Takto vypadají aktuální trendy: Inspirace na nejkrásnější sprchové kouty

Vybíráte právě nový sprchový kout do koupelny a hledáte inspiraci? Podívejte se, jaké trendy aktuálně sprchám vévodí, a najděte dokonalou volbu odpovídající vašemu vkusu i potřebám.

Hit číslo jedna: Walk-in sprcha

V současnosti obrovsky populární volbou jsou sprchové kouty Walk in. Nejen, že vypadají designově velmi efektně, hodí se takřka do každé koupelny a opticky ji propojí a zvětší, ale navíc jde i o praktické řešení. Walk-in sprchy se totiž skládají většinou jen z jedné jediné prosklené stěny a žlabu na odtok vody. Nenajdete tu tak prvky, na nichž by se usazovala voda a nečistoty, což značně usnadňuje údržbu. Absence vaničky zase znamená, že se jedná o bezbariérový sprchový kout, který ocení i osoby s horší pohyblivostí.

Sprchový kout Walk-inSprchový kout Walk-in Sanswiss TOP-LINE

Sprchový kout Walk-in

Sprchový kout Walk-in Sanswiss Cadura

Zkuste to bez rámu

Toužíte po vzdušném a minimalistickém vzhledu koupelny? Sáhněte po bezrámovém sprchovém koutu, který tvoří prakticky pouze sklo a panty. Nejlépe vynikne s průhledným sklem, díky němuž se opticky propojí se zbylým prostorem a koupelna bude působit větším dojmem.

Bezrámový sprchový kout

Bezrámový sprchový kout Roth WALK

Bezrámový sprchový kout

Bezrámový sprchový kout Roth TCW1

Industriální styl hraje prim

Mezi výrazné trendy napříč bydlením patří industriální styl, který se promítá i do koupelen. Skvěle jej doladí černé sprchové kouty, tedy sprchy s černým profilem. Vykouzlí moderní a zároveň elegantní vzhled, který vynikne v kombinaci s bílými i šedými stěnami.

Černý sprchový koutČerný sprchový kout Sapho CURE BLACK

Černý sprchový kout

Černý sprchový kout Sapho Cure Black

Sprcha s nádechem luxusu

Pokud spíše než minimalismu a industriálnímu stylu dáváte přednost luxusu a decentní okázalosti, vyzkoušejte variantu bronzových profilů sprchových koutů. V kombinaci s bílými obklady nabídnou neotřelý a do značné míry i nadčasový vzhled.

Bronzové sprchové koutyBronzový sprchový kout Sapho Antique

Bronzové sprchové koutyBronzový sprchový kout Sanswiss Cadura

Užijte si prostor

Pokud vám to prostor koupelny dovolí, můžete při zařizování koupelny zvážit další z aktuálních trendů, kterým jsou velké sprchové kouty. Nejčastěji mají tvar obdélníku. Vytvoří dominantní a designový prvek každé koupelny a hodí se i pro sprchování ve dvou.

Velké sprchové koutySprchový kout Roth LLD4 

Velké sprchové kouty

Sprchový kout Sapho Volcano

Malá koupelna? Žádný problém

I do malých, například panelákových koupelen, však bez větších potíží umístíte moderní sprchový kout odrážející aktuální trendy. Stačí jen zvolit správné rozměry a především tvar. Místo ušetří čtvrtkruhová, případně i čtvercová sprcha s posuvnými nebo skládacími dveřmi.

Malý sprchový koutSprchový kout Sanswiss TOP-LINE

Malý sprchový kout

Sprchový kout Roth LLR2

Pět praktických tipů, jak vybrat ideální styl sprchového koutu:

  1. Dobře zvažte rozměry a dispozice svojí koupelny. Ne všechny trendy jsou vhodné do každého prostoru.
  2. Trendy bývají pomíjivé a je dobré myslet i na určitou nadčasovost stylu, pro který se rozhodnete.
  3. Neopomeňte ani praktickou stránku věci. Zamyslete se nad jednoduchostí údržby a také nad snadným vstupem do sprchy.
  4. Pokud máte pro sprchový kout k dispozici jen malý prostor, bude dobrou volbou tvar čtvrtkruhu či čtverce. Do větších koupelen zvolte obdélníkové sprchové kouty, které vám nabídnou vysoký komfort. 
  5. Berte v potaz i své budoucí potřeby. Sprchové kouty bez vaničky například výrazně usnadňují vstup i méně pohyblivým lidem, zvýšené vaničky zase mohou sloužit ke koupání malých dětí v domácnostech, kde vana chybí. Další užitečné tipy najdete v našem kompletním průvodci výběrem sprchového koutu.

Další užitečné tipy najdete v našem kompletním průvodci, jak vybrat sprchový kout.

Vyberte si sprchový kout podle nejvyhledávanějších parametrů: