Velký průvodce nákupem bezdotykových baterií

Proč bychom měli zvážit nákup bezdotykových baterií?

Bezdotykové baterie, často nazývané také senzorové nebo automatické baterie, mají několik výhod, které by mohly podpořit rozhodnutí je pořídit. Zde jsou některé z nich:

  1. Hygiena a bezpečnost: Bezdotykové baterie eliminují potřebu fyzického kontaktu, což výrazně snižuje šíření bakterií a virů. To je zvláště důležité v prostředích, jako jsou veřejné toalety, nemocnice, kuchyně restaurací nebo domovy, kde žijí lidé s oslabenou imunitou.

  2. Úspora vody: Tyto baterie často obsahují technologii, která automaticky vypne vodu po určité době, čímž předchází plýtvání vodou. To může vést k nižším nákladům za vodu a podpořit udržitelné využití přírodních zdrojů.

  3. Pohodlí a plynulost: Bezdotykové baterie jsou pohodlné a snadno použitelné. Nemusíte se namáhat s otočením páky nebo ovládáním teploty vody. To je také velká výhoda pro starší lidi, malé děti nebo osoby se sníženou pohyblivostí.

  4. Moderní design a technologie: Bezdotykové baterie jsou často vybaveny nejnovějšími technologiemi a mají moderní, estetický vzhled, který může zlepšit vzhled koupelny nebo kuchyně.

  5. Prevence poškození: Protože voda se automaticky vypne, bezdotykové baterie mohou předcházet poškození způsobené přetečením vody, což může být zvláště užitečné v komerčních prostorách.

Přestože bezdotykové baterie mohou vyžadovat vyšší počáteční investici než tradiční kohoutky, jejich dlouhodobé výhody z hlediska hygieny, úspor vody a pohodlí mohou tuto investici opravdovat.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat bezdotykové baterie?

Při výběru bezdotykové baterie byste měli zvážit následující parametry:

  1. Typ napájení: Bezdotykové baterie mohou být napájeny bateriemi nebo přímým připojením k elektrické síti. Baterie jsou obecně snadnější na instalaci, ale vyžadují pravidelnou výměnu. Napájení z elektrické sítě eliminuje potřebu výměny baterií, ale instalace může být složitější.

  2. Nastavení teploty: Některé modely umožňují uživateli nastavit teplotu vody, zatímco jiné jsou nastaveny na stálé teploty. Pokud je to důležité pro vaše použití, hledejte modely s nastavitelnou teplotou.

  3. Design: Bezdotykové baterie jsou k dispozici v různých stylech, takže si můžete vybrat model, který se hodí k designu vaší koupelny nebo kuchyně. Materiály a povrchové úpravy zahrnují chrom, nerezovou ocel, měď a mnoho dalších.

  4. Velikost a tvar: Zvažte velikost a tvar baterie. Některé modely mohou být větší než očekáváte, zatímco jiné mohou být menší. Tvar může také ovlivnit to, jak dobře se baterie vejde do vašeho prostoru.

  5. Účinnost a životnost: Některé bezdotykové baterie jsou účinnější než jiné v oblasti úspor vody. Stejně tak některé modely jsou robustnější a mají delší životnost. Zkontrolujte specifikace a recenze produktů, abyste se dozvěděli více o jejich účinnosti a trvanlivosti.

  6. Cena: Ceny bezdotykových baterií se liší, takže je důležité zvolit model, který se vejde do vašeho rozpočtu. Vždy však pamatujte, že kvalita a funkčnost by měly být prioritou.

  7. Značka a záruka: Zvažte také reputaci značky a záruční podmínky. Spolehlivá značka s dobrým zákaznickým servisem a silnou zárukou je vždy dobrou volbou.

Při výběru bezdotykové baterie je důležité vzít v úvahu všechny tyto aspekty, aby vyhovovala vašim specifickým potřebám a preferencím.

Typy bezdotykových baterií

Bezdotykové baterie, někdy označované také jako senzorové nebo automatické baterie, lze rozdělit do několika kategorií. Zde jsou některé z nejčastějších typů:

  1. Nástěnné bezdotykové baterie: Tyto baterie jsou obvykle instalovány na stěnu nad umyvadlem nebo dřezem. Mohou nabídnout elegantní a moderní vzhled a také ušetřit místo na pracovní desce.

  2. Stojanové bezdotykové baterie: Tyto baterie jsou instalovány přímo na umyvadlo nebo pracovní desku. Mohou být vhodnější pro koupelny nebo kuchyně, kde není možné instalovat nástěnnou baterii.

  3. Bezdotykové baterie pro umyvadla: Tyto baterie jsou speciálně navrženy pro použití s umyvadly. Mohou mít menší průtok vody než baterie určené pro kuchyňské dřezy.

  4. Bezdotykové baterie pro kuchyně: Tyto baterie jsou navrženy pro instalaci v kuchyni a obvykle nabízí vyšší průtok vody než baterie pro umyvadla. Některé modely mohou také obsahovat další funkce, jako je například rozprašovač.

  5. Bezdotykové baterie pro veřejné prostory: Tyto baterie jsou robustnější a navrženy tak, aby vydržely použití ve veřejných toaletách nebo jiných komerčních prostorách. Mohou také mít speciální hygienické funkce, jako je automatické čištění.

  6. Bezdotykové sprchové baterie: Některé bezdotykové baterie jsou navrženy speciálně pro sprchy. Mohou mít senzory, které automaticky zapínají a vypínají vodu, když vstoupíte nebo opustíte sprchový kout.

  7. Baterie s infračerveným senzorem: Tyto baterie detekují přítomnost pomocí infračervené technologie. Když senzor zaznamená přítomnost, otevře se ventil a voda začne téci.

Při výběru typu bezdotykové baterie je důležité zvážit, kde bude instalována, jaké funkce potřebujete a jaký styl preferujete.

Náš obchod nabízí následující typy bezdotykových baterií:

Značky bezdotykových baterií

Na trhu existuje mnoho výrobců bezdotykových baterií, kteří nabízejí širokou škálu stylů, funkcí a cenových kategorií. Níže jsou uvedeny některé z nejpopulárnějších a nejdůvěryhodnějších značek, které byste měli zvážit:

  1. TOTO: Japonský výrobce TOTO je známý svými inovativními a vysoce kvalitními produkty pro koupelnu, včetně bezdotykových baterií. TOTO nabízí široký výběr stylů a funkcí.

  2. Grohe: Německá firma Grohe je jedním z předních světových výrobců sanitární techniky. Jejich bezdotykové baterie jsou ceněny pro jejich design, trvanlivost a vysokou kvalitu.

  3. Moen: Moen je americká společnost známá svými kvalitními koupelnovými a kuchyňskými bateriemi. Moen nabízí řadu bezdotykových baterií s různými funkcemi a designy.

  4. Kohler: Kohler je další americká firma s dlouhou historií výroby výrobků pro koupelny a kuchyně. Nabízejí několik bezdotykových baterií, včetně modelů pro veřejné a komerční prostory.

  5. Delta Faucet: Delta Faucet je další americký výrobce známý svými inovativními a stylovými koupelnovými a kuchyňskými bateriemi. Mají několik bezdotykových modelů s různými funkcemi.

  6. Hansgrohe: Tato německá firma je známá pro svůj inovativní design a vysokou kvalitu. Hansgrohe nabízí širokou škálu bezdotykových baterií.

Při výběru značky je důležité zvážit také faktory, jako je záruka, dostupnost náhradních dílů a kvalita zákaznického servisu.

Vyberte si z naší nabídky bezdotykových baterií podle značek:

Materiál bezdotykových baterií

Materiál bezdotykových baterií je důležitým faktorem, který ovlivňuje jejich trvanlivost, vzhled a cenu. Následující jsou běžně používané materiály pro výrobu těchto baterií:

  1. Nerezová ocel: Bezdotykové baterie z nerezové oceli jsou odolné vůči korozi a obecně velmi odolné. Nerezová ocel je hygienický materiál, který se snadno čistí a udržuje.

  2. Měď: Měděné bezdotykové baterie jsou tradičně oblíbené pro jejich klasický a luxusní vzhled. Měd je také přirozeně antibakteriální, což může pomoci zlepšit hygienu. Avšak měděné baterie vyžadují pravidelnou údržbu, aby se zabránilo vzniku patiny.

  3. Bras (mosaz): Mosaz je oblíbeným materiálem pro vodovodní armatury, včetně bezdotykových baterií. Mosaz je odolná vůči korozi a má dlouhou životnost. Baterie z mosazi mohou být dokončeny v různých površích, včetně chromu, niklu nebo bronzu, což jim dodává různé vzhledy.

  4. Zinek: Některé levnější modely bezdotykových baterií mohou být vyrobeny ze zinkových slitin. Zinek je méně odolný než nerezová ocel nebo mosaz, ale je stále dostatečně pevný.

  5. Plast (ABS): Plastové bezdotykové baterie jsou obvykle levnější než ty kovové. Můžou být lehké, ale mohou být méně odolné vůči nárazům a teplotám.

Když vybíráte materiál pro bezdotykovou baterii, měli byste zvážit, jaký vzhled chcete, kolik chcete utratit a jaké údržbové požadavky jsou pro vás přijatelné.

V našem e-shopu si vyberte z těchto materiálů:

Bezdotykové baterie podle barvy

Bezdotykové baterie jsou k dispozici v mnoha různých barvách, které mohou ovlivnit celkový vzhled vašeho koupelnového nebo kuchyňského prostoru. Při výběru barvy baterie je důležité zohlednit celkový design místnosti, aby se baterie hodila do celkového stylu. Zde jsou některé z nejběžnějších možností:

  1. Chrom: Chromové baterie mají lesklý, stříbrný vzhled, který je klasický a čistý. Jsou velmi oblíbené a snadno se kombinují s mnoha různými styly interiéru.

  2. Nerezová ocel: Nerezové oceli mohou být buď lesklé, nebo matné. Jsou moderní a stylové a také velmi odolné a snadno se čistí.

  3. Nikl: Niklové baterie mohou být buď lesklé nebo matné. Mají teplejší tón než chrom nebo nerezová ocel a dodávají místnosti sofistikovaný vzhled.

  4. Bronz: Bronzové baterie mají bohatý, teplý tón, který dodává koupelně nebo kuchyni rustikální nebo tradiční vzhled. Mohou být buď lesklé nebo matné.

  5. Černá: Černé baterie jsou velmi moderní a dramatické. Mohou být lesklé nebo matné a dodávají místnosti sofistikovaný a elegantní vzhled.

  6. Zlato/Žlutý mosaz: Zlaté nebo mosazné baterie jsou velmi luxusní a dodávají místnosti královský vzhled. Jsou ideální pro tradiční nebo luxusní koupelny.

  7. Bílá: Bílé baterie jsou čisté a jednoduché. Dobře se hodí do moderních nebo minimalistických interiérů.

Pamatujte, že různé barvy mohou vyžadovat různé úrovně údržby a mohou se lišit v jejich odolnosti vůči škrábancům a otiskům prstů.

Vyberte si z naší nabídky barev bezdotykových baterií:

Design bezdotykových baterií

Bezdotykové baterie jsou k dispozici v široké škále designů, které mohou ovlivnit celkový vzhled vašeho koupelnového nebo kuchyňského prostoru. Následující jsou některé z nejběžnějších možností designu:

  1. Moderní/Minimalistický: Tyto baterie obvykle mají jednoduché, čisté linie a mohou být dokončeny v matné nebo lesklé chromové, nerezové oceli nebo dokonce černé. Jsou ideální pro moderní nebo minimalistické interiéry.

  2. Tradiční/Klasický: Tyto baterie mohou mít více zdobené detaily a mohou být dokončeny v bronzu nebo mosazi pro starožitný vzhled. Jsou skvělou volbou pro tradiční koupelny nebo kuchyně.

  3. Průmyslový: Průmyslové bezdotykové baterie mají robustní, utilitární vzhled a mohou být dokončeny v surových materiálech, jako je ocel nebo měď. Tyto baterie jsou ideální pro průmyslové nebo loftové interiéry.

  4. Luxusní: Luxusní bezdotykové baterie mohou mít vysoce dekorativní designy a mohou být dokončeny v zlatě nebo jiných luxusních materiálech. Tyto baterie jsou skvělou volbou pro high-end koupelny nebo kuchyně.

  5. Ekologický: Některé bezdotykové baterie jsou navrženy s ohledem na udržitelnost a mohou mít funkce šetřící vodu a energii.

Při výběru designu bezdotykové baterie je důležité zohlednit celkový styl vašeho interiéru, aby se baterie hodila do vašeho prostoru. Také byste měli zvážit, jaké funkce potřebujete - například některé designy mohou mít omezený průtok vody nebo nemusí být kompatibilní s některými typy umyvadel nebo dřezů.

U nás si vyberete z těchto designů bezdotykových baterií:

Bezdotykové baterie podle ovládání

Ovládání bezdotykových baterií se liší podle typu a modelu. Níže jsou popsány některé z nejběžnějších typů ovládání:

  1. Infrasenzorové ovládání: Tyto baterie využívají infračervené senzory k detekci pohybu. Když senzor zaznamená pohyb (jako je například přiblížení ruky k baterii), otevře ventil a začne téct voda. Když pohyb ustane, voda se zastaví. Toto je nejběžnější typ bezdotykové baterie.

  2. Ultrazvukové ovládání: Některé modely využívají ultrazvukové senzory k detekci přítomnosti objektu (například ruky nebo nádobí) pod kohoutkem. Tyto senzory mohou být přesnější než infračervené senzory, ale mohou být také dražší.

  3. Bezdotykové ovládání pomocí dotyku: Některé modely umožňují uživateli aktivovat vodu jednoduchým dotykem na těle baterie. To může být užitečné v situacích, kdy je těžké dosáhnout na senzor, nebo když chcete mít více kontroly nad tím, kdy voda teče.

  4. Hlasové ovládání: Některé pokročilé modely bezdotykových baterií umožňují hlasové ovládání pomocí integrovaného asistenta nebo přes kompatibilitu s zařízeními jako je Amazon Alexa nebo Google Home. Tyto baterie mohou umožnit uživatelům nastavit teplotu, průtok a dobu trvání toku vody prostřednictvím hlasových příkazů.

Při výběru ovládání pro vaši bezdotykovou baterii je důležité zvážit, jakou úroveň kontroly chcete nad průtokem a teplotou vody, a jaké jsou vaše preference pro použitelnost a pohodlí.

Vyberte si z následujících způsobů ovládání bezdotykových baterií:

Bezdotykové baterie podle výbavy

Při výběru bezdotykové baterie je důležité zvážit různé funkce a výbavu, které mohou zlepšit pohodlí a funkčnost vaší koupelny nebo kuchyně. Zde jsou některé z nejběžnějších funkcí a výbav, které mohou být součástí bezdotykových baterií:

  1. Teplotní regulace: Některé bezdotykové baterie mají možnost nastavit teplotu vody, což umožňuje uživatelům dosáhnout optimální teploty vody pro různé účely.

  2. Energetická účinnost: Některé modely mají vestavěné funkce pro úsporu energie, jako je automatické vypnutí po určité době nečinnosti nebo omezení průtoku vody, aby se šetřila voda.

  3. Hlasové ovládání: Jak již bylo zmíněno, některé pokročilé modely bezdotykových baterií umožňují hlasové ovládání, což umožňuje uživatelům ovládat baterii prostřednictvím hlasových příkazů.

  4. Připojení k aplikaci: Některé bezdotykové baterie mohou být připojeny k mobilní aplikaci, která umožňuje uživatelům monitorovat a ovládat průtok a teplotu vody, nastavit časové plány a dokonce obdržet upozornění na možné problémy, jako jsou úniky vody.

  5. Hygienické funkce: Některé baterie mohou mít antibakteriální povlak nebo UV sterilizaci pro další zvýšení hygieny.

  6. Regulace tlaku: Některé modely mají funkci pro regulaci tlaku, která automaticky kompenzuje výkyvy v tlaku vody, aby zajistila konzistentní průtok.

Každý model bezdotykové baterie bude mít různou kombinaci těchto funkcí, takže je důležité zvážit, které z nich jsou pro vás nejdůležitější při výběru vaší nové baterie.

V nabídce našeho e-shopu najdete bezdotykové baterie s těmito výbavami:

Bezdotykové baterie podle ceny

Cena bezdotykových baterií se může výrazně lišit v závislosti na různých faktorech, včetně značky, materiálu, designu, funkcí a výbavy. Náš obchod nabízí bezdotykové baterie v těchto cenových rozptylech:

Bezdotykové baterie podle místa určení

Místo určení bezdotykové baterie je také důležitým faktorem při výběru. Různé prostory vyžadují různé funkce a designy. Zde jsou některé běžné místa určení a co byste měli zvážit:

  1. Koupelna: Bezdotykové baterie v koupelně mohou být jak na umyvadle, tak ve sprše. Bezdotykové baterie na umyvadle mohou být velmi hygienické a snadno se používají, což je ideální pro domácnosti s dětmi nebo staršími lidmi. Bezdotykové sprchové baterie mohou také zahrnovat teplotní kontrolu a regulaci průtoku vody.

  2. Kuchyň: Bezdotykové kuchyňské baterie jsou velmi praktické, protože umožňují uživatelům zapnout a vypnout vodu, aniž by se museli dotýkat baterie špinavýma rukama. Mohou také mít integrované funkce, jako je vysokotlaký sprej pro snadné mytí nádobí.

Vyberte si z naší nabídky bezdotykových baterií podle místa určení:

Bezdotykové baterie podle instalace

Instalace bezdotykových baterií se liší podle modelu a typu baterie. Existují tři hlavní typy instalací:

  1. Stolní montáž: Toto je nejběžnější typ instalace pro bezdotykové baterie. Baterie se připevňuje přímo do otvoru na umyvadle nebo dřezu. Tento typ instalace je obvykle nejjednodušší a nejlevnější.

  2. Nástěnná montáž: Některé bezdotykové baterie se montují přímo na stěnu nad umyvadlem nebo dřezem. Tento typ instalace může vyžadovat více práce a může být dražší, ale může také poskytnout čistší a modernější vzhled.

  3. Podlahová montáž: Některé bezdotykové baterie, obzvláště ty pro vanu, mohou být instalovány přímo do podlahy. Tento typ instalace je obvykle nejdražší a nejnáročnější, ale může poskytnout velmi luxusní a dramatický vzhled.

Kromě toho, některé pokročilé bezdotykové baterie mohou vyžadovat připojení k elektrické síti pro napájení senzorů a dalších funkcí. Jiné modely mohou být napájeny bateriemi nebo dokonce solární energií.

Je důležité si uvědomit, že instalace bezdotykové baterie může vyžadovat určité odborné znalosti, zejména pokud je potřeba provést elektrické nebo stavební práce. Vždy se doporučuje, aby instalaci prováděl kvalifikovaný odborník.

Z nabídky našeho e-shopu vybírejte z následujících způsobů instalace bezdotykových baterií:

Tyto faktory mohou pomoci vybrat bezdotykovou baterii, která bude vyhovovat vašim potřebám a požadavkům.