Velký průvodce nákupem podomítkových těles

Proč bychom měli zvážit nákup podomítkových těles?

Podomítková instalační tělesa, někdy také označována jako vestavná nebo podomítková zařízení, mohou mít několik výhod, které mohou zvážit domácnosti nebo podniky při rozhodování o jejich instalaci. Zde jsou některé z nich:

  1. Estetika: Podomítková instalační tělesa poskytují čistší a minimalistický vzhled, jelikož veškeré instalace jsou skryté za stěnou nebo pod omítkou. Toto je velmi žádané v moderním designu interiéru.

  2. Více místa: Protože tato zařízení jsou zabudována do stěny, uvolňují prostor, který by jinak zabírala povrchová instalace. To může být zvláště užitečné v malých koupelnách nebo kuchyních.

  3. Údržba a opravy: I když může být náročnější provést údržbu nebo opravy na zařízeních, které jsou ukryté za stěnou, mnoho moderních podomítkových systémů je navrženo tak, aby bylo možné přístupovat k nim prostřednictvím servisních otvorů, což zjednodušuje tyto procesy.

  4. Zvýšená hodnota nemovitosti: Instalace podomítkových instalačních těles může zvýšit hodnotu nemovitosti, protože jsou považovány za prémiové prvky. Pokud tedy plánujete v budoucnu nemovitost prodat, mohou se tyto zařízení stát investicí.

  5. Energetická účinnost: Některá podomítková zařízení, jako jsou podomítkové topné systémy, mohou být energeticky účinnější než jejich tradiční protějšky, což vede k nižším nákladům na energii.

Přestože podomítková instalační tělesa mají řadu výhod, je důležité zvážit také některé potenciální nevýhody. Náklady na instalaci mohou být vyšší, mohou vyžadovat specializovanou instalaci a mohou být složitější opravit v případě problémů. Je také důležité mít na paměti, že některá zařízení mohou vyžadovat určitý prostor za stěnou, což může být problematické v případě tenkých nebo nosných stěn.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat podomítková tělesa?

Výběr podomítkových instalačních těles se může lišit v závislosti na specifických potřebách a požadavcích, ale zde jsou některé klíčové parametry, které byste měli zvážit:

  1. Rozměry a prostor: Prostor, který máte k dispozici, je zásadním faktorem. Výrobky se liší svými rozměry, takže byste měli zvolit takové, které se hodí do vašeho prostoru.

  2. Kompatibilita se stávajícími instalacemi: Je důležité, aby bylo podomítkové instalační těleso kompatibilní s již existujícími zařízeními ve vašem domě nebo bytě, aby bylo možné je bezproblémově nainstalovat.

  3. Funkčnost a vlastnosti: Zvažte, jaké funkce a vlastnosti potřebujete. Například, některá podomítková instalační tělesa mají vestavěné funkce, jako je termostat, snímače vlhkosti nebo technologie pro úsporu vody.

  4. Materiál a kvalita: Důležité je také zvážit kvalitu a materiál tělesa. Vysoce kvalitní materiály mohou zaručit delší životnost a méně problémů s údržbou.

  5. Estetický vzhled: Ačkoli funkčnost by měla být prioritou, je také důležité zvážit, jak se podomítkové instalační těleso hodí k celkovému vzhledu koupelny nebo kuchyně.

  6. Cena: Ceny se mohou výrazně lišit, takže je důležité najít rovnováhu mezi kvalitou, funkcí a cenou, kterou jste ochotni zaplatit.

  7. Značka a hodnocení: Nakonec byste měli zvážit reputaci značky a recenze od ostatních zákazníků. Vysoce hodnocené produkty a značky s dobrou reputací jsou často spolehlivější.

Pamatujte, že i když se může zdát, že proces výběru je složitý, pečlivé zvážení těchto faktorů může vést k lepšímu rozhodnutí a k tomu, že budete dlouhodobě spokojeni s vaším výběrem.

Typy podomítkových těles

Podomítková instalační tělesa přicházejí v různých typech, v závislosti na tom, k čemu jsou určena. Zde jsou některé z nejběžnějších typů:

  1. Podomítkové těleso pro umyvadlovou baterii: Toto je jedním z nejběžnějších typů podomítkových těles. Umyvadlová baterie je kompletně zabudovaná do stěny nad umyvadlem, což poskytuje čistý a elegantní vzhled.

  2. Podomítkové těleso pro sprchový set: Stejně jako u umyvadlové baterie, i sprchové sady mohou být instalovány pod omítkou. To zahrnuje sprchový termostat a případně další prvky jako ruční sprcha, stropní sprcha nebo tělesa pro boční sprchy.

  3. Podomítkové těleso pro vanovou baterii: Vanová baterie může být také instalována pod omítkou, což umožňuje lepší využití prostoru a vylepšený design.

  4. Podomítkové WC moduly: Tyto systémy skrývají splachovací nádrž za stěnou, což umožňuje lepší využití prostoru a vytváří elegantní a minimalistický vzhled.

  5. Podomítkové těleso pro kuchyňskou baterii: I když je to méně běžné, i kuchyňské baterie mohou být instalovány pod omítkou, což může zlepšit estetiku a funkčnost kuchyně.

Všechny tyto systémy mohou být kombinovány s různými dokončovacími prvky, jako jsou různé druhy ovladačů, sprchových hlavic nebo výlevky, což umožňuje širokou škálu možností pro personalizaci vzhledu a funkčnosti.

Vyberte si podomítková tělesa podle značky

Volba podomítkového instalačního tělesa závisí na vašich osobních preferencích, rozpočtu a potřebách. Různé značky nabízejí různé výhody a charakteristiky. Zde jsou některé z nejoblíbenějších značek na trhu:

  1. Grohe: Grohe je jedním z předních výrobců sanitární techniky na světě. Nabízejí širokou škálu produktů, včetně podomítkových instalačních těles. Grohe je známý svou vysokou kvalitou, inovativními technologiemi a moderním designem.

  2. Hansgrohe: Tato značka je také dobře známá v oblasti sanitární techniky. Hansgrohe nabízí širokou škálu podomítkových instalačních těles s vysokou kvalitou a elegantním designem.

  3. Kludi: Německá značka Kludi nabízí rozmanité řady podomítkových instalačních těles. Jejich produkty jsou vysoce ceněny pro svou kvalitu, spolehlivost a inovativní design.

  4. Villeroy & Boch: Tato značka je známá svými kvalitními keramickými produkty a sanitárními prvky. Villeroy & Boch nabízí různé styly a designy podomítkových instalačních těles.

  5. Geberit: Geberit je švýcarská společnost specializující se na sanitární produkty. Jejich podomítková WC moduly jsou velmi oblíbené a ceněné pro svou kvalitu a spolehlivost.

  6. Roca: Španělská společnost Roca je jedním z největších výrobců sanitární keramiky na světě. Nabízí široký výběr podomítkových instalačních těles s moderním designem.

Při výběru značky je důležité zvážit její reputaci, kvalitu produktů, cenu a dostupnost servisu či náhradních dílů v případě potřeby.

Vyberte si z naší nabídky značek podomítkových těles:

Materiál podomítkových těles

Podomítková instalační tělesa jsou většinou vyráběna z odolných materiálů, které jsou schopny odolat vlhkosti a korozivním podmínkám v koupelnách a kuchyních. Zde jsou některé z nejběžněji používaných materiálů:

  1. Mosaz: Mosaz je jedním z nejběžnějších materiálů používaných pro výrobu podomítkových instalačních těles. Je odolný vůči korozivním účinkům vody a je také velmi odolný vůči teplu. Mosazná tělesa jsou často pokryta chromem pro estetický vzhled a další ochranu proti korozi.

  2. Nerezová ocel: Nerezová ocel je další populární volbou pro výrobu podomítkových instalačních těles. Je velmi odolná vůči korozi a má dlouhou životnost. Nerezová ocel je také oblíbená pro svůj moderní a čistý vzhled.

  3. Plast: Některé části podomítkových instalačních těles, jako jsou některé druhy spojovacích prvků nebo ucpávek, mohou být vyrobeny z vysoce kvalitního plastu. Plastové díly jsou odolné vůči korozivním účinkům vody a mohou být lehčí a levnější než kovové díly.

  4. Keramika: Keramická tělesa, obzvláště pro WC, jsou často používány pro jejich odolnost proti skvrnám, jejich snadnou údržbu a pro jejich estetický vzhled.

Při výběru materiálu pro podomítkové instalační těleso je důležité zvážit nejen estetický vzhled, ale také trvanlivost a odolnost vůči korozivním podmínkám.

V našem e-shopu si vyberete podomítková tělesa těchto materiálů:

Podomítková tělesa podle barvy

Barva podomítkových instalačních těles může mít velký vliv na celkový vzhled koupelny nebo kuchyně. Dnes jsou k dispozici různé barvy a povrchové úpravy, takže můžete najít něco, co se hodí k vašemu stylu a preferencím. Zde jsou některé z nejčastěji používaných barev a povrchových úprav:

  1. Chrom: Chrom je klasická a oblíbená volba pro podomítková instalační tělesa. Poskytuje čistý a lesklý vzhled, který se snadno hodí do různých stylů koupelen.

  2. Nerezová ocel: Tato barva poskytuje moderní a sofistikovaný vzhled. Je také velmi odolná vůči korozi a snadno se čistí.

  3. Černá: Černá podomítková instalační tělesa se stávají stále populárnějšími pro jejich moderní a elegantní vzhled. Můžou poskytnout pěkný kontrast v koupelně s jasnými barvami.

  4. Bílá: Bílá je další klasickou volbou, která dodává čistý a svěží vzhled. Bílá je také velmi univerzální a hodí se do různých stylů koupelen.

  5. Zlato a růžové zlato: Tyto luxusní povrchové úpravy se stávají stále populárnějšími. Přidávají nádech elegance a luxusu do koupelny.

  6. Bakelit nebo bronz: Tyto barvy poskytují více vintage nebo rustikální vzhled a mohou být dobrou volbou pro ty, kteří preferují tento styl.

Při výběru barvy je důležité zvážit, jak se bude hodit do celkového vzhledu a designu vaší koupelny nebo kuchyně. Také byste měli zvážit, jak snadné bude udržovat danou barvu čistou a v dobrém stavu.

Vyberte si z naší nabídky podomítkových těles podle barvy:

Design podomítkových těles

Design podomítkových instalačních těles hraje klíčovou roli v estetice a funkčnosti koupelny nebo kuchyně. Může ovlivnit jak celkový vzhled prostoru, tak i jeho praktičnost. Zde jsou některé z hlavních aspektů designu, které byste měli zvážit:

  1. Minimalistický design: Podomítková instalační tělesa jsou ideální pro minimalistický design, protože skrývají veškerou instalační techniku za stěnou a ponechávají pouze nezbytné ovládací prvky. To vede k čistému a jednoduchému vzhledu, který je v souladu s minimalistickým stylem.

  2. Moderní design: Moderní designy obvykle preferují jednoduché linie, geometrické tvary a hladké povrchy. Chrom nebo nerezová ocel jsou častými volbami pro moderní koupelny.

  3. Tradiční design: Pro tradiční nebo vintage styl mohou být vhodnější mosazné nebo bronzové povrchové úpravy, které dodávají teplejší a starší vzhled.

  4. Luxusní design: Pro luxusní vzhled mohou být vhodné zlaté nebo růžové zlaté povrchové úpravy. Také můžete zvážit vysokokvalitní materiály jako mramor nebo krystal pro dokončovací prvky.

  5. Funkční design: Kromě estetiky je důležité zvážit také funkčnost designu. To může zahrnovat praktické prvky, jako jsou snadno ovladatelné kohoutky, termostaty pro regulaci teploty vody, nebo rozložení prvků pro snadnou přístupnost.

Při výběru designu podomítkových instalačních těles je důležité zvážit, jak se hodí do celkového designu vaší koupelny nebo kuchyně a jak dobře splňuje vaše potřeby a preference.

Náš e-shop nabízí následující podomítková tělesa podle designu:

Podomítková tělesa podle ovládání

Typ ovládání je dalším důležitým faktorem, který byste měli zvážit při výběru podomítkových instalačních těles. Existují různé možnosti, jak může být voda ovládána a regulována. Zde jsou některé z nejběžnějších typů ovládání:

  1. Jednootvorové kohoutky: Jednootvorové kohoutky mají jednu páčku nebo otočný prvek pro ovládání teploty a průtoku vody. Jednoduché a intuitivní ovládání je ideální pro běžné použití.

  2. Dvouotvorové kohoutky: Tyto kohoutky mají dvě páčky nebo otočné prvky, jeden pro studenou vodu a druhý pro teplou vodu. Tyto umožňují precizní kontrolu teploty vody.

  3. Termostatické kohoutky: Termostatické kohoutky mají vestavěný termostat, který automaticky udržuje teplotu vody na předem nastavené hodnotě, bez ohledu na změny v dodávce teplé a studené vody. To je obzvláště užitečné v sprchách pro pohodlí a bezpečnost.

  4. Dotykové nebo bezdotykové kohoutky: Tyto kohoutky se aktivují dotykem nebo jsou vybaveny senzorem, který detekuje přítomnost ruky a automaticky zapne vodu. Tyto mohou být velmi hygienické a úsporné.

  5. Elektronické ovládání: Některá moderní podomítková tělesa mohou mít elektronické ovládání, které umožňuje nastavit teplotu a průtok vody pomocí dotykové obrazovky nebo dokonce dálkového ovládání.

Všechny tyto typy ovládání mají své výhody a nevýhody, takže výběr závisí na vašich individuálních potřebách a preferencích. Při výběru je důležité zvážit, jak snadné a pohodlné je ovládání, jak dobře umožňuje regulovat teplotu a průtok vody, a také jak se hodí do celkového designu koupelny nebo kuchyně.

Vyberte si z naší nabídky podomítkových těles podle ovládání:

Podomítková tělesa podle výbavy

Výbava podomítkových instalačních těles může zahrnovat různé doplňkové funkce a vlastnosti, které zlepšují jejich pohodlí a funkčnost. Některé z těchto funkcí mohou zahrnovat:

  1. Termostat: Termostat automaticky reguluje teplotu vody, aby udržoval konstantní teplotu, bez ohledu na změny v dodávce teplé a studené vody. To je obzvláště užitečné pro sprchy, kde může pomoci zabránit náhlým změnám teploty.

  2. Omezovač průtoku: Omezovač průtoku vody může pomoci šetřit vodou tím, že omezuje množství vody, které může kohoutek nebo sprcha vypustit.

  3. Antikalkový systém: Některá podomítková tělesa mohou mít antikalkový systém, který pomáhá zabránit vzniku vodního kamene a prodlužuje tak životnost tělesa.

  4. Bezpečnostní uzávěr: Bezpečnostní uzávěr je další užitečná vlastnost, která může zabránit přehřátí vody a tím předejít popálení.

  5. Dotykové nebo bezdotykové ovládání: Některá moderní tělesa mohou být vybavena dotykovým nebo bezdotykovým ovládáním pro pohodlí a hygienu.

  6. Integrované osvětlení: Některé podomítkové sprchy mohou mít integrované LED osvětlení pro estetiku a pro zlepšení viditelnosti.

  7. Integrovaná mýdlenka nebo polička: Některá tělesa mohou mít integrované poličky nebo držáky na mýdlo pro pohodlí a pro udržení prostoru v pořádku.

Při výběru podomítkových instalačních těles je důležité zvážit, jaké doplňkové funkce a vlastnosti jsou pro vás důležité a jak se hodí do vašeho rozpočtu a do designu koupelny nebo kuchyně.

Nabídka našeho e-shopu obsahuje podomítkové tělesa s touto výbavou:

Podomítková tělesa podle ceny

Cena podomítkových instalačních těles se může velmi lišit v závislosti na řadě faktorů, včetně značky, materiálu, designu, výbavy a typu ovládání. Z naší nabídky si vyberete podomítková tělesa v těchto cenových rozptylech:

Podomítková tělesa podle instalace

Instalace podomítkových těles je o něco složitější, protože vyžaduje práci za stěnou a často vyžaduje práci odborníka. Zde je několik různých aspektů, které je třeba vzít v úvahu:

  1. Místo instalace: Místo, kde se těleso instaluje, může ovlivnit typ tělesa, které můžete vybrat. Například, některá tělesa jsou navržena speciálně pro instalaci do stěn ze sádrokartonu, zatímco jiná mohou vyžadovat pevnější stěnu.

  2. Rozteč montáže: Rozteč montáže odkazuje na vzdálenost mezi vodovodními přípojkami. Různá tělesa mohou mít různé požadavky na rozteč montáže, takže je důležité zjistit, jaká je potřebná rozteč pro konkrétní těleso.

  3. Kompatibilita s vodovodním systémem: Některá tělesa mohou vyžadovat určitý typ vodovodního systému nebo mohou vyžadovat určité tlaky vody pro správnou funkci.

  4. Profesionalita instalace: Jak již bylo zmíněno, instalace podomítkových těles často vyžaduje odbornou instalaci, protože vyžaduje práci za stěnou a připojení k vodovodnímu systému. Je důležité zjistit, zda je instalace zahrnuta v ceně tělesa nebo zda je třeba ji zaplatit zvlášť.

  5. Doba instalace: Doba potřebná k instalaci může být také důležitým faktorem, pokud jde o plánování a rozpočet. Některá tělesa mohou vyžadovat složitější a časově náročnější instalaci než jiná.

Při výběru podomítkových instalačních těles je důležité zvážit tyto faktory a poradit se s odborníkem nebo s dodavatelem, aby se ujistil, že těleso je vhodné pro vaše specifické požadavky a podmínky.

Tyto faktory mohou pomoci vybrat podomítkové těleso, které bude vyhovovat vašim potřebám a požadavkům.