Velký průvodce nákupem koupelnových baterií

Proč bychom měli zvážit nákup koupelnové baterie?

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit nákup koupelnové baterie. Zde je několik hlavních přínosů:

  1. Komfort a pohodlí: Koupelnová baterie umožňuje snadné a pohodlné nastavení teploty a tlaku vody.
  2. Úspora vody: Moderní koupelnové baterie často obsahují technologii pro úsporu vody, která může pomoci snížit spotřebu vody.
  3. Estetika: Koupelnová baterie je také estetickým prvkem vaší koupelny. Správný výběr baterie může doplnit design vaší koupelny a přispět k celkovému vzhledu.
  4. Trvanlivost a údržba: Kvalitní koupelnová baterie může trvat léta bez potřeby opravy nebo výměny. Tím se snižují náklady na údržbu a potenciální nepříjemnosti.

Celkově lze říci, že nákup koupelnové baterie přináší mnoho výhod v podobě komfortu, úspory vody, designu a funkčnosti. Je důležité vybrat správný typ a model, který vyhovuje vašim potřebám a preferencím.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat koupelnové baterie?

Při výběru koupelnové baterie je dobré zvážit několik důležitých parametrů. Zde jsou hlavní faktory, na které byste se měli zaměřit:

  1. Typ baterie: Nejprve se rozhodněte, zda chcete jednootvorovou nebo dvouotvorovou baterii. Jednootvorové baterie jsou instalovány do jednoho otvoru v umyvadle nebo vaně, zatímco dvouotvorové baterie vyžadují dva otvory pro instalaci.
  2. Materiál: Koupelnové baterie jsou obvykle vyrobeny z mosazi, nerezu nebo chromu. Mosaz a nerez jsou odolné proti korozi, zatímco chrom má lesklý a čistý vzhled.
  3. Účel použití: Chcete baterii pro umyvadlo, vanu, sprchu nebo kuchyňský dřez? Každý typ vyžaduje jiný druh baterie.
  4. Technologie: Některé moderní koupelnové baterie jsou vybaveny technologiemi pro úsporu vody, které snižují průtok vody, aniž by snižovaly tlak.
  5. Design a estetika: Výběr koupelnové baterie by měl také odpovídat stylu a designu vaší koupelny. Můžete zvolit tradiční nebo moderní design, v závislosti na vašem vkusu.
  6. Rozsah pohybu: Některé baterie umožňují otočení vodovodní baterie do různých úhlů, což může být užitečné pro větší umyvadla nebo pro koupelnové baterie s výškově nastavitelnou sprchou.
  7. Cena: Rozpočet je také důležitým faktorem. Koupelnové baterie se liší v cenách, takže je důležité najít rovnováhu mezi kvalitou a cenou.
  8. Značka a záruka: Známé a renomované značky obvykle poskytují lepší kvalitu a delší záruku. Je také dobré se podívat na recenze a hodnocení jiných zákazníků.

Typy koupelnových baterií

Existuje několik různých typů koupelnových baterií, které se liší v ovládání a funkcích. Zde je přehled několika hlavních typů koupelnových baterií:

  1. Směšovací baterie: Tento typ baterie má dva oddělené ovladače pro teplou a studenou vodu, které umožňují přesné nastavení teploty. Směšovací baterie mohou být použity pro umyvadla, vany i sprchy.
  2. Termostatické baterie: Tyto baterie jsou vybaveny termostatem, který udržuje stálou teplotu vody, i když se mění tlak. To je velmi užitečné pro sprchy a vany, aby se zabránilo náhlým změnám teploty.
  3. Nástěnné baterie: Tyto baterie jsou instalovány přímo na stěnu nad umyvadlem, vanou nebo kuchyňským dřezem. Nástěnné baterie mohou být směšovací nebo termostatické a jsou oblíbené pro jejich ušetření prostoru a stylový vzhled.
  4. Bezdotykové baterie: Tyto moderní baterie jsou vybaveny senzorem, který automaticky zapne a vypne vodu, když detekuje pohyb. Bezdotykové baterie jsou hygienické, úsporné a jsou často používány ve veřejných toaletách a koupelnách.

Při výběru koupelnové baterie je důležité zvážit vaše specifické potřeby a preference, jakož i design a velikost vaší koupelny.

Vyberte si z následujících typů koupelnových baterií:

Vyberte si koupelnové baterie podle značky

Existuje mnoho renomovaných značek, které nabízejí kvalitní koupelnové baterie od českých, německých i italských výrobců. Z naší nabídky si vyberete tyto značky:

Materiál koupelnových baterií

Koupelnové baterie jsou obvykle vyrobeny z několika různých materiálů, které mohou ovlivnit jejich trvanlivost, vzhled a cenu. Jaké jsou nejčastější používané materiály?

  1. Mosaz: Toto je nejčastěji používaný materiál pro výrobu koupelnových baterií. Mosaz je odolná proti korozi, má dobrou trvanlivost a je snadno tvarovatelná, což umožňuje širokou škálu designů.
  2. Nerezová ocel: Tento materiál je také velmi odolný proti korozi a je známý svou dlouhou životností. Nerezová ocel má moderní a čistý vzhled a je často používána v moderních nebo minimalistických designech.
  3. Chrom: Chromované baterie jsou vlastně mosazné baterie pokryté vrstvou chromu. Tento proces zvyšuje odolnost baterie proti korozi a dodává jí lesklý a elegantní vzhled.
  4. Bronz a měď: Tyto materiály jsou méně běžné, ale nabízejí jedinečný a tradiční vzhled. Bronz a měď jsou odolné proti korozi, ale mohou vyžadovat více údržby než mosaz nebo nerezová ocel. 

Při výběru materiálu pro vaši koupelnovou baterii byste měli zvážit jeho trvanlivost, vzhled, cenu a jak se hodí do designu vaší koupelny.

V našem e-shopu můžete vybírat z těchto materiálů sprchových baterií:

Koupelnové baterie podle barvy

Koupelnové baterie jsou k dispozici v různých barevných provedeních, které mohou přizpůsobit vzhled koupelny a harmonizovat s ostatními prvky. V našem obchodě si vyberte z těchto barev:

Rozteč koupelnové baterie

Rozteč koupelnové baterie je vzdálenost mezi centry dvou vývodů pro teplou a studenou vodu. Toto měření je důležité při výměně nebo instalaci nové koupelnové baterie, abyste zajistili, že nová baterie bude odpovídat existující rozteči vodovodního potrubí. Nejběžnější rozteče jsou 100 mm, 120 mm a 150 mm, ale mohou existovat i jiné velikosti. 

U nás si vyberete z těchto roztečí:

Design koupelnové baterie

Design koupelnové baterie je důležitým faktorem, který ovlivňuje nejen estetiku vaší koupelny, ale také její funkčnost a pohodlí při používání.

Zde jsou některé klíčové designové prvky, které byste měli zvážit:

  1. Styl: Koupelnové baterie mohou mít tradiční, moderní, industriální, rustikální nebo minimalistický styl. Tradiční baterie obvykle mají složitější a detailnější design, zatímco moderní baterie jsou často jednoduché a čisté s ostrými liniemi.
  2. Klasický design: Klasický design koupelnové baterie má čisté a jednoduché linie. Tento tradiční design je často spojen s chromovaným povrchem a klasickými ovládacími prvky, jako jsou kohoutky nebo kliky.
  3. Moderní design: Moderní koupelnové baterie mají obvykle jednoduché a minimalistické tvary. Mohou mít hladké a zakřivené linie, které dodávají modernímu prostředí elegantní vzhled. Kromě chromu mohou být vyrobeny také v jiných barevných provedeních, jako je černá nebo měděná.
  4. Retro design: Retro koupelnové baterie mají nostalgický vzhled inspirovaný designem z minulosti. Můžou mít zdobené prvky, zaoblené tvary a vintage detaily, které dodávají koupelně rustikální a vintage atmosféru.

Při výběru designu vaší koupelnové baterie byste měli zvážit, jak se hodí do celkového stylu a designu vaší koupelny, stejně jako vaše specifické potřeby a preference. 

Naše nabídka obsahuje následující designy koupelnových baterií:

Koupelnové baterie podle ovládání

Typ ovládání koupelnové baterie ovlivňuje způsob, jakým se otevírá a zavírá tok vody, stejně jako jak se nastavuje teplota. Zde jsou detaily o různých typech ovládání:

  1. Bezdotykové baterie: Bezdotykové nebo automatické baterie jsou vybaveny senzorem, který detekuje pohyb v blízkosti a automaticky zapne vodu. Když se pohyb zastaví, voda se automaticky vypne. Tyto baterie jsou hygienické a úsporné, protože eliminují potřebu fyzického dotyku a zabraňují zbytečnému plýtvání vodou.
  2. Kohoutkové baterie: Tyto tradiční baterie mají dva samostatné kohoutky pro teplou a studenou vodu, které se otočením otevřou a zavřou. Tyto baterie umožňují jednoduché nastavení teploty, ale mohou vyžadovat trochu experimentování, abyste dosáhli požadované teploty.
  3. Pákové baterie: Tyto baterie mají jednu páku, kterou lze posunout nahoru a dolů pro otevření a zavření toku vody a doleva a doprava pro nastavení teploty. Pákové baterie jsou snadno ovladatelné jednou rukou a umožňují přesné nastavení teploty.
  4. Termostatické baterie: Tyto baterie mají termostat, který automaticky reguluje teplotu vody. Termostatické baterie obvykle mají dva ovládací prvky: jeden pro otevření a zavření toku vody a druhý pro nastavení teploty. Tyto baterie jsou ideální pro sprchy a vany, protože udržují stálou teplotu vody, i když se mění tlak.

Každý typ ovládání má své výhody a nevýhody a měl by být vybrán podle vašich konkrétních potřeb a preference. Bezdotykové baterie mohou být například ideální pro veřejné koupelny nebo pro lidi s omezenou pohyblivostí, zatímco termostatické baterie mohou být lepší pro rodiny s malými dětmi nebo staršími lidmi, aby se zabránilo náhlým změnám teploty. 

V našem obchodě vybírejte z těchto způsobů ovládání:

Koupelnové baterie podle výbavy

Koupelnové baterie mohou být vybaveny řadou funkcí a vlastnostmi, které zlepšují jejich funkčnost, uživatelský komfort a účinnost. Zde jsou některé z nejčastějších:

  1. Termostat: Termostatické baterie jsou vybaveny termostatem, který automaticky reguluje teplotu vody. Toto je velmi užitečné pro sprchy a vany, kde může být nebezpečné při náhlé změny teploty.
  2. Omezovač teploty: Některé baterie mají omezovač teploty, který zabraňuje nastavení teploty vody nad určitý limit. Toto je důležité pro bezpečnost, zejména v domácnostech s dětmi.
  3. Omezovač průtoku: Omezovač průtoku je zařízení, které omezuje množství vody, jenž může baterie za jednu minutu vydat. Tím se šetří voda a snižuje se náklady na vodu.
  4. Bezdotykové ovládání: Některé moderní koupelnové baterie mohou být vybaveny bezdotykovým ovládáním, které detekuje pohyb a automaticky zapne a vypne vodu.
  5. Sprchová hlavice a hadice: Některé baterie mohou být dodávány se sprchovou hlavicí a hadicí. Sprchové hlavice mohou mít různé módy, jako je masáž, mlha nebo normální proud vody.
  6. LED osvětlení: Některé moderní koupelnové baterie mají integrované LED osvětlení, které mění barvu v závislosti na teplotě vody. To nejenže přidává estetický prvek do koupelny, ale také slouží jako vizuální ukazatel teploty vody.

U nás si vyberete koupelnové baterie s tímto vybavením:

Koupelnové baterie podle ceny

Cena koupelnové baterie se může výrazně lišit v závislosti na jejím designu a funkčnostech. V obecném přehledu lze vodovodní baterie rozdělit do následujících cenových rozptylů:

Koupelnové baterie podle místa určení

Koupelnové baterie mohou být navrženy speciálně pro různá místa v koupelně. Toto jsou některé z hlavních míst, pro které mohou být určeny:

  1. Umyvadlo: Baterie pro umyvadlo jsou obvykle menší a mají kratší výpust. Existují různé styly, včetně jednoduchých pákových, dvou kohoutkových a bezdotykových baterií.
  2. Vana: Baterie pro vany jsou obvykle větší a mají delší výpust, aby mohla voda dosáhnout do vany. Některé baterie pro vany mohou být také vybaveny sprchovou hlavicí a ovládacími prvky pro snadné přepínání mezi výstupem vany a sprchy.
  3. Sprcha: Koupelnové baterie obvykle obsahují termostatické ovládání pro udržení konzistentní teploty vody a mohou být dodávány s různými typy koupelnových hlavic. Některé mohou být navrženy pro montáž na zeď, zatímco jiné mohou být navrženy pro montáž do stěny.
  4. Bidet: Baterie pro bidety jsou obvykle menší a mají otočnou výpust pro snadné ovládání směru vody. Mohou mít také ovládací prvky pro nastavení tlaku vody.

Každý z těchto typů koupelnových baterií může mít různé funkce, design a ovládací prvky v závislosti na konkrétních požadavcích a preferencích uživatelů. Při výběru koupelnové baterie je tedy důležité zvážit, kde bude instalována a jaké jsou vaše konkrétní potřeby a preference.

Nabízíme koupelnové baterie s následujícími místy určení:

Koupelnové baterie podle instalace

Typ instalace koupelnové baterie se může lišit v závislosti na konkrétním designu a místě použití. Zde jsou některé z hlavních typů instalací:

  1. Nástěnná instalace: Tyto baterie jsou montovány přímo na stěnu nad umyvadlem, vanou nebo sprchu. Jsou obzvláště populární v moderních koupelnách a pro koupelnové baterie, a umožňují snadný přístup k potrubí.
  2. Instalace na umyvadle nebo vaně: Tyto baterie jsou montovány přímo na umyvadle nebo na kraji vany. Tyto baterie jsou k dispozici v široké škále stylů a designů a jsou obecně snadné k instalaci.
  3. Podomítková instalace: U těchto baterií je většina potrubí a ovládacích prvků skryta ve zdi, což vede k čistému a minimalistickému vzhledu. Podomítkové instalace jsou často používány pro sprchy a vany, a mohou vyžadovat více práce při instalaci.
  4. Stojánkové baterie: Tento typ baterie, často používaný pro vany, stojí samostatně na podlaze a může být umístěn kdekoli v blízkosti vany. Tyto baterie jsou obzvláště vhodné pro volně stojící vany.

Náš obchod nabízí koupelnové baterie s následujícími způsoby instalace:

Tyto faktory mohou pomoci vybrat koupelnovou baterii, která bude vyhovovat vašim potřebám a požadavkům.