Velký průvodce nákupem bidetových baterií

Proč bychom měli zvážit nákup bidetové baterie?

Nákup bidetových baterií by mohl mít řadu výhod, pokud zvažujete instalaci bidetu ve své domácnosti. Zde jsou některé důvody, proč byste mohli zvážit jejich nákup:

  1. Hygiena: Bidety jsou považovány za hygieničtější než použití toaletního papíru. Pomáhají snížit šíření bakterií a mohou také snížit riziko infekcí a kožních podráždění.
  2. Úspora peněz a životního prostředí: Dlouhodobě můžete ušetřit peníze na nákladech na toaletní papír. Kromě toho je to také lepší pro životní prostředí, protože snižuje spotřebu papíru a odpad.
  3. Komfort: Mnoho lidí považuje použití bidetu za příjemnější a pohodlnější než použití toaletního papíru.
  4. Zdravotní výhody: Bidety mohou být zvlášť prospěšné pro lidi s určitými zdravotními stavy, jako jsou hemeroidy nebo praskliny. Také mohou poskytnout pomoc během těhotenství nebo po porodu a mohou být užitečné pro seniory nebo lidi s omezenou pohyblivostí.


Bidetové baterie jsou klíčovou součástí bidetu, umožňují regulaci proudu vody a její teploty. Je důležité zvolit kvalitní bidetovou baterii, která vydrží dlouhodobé použití a bude mít funkce, které vyhovují vašim potřebám.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat bidetové baterie?

Při výběru bidetové baterie byste měli zvážit následující faktory:

  1. Materiál: Kvalitní baterie by měla být vyrobena z odolných materiálů. Měd, mosaz, nerezová ocel nebo chrom jsou běžně použivané materiály pro bidetové baterie.

  2. Design: Design by měl být takový, aby se hodil do vzhledu vaší koupelny. Můžete vybírat z různých stylů a povrchových úprav.

  3. Funkce: Některé bidetové baterie nabízejí různé nastavení proudu a teploty vody. Můžete také zvážit baterii s vestavěným směšovačem, který vám umožní snadno nastavit teplotu vody podle vašeho přání.

  4. Instalace: Ujistěte se, že typ baterie, který vyberete, je kompatibilní s vaším bidetem a je snadno instalovatelný.

  5. Cena: Ceny bidetových baterií se mohou výrazně lišit. Vyhněte se nekvalitním, levným modelům, ale také si uvědomte, že nemusíte nutně platit za drahé funkce, které nepotřebujete.

  6. Záruka: Je dobré zvolit výrobce, který poskytuje záruku na své produkty. To vám dává jistotu v případě, že se objeví nějaký problém.

Za nejdůležitější považujte kvalitu a funkčnost. Bidetová baterie by měla splňovat vaše individuální potřeby a přání.

Typy bidetových baterií

Existují různé typy bidetových baterií na trhu, které se liší svými funkcemi a designem. Zde jsou některé z nich:

  1. Jednootvorové baterie: Tyto baterie mají jednu dírku pro připojení k vodovodnímu systému a obvykle mají jednu páku nebo ovladač pro nastavení teploty a proudu vody.

  2. Dvouotvorové baterie: Tyto baterie mají dvě dírky pro připojení k vodovodnímu systému - jednu pro studenou vodu a druhou pro teplou vodu. Mají zpravidla dva ovladače - jeden pro teplotu vody a druhý pro průtok vody.

  3. Termostatické baterie: Termostatické baterie udržují teplotu vody konstantní, bez ohledu na změny v dodávce studené nebo teplé vody. Jsou ideální pro domácnosti s dětmi nebo staršími lidmi, protože zabrání náhodnému proudění příliš horké vody.

  4. Elektronické baterie: Elektronické bidetové baterie jsou vybaveny digitálním ovladačem, který umožňuje uživatelům nastavit teplotu a průtok vody podle jejich preference. Některé z nich mohou také obsahovat další funkce, jako je automatické vypnutí nebo noční světlo.

  5. Bidetové baterie s rozprašováním: Některé baterie nabízejí funkci rozprašování, která může poskytnout účinnější a pohodlnější čištění.

  6. Bidetové baterie s otočným vývodem: Tyto baterie mají otočný vývod, který umožňuje snadnější nastavení polohy proudu vody.

Když vybíráte typ bidetové baterie, je důležité zvážit vaše individuální potřeby a preference, stejně jako rozpočet a styl vaší koupelny.

Z naší nabídky si vyberte bidetové baterie podle typu:

Vyberte si bidetovou baterii podle značky

Existuje mnoho výrobců bidetových baterií, kteří nabízejí širokou škálu modelů s různými funkcemi a designy. Zde jsou některé z nejznámějších značek:

  1. Grohe: Grohe je německý výrobce, který je známý svou kvalitou a inovacemi v oblasti koupelnových a kuchyňských armatur. Nabízejí širokou škálu bidetových baterií, včetně termostatických a jednootvorových modelů.

  2. Hansgrohe: Hansgrohe je další německý výrobce, který je respektován pro svůj design a kvalitu. Jejich bidetové baterie jsou známé svou funkčností a dlouhou životností.

  3. Roca: Roca je španělská firma s širokou škálou bidetových baterií. Nabízejí modely, které se hodí do různých koupelnových stylů, od tradičních po moderní.

  4. Villeroy & Boch: Tato luxusní německá značka nabízí širokou škálu bidetových baterií, které jsou známé svou vynikající kvalitou a sofistikovaným designem.

  5. Kohler: Americký výrobce Kohler je známý svou kvalitou a inovativními řešeními. Nabízí širokou škálu bidetových baterií, včetně některých elektronických modelů.

Při výběru značky je důležité vzít v úvahu nejen cenu a design, ale také kvalitu, trvanlivost a servisní podmínky. Je také dobré si přečíst recenze a zjistit, jaké zkušenosti měli ostatní lidé s daným výrobkem.

Náš e-shop nabízí bidetové baterie od českých, německých a italských výrobců těchto značek:

Materiál bidetových baterií

Bidetové baterie jsou obvykle vyrobeny z několika různých typů materiálů, z nichž každý má své výhody a nevýhody. Zde jsou některé z nejběžnějších materiálů používaných při výrobě bidetových baterií:

  1. Mosaz: Mosaz je jeden z nejčastěji používaných materiálů pro výrobu bidetových baterií. Je odolný, má vysokou trvanlivost a je relativně snadné ho opracovávat a formovat. Mosazné baterie jsou obvykle potaženy chromem nebo niklem pro dodatečnou ochranu a estetický vzhled.

  2. Nerezová ocel: Nerezová ocel je také populární materiál pro výrobu bidetových baterií. Je odolný proti korozi a poskytuje moderní a čistý vzhled.

  3. Zinek: Zinek je levnější alternativou k mosazi a nerezové oceli, ale není tak odolný a může být náchylný k korozi.

  4. Plast (ABS): Některé bidetové baterie mohou být také vyrobeny z plastu. Plastové baterie jsou lehké a obecně méně nákladné, ale nemusí být tak odolné jako kovové baterie.

Při výběru materiálu pro vaši bidetovou baterii byste měli zvážit nejen cenu, ale také trvanlivost, odolnost proti korozi a snadnost údržby. Vždy se snažte vybírat baterie od renomovaných výrobců, které poskytují záruku na své výrobky.

Bidetové baterie podle barvy

Bidetové baterie jsou k dispozici v řadě různých barev a povrchových úprav, které mohou doplňovat styl a barevnou paletu vaší koupelny. Tady jsou některé z nejběžnějších barev bidetových baterií:

  1. Chrom: Chrom je nejběžnější povrchová úprava pro bidetové baterie. Má lesklý, stříbrný vzhled, který se dobře hodí do většiny koupelen.

  2. Nerezová ocel: Baterie s povrchovou úpravou z nerezové oceli mají matnější, stříbrný vzhled. Jsou odolné proti skvrnám a otiskům prstů.

  3. Matná černá: Matně černé baterie se stávají stále populárnějšími pro moderní a minimalistické koupelny.

  4. Zlatá / mosazná: Zlaté nebo mosazné baterie mohou přidat nádech luxusu a elegance do vaší koupelny.

  5. Bílá: Bílé baterie mohou vypadat velmi čistě a svěže a dobře se hodí do koupelen s lehkými, jasnými barvami.

  6. Stříbrná / nikl: Stříbrné nebo niklové baterie mají teplejší tón než chrom a mohou vypadat velmi sofistikovaně.

Při výběru barvy bidetové baterie je důležité zohlednit celkový design a barvu koupelny. Měli byste také zvážit, jak se daná barva a povrchová úprava budou časem měnit a jak snadno se budou čistit.

V naší nabídce najdete tyto barvy bidetových baterií:

Design bidetových baterií

Design bidetových baterií může značně varirovat, v závislosti na stylu vaší koupelny a vašich osobních preferencích. Zde jsou některé z nejběžnějších designů:

  1. Moderní: Moderní designy se vyznačují čistými liniemi, minimalistickými formami a často používají materiály jako chrom nebo nerezová ocel. Tyto baterie se dobře hodí do koupelen s moderním nebo minimalistickým designem.

  2. Tradiční: Tradiční designy často obsahují více detailů a dekorativních prvků, jako jsou elegantní křivky a mosazné nebo zlaté povrchové úpravy. Tyto baterie se hodí do klasických, vintage nebo rustikálních koupelen.

  3. Průmyslový: Průmyslové designy jsou inspirovány továrními a skladovými prostory a často používají materiály jako ocel a měď. Tyto baterie mohou být dobrou volbou pro koupelny s průmyslovým nebo loftovým designem.

  4. Minimalistický: Minimalistické designy jsou velmi jednoduché a zdrženlivé, často s použitím černých, bílých nebo šedých barev. Tyto baterie se hodí do minimalistických nebo skandinávských koupelen.

Při výběru designu bidetové baterie je důležité zohlednit celkový styl a barevnou paletu vaší koupelny. Měli byste také zvážit, jak bude daný design baterie fungovat s ostatními prvky ve vaší koupelně, jako jsou umyvadla, zrcadla a osvětlení.

V naší nabídce najdete tyto baterie podle designu:

Bidetové baterie podle ovládání

Bidetové baterie mohou být ovládány různými způsoby, v závislosti na jejich designu a funkcích. Zde jsou některé z nejběžnějších typů ovládání:

  1. Jednoruční baterie: Tyto baterie mají jednu páku, kterou lze pohnout nahoru a dolů pro regulaci proudu vody a doprava a doleva pro regulaci teploty vody. Jsou jednoduché na použití a často se používají v moderních designech.

  2. Dvouruční baterie: Tyto baterie mají dvě oddělené páky nebo ovladače - jednu pro teplou vodu a druhou pro studenou vodu. Umožňují preciznější kontrolu teploty vody, ale mohou vyžadovat více místa pro instalaci.

  3. Termostatické baterie: Tyto baterie mají termostat, který automaticky reguluje teplotu vody, aby byla konstantní, bez ohledu na změny v dodávce studené nebo teplé vody. To může být užitečné v domácnostech s dětmi nebo staršími lidmi, aby se zabránilo náhodnému proudění příliš horké vody.

  4. Elektronické baterie: Elektronické bidetové baterie jsou vybaveny digitálním ovladačem, který umožňuje uživatelům nastavit teplotu a průtok vody podle jejich preference. Některé z nich mohou také obsahovat další funkce, jako je automatické vypnutí nebo noční světlo.

  5. Ovládání nohou: Některé bidetové baterie mohou být ovládány nohou, což může být užitečné pro osoby s omezenou pohyblivostí nebo pro ty, kteří chtějí udržet své ruce čisté.

Při výběru ovládání bidetové baterie byste měli zvážit, jak snadné je použití, jak přesně umožňuje nastavení teploty a proudu vody a zda se hodí do vaší koupelny a životního stylu.

Vyberte si z naší nabídky bidetových baterií podle ovládání:

Umyvadlové baterie podle výbavy

Umyvadlové baterie se liší nejen svým designem a materiálem, ale také různými výbavami a funkcemi, které mohou výrazně ovlivnit jejich praktičnost a uživatelský komfort. Zde jsou některé z nejběžnějších funkcí, které mohou být součástí umyvadlových baterií:

  1. Perlator: Perlator je zařízení na konci výlevky, které míchá vodu se vzduchem, čímž vytváří jemnější a méně stříkající proud. Také může pomoci snížit spotřebu vody.

  2. Termostat: Termostatické baterie udržují teplotu vody konstantní, bez ohledu na změny v dodávce studené nebo teplé vody. Toto je užitečné pro zabránění náhodných výkyvů teploty, což může být obzvláště důležité v domácnostech s dětmi nebo staršími lidmi.

  3. Omezovač teploty a průtoku: Některé baterie jsou vybaveny omezovačem teploty a průtoku, který umožňuje uživatelům nastavit maximální teplotu a průtok vody, čímž se zabrání scaldingu a pomůže šetřit vodou.

  4. Snímatelný výlev: Některé baterie mají snímatelný výlev, který může být otočen nebo vytáhnut pro lepší dosah a flexibilitu při mytí rukou nebo čištění umyvadla.

  5. Dotykové nebo bezdotykové ovládání: Některé moderní baterie mohou být ovládány dotykem nebo jsou zcela bezdotykové, což umožňuje snadné ovládání a pomáhá udržet baterii čistou.

  6. LED indikátor teploty: Některé baterie mají LED indikátor, který mění barvu podle teploty vody, což může být užitečné pro bezpečnější a pohodlnější použití.

  7. Eco funkce: Některé baterie mají eco funkci, která omezuje průtok vody, aby se snížila spotřeba vody a energie.

Při výběru umyvadlové baterie byste měli zvážit, které z těchto funkcí jsou pro vás nejdůležitější, v závislosti na vašich potřebách a životním stylu.

Vyberte si z naší nabídky baterií podle výbavy:

Bidetové baterie podle ceny

Cena bidetových baterií se může výrazně lišit v závislosti na různých faktorech, jako je materiál, design, značka a další funkce. Zde je několik cenových kategorií, ze kterých můžete na našem e-shopu vybírat:

Bidetové baterie podle místa určení

Na trhu existují různé druhy baterie, které jsou vhodné k umyvadlu, sprchovému koutu, k vaně, to jsou baterie do koupelny, nebo také existují dřezové baterie (baterie do kuchyně).

Bidetové baterie podle instalace

Bidetové baterie se liší podle způsobu instalace. Existují dva hlavní typy:

  1. Nástěnné baterie: Tyto baterie se montují přímo na stěnu za bidetem. Jsou často volené pro moderní, minimalistické koupelny, neboť veškeré potrubí a připojení jsou skryté za stěnou. To může znamenat, že instalace je složitější a možná vyžaduje profesionálního instalatéra.

  2. Stojánkové baterie: Tyto baterie se montují přímo do bidetu a všechny připojení jsou viditelné. Jsou obvykle jednodušší na instalaci a mohou být snadno vyměněny, pokud je to potřeba. Tento typ je často vhodný pro tradiční koupelnové designy.

Při výběru typu instalace bidetové baterie je důležité zohlednit styl a design vaší koupelny, dostupnost místa a vaše schopnosti a ochotu provést instalaci. U některých modelů může být také nutné zohlednit dodatečné náklady na instalaci, pokud je potřeba odborník.

Můžete si vybrat z následujících způsobů instalace: