Velký průvodce nákupem termostatických baterií

Proč bychom měli zvážit nákup termostatické baterie?

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit nákup termostatické baterie. Termostatická baterie je moderní typ baterie, která umožňuje přesné nastavení a udržování teploty vody. Zde je několik výhod termostatické baterie:

  1. Pohodlí a plynulé nastavení teploty: Termostatická baterie vám umožňuje pohodlně a přesně nastavit požadovanou teplotu vody. Můžete snadno přizpůsobit teplotu podle svých preferencí a potřeb.

  2. Bezpečnost: Termostatická baterie je vybavena bezpečnostními funkcemi, které chrání před neočekávanými změnami teploty. Například termostatická baterie udržuje konstantní teplotu i při změnách tlaku vody nebo při použití jiných vodovodních spotřebičů v domácnosti. To zabraňuje riziku popálení nebo ochlazení.

  3. Ochrana před spálením: Termostatická baterie je vybavena funkcí ochrany před spálením, což je zejména důležité v případě koupelen, kde jsou děti. Tato funkce omezuje maximální teplotu vody, aby se zabránilo spálení při neúmyslném nastavení na extrémně vysokou teplotu.

  4. Úspora energie a vody: Termostatická baterie vám umožňuje efektivněji spravovat spotřebu teplé vody. Můžete snížit plýtvání energií a vodou tím, že nastavíte optimální teplotu a zabráníte nezbytnému míchání studené a teplé vody.

  5. Stylový a moderní design: Termostatické baterie jsou k dispozici v různých stylových designech, které se hodí do moderních koupelen. Můžete si vybrat z různých provedení, která ladí s celkovým vzhledem vaší koupelny.

Je důležité poznamenat, že při nákupu termostatické baterie je třeba zvolit spolehlivého výrobce a zajistit, že je baterie správně instalována. Tím se zajistí optimální výkon a bezpečnost.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat termostatické baterie?

Při výběru termostatické baterie je třeba zvážit několik parametrů a faktorů. Zde je seznam několika důležitých parametrů, na které byste se měli zaměřit při výběru termostatické baterie:

  1. Kompatibilita: Ujistěte se, že termostatická baterie je kompatibilní se systémem vodovodních trubek ve vaší koupelně. Zkontrolujte přípojky, rozměry a umístění připojení baterie, abyste se ujistili, že se bude hodit do stávajícího zařízení.

  2. Typ termostatické baterie: Existují různé typy termostatických baterií, včetně sprchových a vanových baterií. Vyberte si typ, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám a preferencím.

  3. Design a styl: Termostatické baterie jsou k dispozici v různých designech, od moderních a minimalistických po tradiční a vintage. Vyberte si takový design, který se bude hodit k celkovému vzhledu vaší koupelny a splní vaše estetické preference.

  4. Materiál a kvalita: Zkontrolujte, z jakého materiálu je termostatická baterie vyrobena. Kvalitní baterie bude obvykle vyrobena z odolného a korozivzdorného materiálu, jako je například mosaz nebo nerezová ocel. Zohledněte také kvalitu ventilů a ovládacích prvků baterie.

  5. Bezpečnostní funkce: Ujistěte se, že termostatická baterie je vybavena důležitými bezpečnostními funkcemi, jako je ochrana před spálením, která omezuje maximální teplotu vody, a automatické vypnutí v případě výpadku studené vody.

  6. Značka a spolehlivost: Zkuste vybrat termostatickou baterii od renomovaného výrobce se zkušenostmi v oboru. Spolehlivá značka vám zaručí kvalitu, výkon a dlouhou životnost baterie. Přečtěte si recenze a hodnocení od ostatních uživatelů, abyste získali lepší představu o spolehlivosti daného produktu.

  7. Cenový rozpočet: Rozpočet je také důležitým faktorem při výběru termostatické baterie. Určete si svůj cenový limit a najděte baterii, která nabízí vyvážený poměr mezi cenou a kvalitou.

Při výběru termostatické baterie je důležité brát v úvahu vaše individuální potřeby, rozměry a požadavky na instalaci. Nezapomeňte také na důležité certifikace a záruční podmínky.

Typy termostatických baterií

Existuje několik typů termostatických baterií, které se liší svými funkcemi a aplikacemi. Zde je seznam několika běžných typů termostatických baterií:

  1. Termostatická sprchová baterie: Tento typ termostatické baterie se používá pro regulaci teploty vody při sprchování. Je vybavena dvěma nebo více ovládacími prvky, které umožňují nastavení teploty vody a průtoku. Termostatická sprchová baterie často obsahuje i bezpečnostní prvky, jako je ochrana před spálením.

  2. Termostatická vanová baterie: Tento typ termostatické baterie se používá pro regulaci teploty vody při plnění vany. Podobně jako termostatická sprchová baterie, i termostatická vanová baterie umožňuje přesné nastavení teploty vody a často obsahuje bezpečnostní prvky.

  3. Termostatická baterie pro umyvadlo: Termostatické baterie pro umyvadlo se používají v koupelnách nebo toaletách a umožňují regulaci teploty vody pro mytí rukou nebo obličeje. Tyto baterie jsou obvykle menší a jednodušší než termostatické sprchové nebo vanové baterie.

  4. Termostatická baterie pro kuchyňský dřez: Termostatické baterie pro kuchyňský dřez jsou navrženy speciálně pro použití v kuchyni. Tyto baterie umožňují přesnou regulaci teploty vody pro mytí nádobí a jiné kuchyňské úkony. Mohou být vybaveny různými funkcemi, jako je vysoušeč nádobí nebo výsuvná sprcha.

  5. Termostatická baterie s vestavěným termostatem: Některé termostatické baterie mají vestavěný termostat, což znamená, že teplota vody je regulována přímo v baterii. To umožňuje rychlé a přesné nastavení teploty bez potřeby dodatečného termostatu.

Každý typ termostatické baterie je určen pro specifické použití a může mít specifické funkce a vlastnosti. Při výběru termostatické baterie zvážte své potřeby, požadované funkce a kompatibilitu se stávajícím vodovodním systémem ve vaší koupelně nebo kuchyni.

Náš e-shop nabízí následující typy termostatických baterií:

Značky termostatických baterií

Existuje mnoho renomovaných značek, které vyrábějí termostatické baterie vysoké kvality.

  1. Grohe: Grohe je jednou z předních značek ve světě koupelnového a sanitárního vybavení. Nabízí širokou škálu termostatických baterií s různými designy a funkcemi.

  2. Hansgrohe: Hansgrohe je další renomovaná značka s dlouhou historií v oboru. Je známá pro své inovativní a stylové termostatické baterie s důrazem na kvalitu a výkon.

  3. Grohtherm: Grohtherm je specializovaná značka zaměřená výhradně na termostatické baterie. Jejich produkty se vyznačují precizním provedením, bezpečnostními funkcemi a moderním designem.

  4. Kludi: Kludi je značka, která nabízí širokou škálu koupelnového vybavení včetně termostatických baterií. Jejich produkty se vyznačují vysokou kvalitou, inovativními funkcemi a designem.

Při výběru termostatické baterie je důležité zvážit nejen značku, ale také konkrétní model, jeho funkce, spolehlivost a hodnocení od uživatelů.

Náš e-shop nabízí následující značky termostatických baterií:

Materiál termostatických baterií

Termostatické baterie mohou být vyrobeny z různých materiálů. Zde jsou některé z nejčastěji používaných materiálů pro termostatické baterie:

  1. Mosaz: Mosaz je velmi populární materiál pro termostatické baterie. Je pevný, a odolný proti korozi. Mosazné baterie mají také atraktivní vzhled a snadno se udržují.

  2. Nerezová ocel: Nerezová ocel je další často používaný materiál pro termostatické baterie. Je odolná vůči korozi a jiným chemickým vlivům a má dlouhou životnost. Nerezová ocel se také snadno udržuje a je vhodná pro prostředí s vysokou vlhkostí.

  3. Plast: Některé levnější termostatické baterie mohou být vyrobeny z plastu. Plastové baterie jsou obvykle levnější a lehčí, ale mohou být méně odolné než baterie z mosazi nebo nerezové oceli. Výhodou plastových baterií je, že nejsou náchylné k tvorbě vodního kamene.

  4. Zinek: Některé termostatické baterie mohou být vyrobeny ze zinku. Zinek je levný a snadno se zpracovává, ale nemá takovou odolnost jako mosaz nebo nerezová ocel.

Je důležité si uvědomit, že kvalita a trvanlivost termostatické baterie závisí nejen na materiálu, ale také na samotném provedení, povrchové úpravě a kvalitě použitých komponentů. Při výběru termostatické baterie se zaměřte na spolehlivého výrobce s dobrou pověstí a vyhledejte zpětnou vazbu od uživatelů, abyste se ujistili o kvalitě produktu.

Náš e-shop nabízí termostatické baterie těchto materiálů:

Termostatické baterie podle barvy

Termostatické baterie jsou k dispozici v různých barevných provedeních, aby vyhovovaly různým stylům a designům koupelen. Zde jsou některé běžné barvy termostatických baterií:

  1. Klasická chromová: Chromované termostatické baterie jsou velmi populární a běžně se používají v koupelnách. Mají lesklý povrch, který vytváří moderní a elegantní vzhled. Chrom je také snadno udržovatelný a odolný vůči korozi.

  2. Matná černá: Matně černé termostatické baterie získávají na popularitě díky svému luxusnímu a stylovému vzhledu. Tato barva vytváří kontrastní efekt a může být dobrou volbou pro moderní, industriální nebo minimalistické koupelny.

  3. Bílá: Bílé termostatické baterie jsou čisté, jednoduché a skvěle se hodí do koupelen se světlým designem. Bílá barva přináší do prostoru pocit svěžesti a čistoty.

  4. Bronzová nebo měděná: Bronzové nebo měděné termostatické baterie poskytují teplý a elegantní vzhled. Tyto barvy se často používají v retro, vintage nebo rustikálním stylu koupelen.

  5. Nerezová ocel: Nerezová ocel má stříbrný lesklý vzhled, který je populární pro moderní a minimalistické koupelny. Její neutrální barva se snadno kombinuje s různými designovými prvky.

Je důležité si uvědomit, že dostupnost barev se může lišit mezi různými značkami a modely termostatických baterií. Při výběru barevného provedení zvážte celkový design koupelny a zvolte barvu, která se bude hodit k ostatnímu vybavení.

Vyberte si z následujících barevných provedení:

Rozteč termostatických baterií

Rozteč termostatických baterií se vztahuje k vzdálenosti mezi dvěma instalovanými hroty (ventily) na termostatické baterii. Tato vzdálenost je důležitá při instalaci termostatické baterie, protože musí odpovídat rozteči vodovodního potrubí v koupelně nebo sprchovém prostoru.

Standardní rozteč termostatických baterií je obvykle 150 mm nebo 200 mm. To znamená, že mezi dvěma hroty termostatické baterie je vzdálenost 150 mm nebo 200 mm. Existují však také termostatické baterie s jinými roztečemi, například 110 mm, 120 mm nebo 160 mm.

Před nákupem termostatické baterie je důležité zkontrolovat rozteč vodovodního potrubí ve vaší koupelně, abyste si vybrali termostatickou baterii s odpovídající roztečí. Pokud je rozteč vašeho potrubí odlišná od standardních hodnot, může být nutné provést úpravy potrubí nebo zvolit termostatickou baterii s nastavitelnou roztečí.

Je také důležité zajistit správnou instalaci termostatické baterie podle výrobcem předepsaných postupů a doporučení.

Náš e-shop nabízí termostatické baterie následujících roztečí:

Design termostatických baterií

Design termostatických baterií se může značně lišit podle značky, stylu a trendů v oblasti koupelnového vybavení. Zde je několik různých designových prvků, které můžete najít u termostatických baterií:

  1. Klasický design: Klasické termostatické baterie mají čisté a jednoduché tvary s hladkými povrchy. Tyto baterie se často hodí do tradičnějších koupelen a mají elegantní provedení.

  2. Moderní design: Moderní termostatické baterie mají často hranaté tvary a minimalistický vzhled. Mohou mít čisté linie a kombinovat kovové prvky s hladkými povrchy. Tyto baterie se hodí do moderních a minimalistických koupelen.

  3. Industriální design: Termostatické baterie v industriálním stylu mají robustní vzhled a často kombinují kovové a matné povrchy. Můžete najít prvky jako vystouplé ventily, viditelné trubky nebo použití měděných a ocelových materiálů. Tento design se hodí do industriálních a loftových koupelen.

  4. Vintage design: Termostatické baterie vintage stylu se inspirují retro designem a mají klasické tvary a detaily. Mohou mít zdobené prvky, vintage povrchovou úpravu a retro ovládací prvky. Tyto baterie se hodí do retro nebo vintage stylu koupelen.

  5. Minimalistický design: Termostatické baterie v minimalistickém designu se vyznačují jednoduchými tvary, čistými liniemi a minimem zdobení. Tyto baterie se zaměřují na jednoduchost a eleganci a jsou vhodné pro moderní a minimalistické koupelny.

Výběr designu termostatické baterie závisí na vašem osobním vkusu a stylu vaší koupelny. Je také důležité zohlednit celkový design prostoru a zvolit termostatickou baterii, která bude esteticky odpovídat ostatnímu vybavení.

U nás si můžete vybrat z těchto designů termostatických baterií:

Ovládání termostatických baterií

Termostatické baterie mají obvykle jednoduché a intuitivní ovládání, které umožňuje uživatelům nastavit požadovanou teplotu vody a udržovat ji stabilní během sprchování nebo koupání. Zde jsou některé běžné způsoby ovládání termostatických baterií:

  1. Teplotní ovládání: Termostatické baterie mají teplotní ovládací prvek, který umožňuje nastavit požadovanou teplotu vody. Tento ovladač může být ve formě otáčecího knoflíku, páčky nebo tlačítka. Uživatel jednoduše nastavuje požadovanou teplotu a termostatická baterie udržuje vodu na této teplotě.

  2. Ovládání průtoku vody: Kromě nastavení teploty umožňují některé termostatické baterie také ovládání průtoku vody. To umožňuje uživateli regulovat množství vody, které protéká baterií, a tím měnit intenzitu vodního toku.

  3. Bezpečnostní funkce: Termostatické baterie často obsahují bezpečnostní prvky, které chrání uživatele před příliš horkou vodou. Například termostatická baterie může mít omezenou maximální teplotu, aby se zabránilo popálení. Některé baterie mají také tlačítko pro bezpečnostní zámek, které zabraňuje nechtěné změně teploty.

  4. Automatické udržování teploty: Mnoho termostatických baterií je vybaveno funkcí automatického udržování teploty. To znamená, že baterie dokáže udržovat konstantní teplotu vody bez ohledu na změny v tlaku nebo teplotě dodávané vody.

Je důležité se seznámit s konkrétními ovládacími prvky termostatické baterie, kterou zvolíte, a dodržovat pokyny výrobce pro jejich správné používání. Každá termostatická baterie může mít mírně odlišné ovládání a funkce, takže se ujistěte, že jste se seznámili s návodem k použití a porozuměli správnému nastavení a používání termostatické baterie.

U nás si vyberete z následujících termostických baterií podle ovládání:

Termostatické baterie podle výbavy

Termostatické baterie mohou mít různou výbavu a funkce, které mohou zlepšit jejich uživatelský komfort a pohodlí. Zde jsou některé běžné funkce, které mohou termostatické baterie obsahovat:

  1. Bezpečnostní zámek: Mnoho termostatických baterií je vybaveno bezpečnostním zámkem, který zabraňuje nechtěné změně teploty vody. Tím se minimalizuje riziko popálení, zejména u dětí.

  2. Anti-scald (ochrana proti pálení): Tato funkce zajišťuje, že teplota vody z termostatické baterie zůstává bezpečná a nedochází k náhlým výkyvům. Pokud dojde k náhlému poklesu teploty vody nebo výpadku teplé vody, termostatická baterie automaticky zastaví výtok vody nebo upraví směs teplé a studené vody, aby udržela stabilní teplotu.

  3. Eco režim: Některé termostatické baterie mají funkci eco režimu, který umožňuje snížení průtoku vody a tím úsporu vody. Tato funkce je užitečná pro ekologické a úsporné používání vody.

  4. Digitální displej: Některé moderní termostatické baterie mají integrovaný digitální displej, který zobrazuje aktuální teplotu vody. Tím se umožňuje přesné nastavení požadované teploty a monitorování teploty během sprchování.

  5. Dálkové ovládání: Některé pokročilé termostatické baterie jsou vybaveny dálkovým ovládáním, které umožňuje ovládání baterie z vzdálenosti. To může být užitečné, pokud chcete měnit teplotu vody nebo průtok bez přímého dosahu k baterii.

Je důležité si uvědomit, že výbava termostatických baterií se může lišit mezi různými modely a značkami. Při výběru termostatické baterie zvážte své potřeby a preference a vyberte baterii s funkcemi, které vám přinášejí největší výhody a pohodlí.

Vyberte si z našich termostatických baterií podle výbavy:

Termostatické baterie podle ceny

Cena termostatických baterií se může lišit v závislosti na mnoha faktorech, včetně značky, materiálu, designu a funkcí. Obecně platí, že termostatické baterie vykazují vyšší cenu než běžné baterie bez termostatického regulátoru, protože nabízejí pokročilou technologii a přesnější řízení teploty vody.

Náš e-shop nabízí termostatické baterie s cenou podle následujících cenových rozptylů:

Vodovodní baterie podle místa určení

Existují různé termostatické baterie, které jsou buď k vaně, sprchovému koutu, umyvadlu, to jsou baterie do koupelny, nebo jsou dřezové baterie to jsou termostatické baterie do kuchyně:

Termostatické baterie podle instalace

Termostatické baterie mohou být instalovány různými způsoby v závislosti na konkrétním uspořádání koupelny a potřebách uživatele. Zde jsou některé běžné způsoby instalace termostatických baterií:

  1. Stěnová instalace: Tento typ instalace je nejběžnější pro termostatické baterie a vyžaduje instalaci na stěnu koupelny. Baterie je připojena k vodovodnímu potrubí a integruje se do stěny, což umožňuje snadný přístup k ovládacím prvkům a umístění teplotního senzoru. Stěnová instalace vyžaduje vhodnou přípravu vodovodních rozvodů a instalaci potřebných sifonů a kabelů.

  2. Instalace na vanu nebo umyvadlo: Termostatické baterie mohou být také instalovány přímo na vanu nebo umyvadlo. Tyto baterie mají obvykle kratší výstup, který se připojuje k výtokovému místu vany nebo umyvadla. Tento typ instalace je vhodný pro případy, kdy není možné provést stěnovou instalaci nebo kdy je žádoucí mít baterii přímo na vaně nebo umyvadlu.

  3. Podlahová instalace: Některé termostatické baterie jsou určeny pro podlahovou instalaci, zejména v případě sprchových systémů s dešťovou sprchou. Tyto baterie jsou instalovány přímo do podlahy sprchového prostoru a mají delší výstup pro umístění dešťové sprchy a dalších sprchových prvků.

Je důležité zohlednit konkrétní uspořádání koupelny a potřeby při výběru způsobu instalace termostatické baterie. Některé instalace mohou vyžadovat dodatečné úpravy vodovodních rozvodů a instalaci potřebných přípojek, zatímco jiné mohou být jednodušší a snadněji proveditelné. Při nejistotě se doporučuje konzultovat s odborníkem, jako je instalatér, aby vám poskytl správné rady a provedl instalaci termostatické baterie profesionálně.

Můžete si vybrat z následujících způsobů instalace termostatických baterií:

Tyto faktory mohou pomoci vybrat termostatickou baterii, která bude vyhovovat vašim potřebám a požadavkům.