Velký průvodce nákupem podomítkových baterií

Proč bychom měli zvážit nákup podomítkových baterií?

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit nákup podomítkových baterií.

  1. Estetický vzhled: Podomítkové baterie poskytují elegantní a minimalistický vzhled koupelny.
  2. Uspořádání prostoru: Podomítkové baterie nabídnou úsporu místa na umyvadle nebo ve vaně, protože hlavní část baterie je skryta za stěnou a díky tomu máte více prostoru.
  3. Snadnější úklid: Díky tomu, že podomítková baterie nemá žádné vystupující části na umyvadle, její čištění je mnohem snazší a jednodušší. Nemusíte se starat o čištění kolem ventilů nebo výtoku, což usnadňuje údržbu a udržení čistoty vaší koupelny.
  4. Lepší kvalita: Podomítkové baterie obvykle nabízejí mnohem vyšší kvalitu a odolnost oproti běžným povrchovým bateriím. Jsou navrženy tak, aby vydržely mnohem déle a poskytovaly tím spolehlivé ovládání vody.
  5. Možnost personalizace: Velká část podomítkových baterií nabízí různé možnosti personalizace a nastavení. Můžete si vybrat z mnoha stylů, barev nebo funkcí, které odpovídají vašemu vkusu a potřebám.
  6. Šetří energii: Podomítkové baterie jsou vybaveny mnoha funkcemi, které dokážou ušetřit vodu a energii. Díky tomu může přispět ke snížení spotřeby a úsporám v dlouhodobé zátěži.

Podle jakých parametrů můžeme vybrat podomítkové baterie?

Při výběru podomítkových baterií je třeba brát v úvahu několik parametrů:

  1. Typ baterie: existuje několik typů podomítkových baterií, včetně jednootvorových a dvouotvorových. Například jednootvorové baterie mají jedno ovládací místo pro teplou i studenou vodu, zatímco dvouotvorové baterie mají samostatné ovládací místo pro teplou a studenou vodu.
  2. Materiál: podomítkové baterie jsou k dispozici v různých materiálech, jako je mosaz, chrom, nerez nebo nikl. Doporučujeme zvolit takový materiál, který je odolný vůči korozi a bude zapadat do designu vaší koupelny.
  3. Funkce: je důležité si uvědomit, jaké funkce očekáváte od podomítkových baterií. Některé modely mohou mít termostatické ovládání teploty vody, možnost nastavení průtoku vody nebo sprchovou hadici s ruční sprchou.
  4. Design: podomítkové baterie jsou dostupné v různých styleh a designu. Můžete si vybrat od moderních a minimalistických až po nerezové baterie.
  5. Značka: zvolte podomítkovou baterii od renomované značky, která je známá svou kvalitou a spolehlivostí. Investice do vyšší kvality vám může zajistit delší životnost a spokojenost s baterií.
  6. Instalace a údržba: před koupí baterie se informujte o náročnosti a instalaci daného modelu. Některé podomítkové baterie vyžadují větší úpravy vodoinstalace a montáž. Také zvažte, jaká údržba baterie je potřebná a jaké jsou případné náklady na opravy v případě poruchy.
  7. Cena: určete si rozpočet po podomítkovou baterii a vyberte takový model, který spadá do vaší cenové relace. Nicméně si uvědomte, že investice do kvalitní baterie může přinést dlouhodobé úspory a spokojenost.

Typy podomítkových baterií

Existují dva hlavní typy podomítkových baterií: jednootvorové a dvouotvorové.

Jednootvorové baterie mají jediný otvor pro vodu a regulaci teploty a průtoku vody zajišťuje jediná páčka nebo knoflík. Tento typ baterie se obvykle používá pro umyvadla, ale existují i další variace, jako jsou například baterie pro kuchyňské linky.

Dvouotvorové baterie mají oddělené ovládací prvky pro horkou a studenou vodu. Tyto baterie se používají v koupelnách, zejména pro vanu nebo sprchu, kde je potřeba regulovat teplotu horké a studené vody zvlášť. Existují také dvouotvorové baterie pro kuchyně, které mají oddělené ovládací prvky pro horkou a studenou vodu a mohou mít delší výtok než jednootvorové baterie.

Kromě hlavních typů existují i další typy podomítkových baterií.

  1. Termostatické: tyto baterie mají vestavěny termostat, který umožňuje přesné nastavení a udržování konstantní teploty vody. Termostatické baterie jsou zvláště vhodné do koupelny s malými dětmi nebo i pro starší lidi, kde je důležité zajistit bezpečnost před popálením.
  2. Nástěnné: tento typ baterie je navržen pro montáž do stěny a je vhodný pro situace, kdy není možné provést podomítkovou instalaci.
  3. Kuchyňské: jsou navrženy speciálně pro použití v kuchyni a umožňují snadnou manipulaci s vodou. Kuchyňské podomítkové baterie část nabízejí funkce výsuvného vývodu, což usnadňuje napouštění dřezu nebo plnění větších nádob.
  4. Pákové: podomítkové pákové baterie jsou všestranným a oblíbeným řešením pro vaši koupelnu. Ovládání teploty vody a průtoku vody je zajištěno jednou nebo dvěma pákami, které umožňují snadné a přesné nastavení. Můžete si jí zakoupit v několika různých stylech a designech, takže si můžete vybrat takovou, která ladí s celkovým vzhledem vaší koupelny. Některé pákové podomítkové baterie jsou vybaveny termostatickou funkcí, která udržuje konstantní teplotu vody a zajištuje bezpečí před popálením.
  5. Vanové: jsou určeny pro vany nebo sprchové kouty a poskytují pohodlné ovládání vody. Tyto baterie mohou mít vestavěný přepínač mezi výtokem na vanu a sprchou, čímž umožňuje snadné přepínání mezi různými režimy.
  6. Umyvadlové: jsou nezbytnou součástí každé koupelny a nabízejí celou řadu výhod a funkcí. Tyto baterie jsou speciálně navrženy pro použití s umyvadly a umožňují pohodlnou manipulaci s vodou při mytí rukou nebo čištění zubů.

Vyberte si podomítkovou baterie podle značky

Vybírejte z různých podomítkových baterií podle značky a dle vašich preferencí. Náš obchod nabízí jako podomítkové baterie českých značek, tak i podomítkové baterie německých nebo italských značek. V naší nabídce můžete vybírat tyto značky:

Materiál podomítkových baterií

Podomítkové baterie jsou k dispozici v mnoha materiálech, z nichž každý má své výhody nebo nevýhody.

  1. Mosaz: mosaz je velmi populárním materiálem pro podomítkové baterie díky své vysoké odolnosti vůči korozi a dlouhodobé životnosti. Tento druh materiálu je také snadno formovatelný, což umožnuje vytváření různých designů a tvarů.
  2. Nerez: nerezová ocel je známá svou vysokou odolností vůči korozi a je snadno udržovatelná. Jsou odolné vůči korozi a opotřebení.
  3. Chrom: chromové podomítkové baterie jsou oblíbené pro svůj lesklý vzhled a estetiku. Chrom navíc poskytuje ochranu proti korozi a snadno se čistí.
  4. Bronz: bronzové podomítkové baterie mají výrazný vzhled. Navíc bronz je trvanlivý materiál a nabízí odolnost vůči korozi. Tyto baterie mají často povrchovou úpravu, která dodává přirozený a rustikální vzhled.
  5. Plast: některé podomítkové baterie jsou vyrobeny z plastových materiálů, které jsou snadno udržovatelné. Tyto baterie jsou cenově dostupné a nabízejí jednoduchý design.

Při výběru podomítkových baterií zvažte nejen estetiku a design, ale také její odolnost a trvanlivost.

V naší nabídce naleznete podomítkové baterie z těchto materiálů:

Podomítkové baterie podle barvy

Aby podomítková baterie ladila s Vaší koupelnou, je potřeba vybrat vhodnou barvu. V naší nabídce naleznete následující barvy podomítkových baterií:

Velikost podomítkových baterií

Podomítkové baterie jsou k dispozici v různých velikostech, které se přizpůsobují potřebám a konfiguraci instalovaného umyvadla, vany nebo sprchového koutu.  

Zde uvádíme některé aspekty velikosti podomítkových baterií, které je dobré zvážit:

  1. Výška: výška podomítkové baterie je důležitým faktorem, zejména u umyvadla. Je důležité, aby byla baterie dostatečně vysoká, aby umožňovala pohodlné umývání rukou a umožnovala dostatečný prostor.
  2. Výtok: velikost vývodu je další aspektem, který ovlivňuje pohodlí používání podomítkové baterie. Výtok by měl být dostatečně dlouhý a umožnovat snadné dosažení vody bez omezení.
  3. Instalační rozměry: při výběru podomítkové baterie je také důležité zkontrolovat instalační rozměry baterie. Každá baterie má své specifické rozměry pro instalaci do zdi nebo montážního otvoru. Ujistěte se, že máte dostačený prostor a správné rozměry pro instalaci dané baterie.

Design podomítkových baterií

Design podomítkových baterií se může velmi lišit, od tradičních a klasických až po moderní.

V současné době jsou velmi populární minimalistické a jednoduché designy.

Zde uvádíme několik typů designu podomítkových baterií:

  • Minimalistických design: minimalistické podomítkové baterie mají jednoduché a čisté linie, které se hodí do moderních a minimalistických prostorů.
  • Moderní design: moderní podomítkové baterie jsou často inovativní a futuristické. Můžete očekávat různé kombinace materiálu s netradičními tvary.
  • Klasický design: Klasický design baterie se často inspirován klasickými uměleckými styly a architekturou. Vychází z tradičních forem a detailů a může být zdobený složitými ornamenty. 

V naší nabídce nabízíme následující designy podomítkových baterií:

Podomítkové baterie podle ovládání

Podomítkové baterie se mohou lišit také podle způsobu ovládání vody. Existují tři základní typy ovládání:

  • Pákové baterie: Pákové podomítkové baterie mají jednoduchý a intuitivní design. Ovládání vody se provádí pomocí jedné nebo dvou páček, které se pohybují nahoru a dolů nebo doprava a doleva.
  • Termostatické baterie: Termostatické podomítkové baterie umožňují přesnou kontrolu nad teplotou vody. Tento druh baterie mají termostatický ventil, který udržuje konstantní teplotu vody bez ohledu na změny teploty.
  • Dotykové baterie: Dotykové podomítkové baterie umožňují ovládání vody jednoduchým dotykem na povrchů baterie. Tyto baterie mají senzor, který reaguje na dotyk a umožňuje zapnutí nebo vypnutí vody, případně regulaci teploty.

Každý typ podomítkové baterie podle ovládání má své výhody. Při výběru typu ovládání je důležité zvážit vaše osobní preference, estetiku a pohodlí.

Podomítkové baterie podle výbavy

Podomítkové baterie se mohou lišit podle své výbavy, což zahrnuje různé prvky a funkce, které mohou být součástí baterie. Některé baterie mohou mít pouze základní výbavu, zatímco jiné mohou mít rozšířenou výbavu a další pokročilé funkce. Mezi nejčastější prvky podomítkových baterie podle výbavy patří:

Podomítkové baterie podle ceny

Cena podomítkové baterie se může výrazně lišit v závislosti na jejím designu a funkčnostech. V obecném přehledu lze vodovodní baterie rozdělit do následujících cenových rozptylů:

Podomítkové baterie podle místa určení

Existují různé podomítkové baterie, které jsou buď k vaně, sprchovému koutu, umyvadlu, to jsou baterie do koupelny, nebo jsou dřezové baterie to jsou podomítkové baterie do kuchyně:

Podomítkové baterie podle instalace

Vodovodní baterie se také liší podle způsobu instalace. V obecném přehledu lze vodovodní baterie rozdělit do následujících typů podle způsobu instalace:

  1. Stojací baterie: Tento typ baterie je nejčastější a je určen pro umístění na pult nebo umyvadlo. Bývá vybavena flexibilními přípojkami a montážním setem pro snadnou instalaci.
  2. Nástěnná baterie: Tento typ baterie je určen pro instalaci přímo na stěnu a může být umístěn nad umyvadlem nebo vanou. Tento typ baterie umožňuje snadné čištění prostoru pod umyvadlem a může být vhodný pro menší koupelny, kde je prostor omezený.

Můžete si vybrat z následujících způsobů instalace podomítkových baterií:

Tyto faktory mohou pomoci vybrat podomítkovou baterii, která bude vyhovovat vašim potřebám a požadavkům.