Velký průvodce nákupem sprchových baterií

Proč bychom měli zvážit nákup sprchové baterie?

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit nákup sprchové baterie. Zde je několik hlavních přínosů:

  1. Komfort a pohodlí: Sprchová baterie umožňuje snadné a pohodlné nastavení teploty a tlaku vody. Díky tomu si můžete vychutnat osvěžující nebo relaxační sprchu bez složitého ovládání.
  2. Úspora vody: Moderní sprchové baterie jsou často vybaveny technologiemi pro úsporu vody, jako jsou perličky nebo omezovače průtoku. Tyto funkce pomáhají snižovat spotřebu vody a šetřit životní prostředí i vaše peněženku.
  3. Design a styl: Sprchové baterie jsou dostupné v různých stylech, designech a povrchových úpravách, které mohou přizpůsobit vzhled vaší koupelny. Zvolením správného modelu můžete zvýraznit estetiku a celkový design vašeho sprchového koutu.
  4. Kvalita a trvanlivost: Investice do kvalitní sprchové baterie zaručuje vyšší životnost a spolehlivost. Kvalitní materiály a konstrukce minimalizují riziko úniku vody nebo jiných problémů spojených s běžným používáním.
  5. Funkční možnosti: Některé sprchové baterie mají pokročilé funkce, jako je termostatická regulace teploty, sprchové panely s různými tryskami, sprchy s dešťovým efektem nebo osvětlením. Tyto funkce mohou přidat další prvky pohodlí a luxusu do vaší koupelny.

Celkově lze říci, že nákup sprchové baterie přináší mnoho výhod v podobě komfortu, úspory vody, designu a funkčnosti. Je důležité vybrat správný typ a model, který vyhovuje vašim potřebám a preferencím.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat sprchové baterie?

Při výběru sprchové baterie je dobré zvážit několik důležitých parametrů. Zde jsou hlavní faktory, na které byste se měli zaměřit:

  1. Typ baterie: Existují dva hlavní typy sprchových baterií - jednorychlostní (ventilové) a dvourychlostní (směšovací). Jednorychlostní baterie mají oddělená ovládání pro teplotu a tlak vody, zatímco dvourychlostní baterie umožňují nastavení obou parametrů pomocí jednoho ovladače.
  2. Montáž: Sprchové baterie jsou k dispozici ve variantách na stěnu a na vanu. Sprchové baterie na stěnu jsou připevněny přímo ke stěně nebo do sprchového panelu, zatímco baterie na vanu jsou umístěny na samostatném stojanu nebo na vaně.
  3. Ovládání: Existují různé způsoby ovládání sprchových baterií. Můžete zvolit klasické pákové ovládání, knoflíkové ovládání nebo dotykové ovládání. Rozhodněte se, který typ ovládání je pro vás pohodlný a snadno ovladatelný.
  4. Teplotní regulace: Je důležité zvolit sprchovou baterii s efektivní teplotní regulací. Termostatické baterie udržují stabilní teplotu vody, i když se mění tlak vody v ostatních částech domu. To zabraňuje neočekávaným výkyvům teploty během sprchování.
  5. Materiál a povrchová úprava: Sprchové baterie jsou vyrobeny z různých materiálů, včetně mosazi, nerezové oceli a plastu. Vyberte si kvalitní materiál, který je odolný vůči korozi a snadno se čistí. Povrchová úprava, jako je chrom, bronz nebo nikl, může ovlivnit vzhled a styl vaší koupelny.
  6. Úspora vody: Pokud se zajímáte o úsporu vody, měli byste zvážit sprchovou baterii s funkcí omezovače průtoku vody nebo technologií úspory vody, která snižuje množství vody, které proudí během sprchování.
  7. Design a styl: Sprchové baterie jsou dostupné v různých designech, od klasických po moderní a minimalistické.

Typy sprchových baterií

Existuje několik různých typů sprchových baterií, které se liší v ovládání a funkcích. Zde je přehled několika hlavních typů sprchových baterií:

  1. Ventilová baterie: Ventilová baterie je tradiční typ baterie s oddělenými ovládacími ventily pro teplou a studenou vodu. Uživatel ručně nastavuje teplotu a tlak vody otáčením ventilů.
  2. Směšovací baterie: Směšovací baterie má jediný ovladač, kterým se reguluje jak teplota, tak i množství vody. Otáčením ovladače lze kombinovat teplou a studenou vodu a nastavit požadovanou teplotu.
  3. Termostatická baterie: Termostatická baterie je vybavena termostatickým ventilem, který udržuje konstantní teplotu vody. Uživatel nastaví požadovanou teplotu a baterie automaticky udržuje stabilitu teploty i při změnách tlaku vody.
  4. Digitální baterie: Digitální baterie umožňuje elektronické ovládání teploty a tlaku vody pomocí digitálního panelu. Tento typ baterie často nabízí různé programovatelné funkce, jako je paměť nastavení nebo časovač.
  5. Sprchový panel: Sprchový panel je komplexní jednotka obsahující různé trysky, ovládací prvky a sprchovou hlavici. Tyto panely často nabízejí různé režimy masáže, dešťové efekty a další speciální funkce.

Každý typ sprchové baterie má své vlastní výhody a vhodnost pro různé potřeby a preferencí uživatele. Při výběru sprchové baterie je důležité zvážit praktičnost, estetiku a funkčnost v souladu s vašimi individuálními požadavky.

Vyberte si z následujících typů sprchových baterií:

Vyberte si sprchové baterie podle značky

Existuje mnoho renomovaných značek, které nabízejí kvalitní sprchové baterie od českých, německých i italských výrobců. Z naší nabídky si vyberete tyto značky:

Materiál sprchových baterií

Sprchové baterie jsou k dispozici v různých materiálech, které mohou ovlivnit jejich vzhled, odolnost a trvanlivost. Zde jsou některé z nejčastěji používaných materiálů pro sprchové baterie:

  1. Mosaz: Mosaz je populární materiál pro sprchové baterie. Je odolný vůči korozi a má přirozenou odolnost proti bakteriím. Mosazné baterie mají často lesklý povrch a nabízejí elegantní a klasický vzhled.

  2. Nerezová ocel: Nerezová ocel je další oblíbený materiál pro sprchové baterie. Je velmi odolný vůči korozi a má moderní vzhled. Nerezové baterie jsou snadno udržovatelné a odolné vůči poškrábání.

  3. Plast: Plastové baterie jsou cenově dostupnou variantou. Jsou lehké, odolné a snadno se čistí. Plastové baterie mohou nabízet různé povrchové úpravy, včetně chromu nebo barev, aby se přizpůsobily designu koupelny.

  4. Směs materiálů: Některé sprchové baterie kombinují různé materiály, například mosazové nebo nerezové tělo s plastovými ovládacími prvky. Tímto způsobem se zkombinují výhody různých materiálů a získá se vyvážená kombinace vzhledu a funkčnosti.

Při výběru materiálu sprchové baterie je důležité zvážit estetické preference, požadavky na trvanlivost a odolnost vůči korozí a také rozpočet. Vybraný materiál by měl odpovídat požadavkům na odolnost a zároveň přispívat k celkovému designu koupelny.

V našem e-shopu můžete vybírat z těchto materiálů sprchových baterií:

Sprchové baterie podle barvy

Sprchové baterie jsou k dispozici v různých barevných provedeních, které mohou přizpůsobit vzhled koupelny a harmonizovat s ostatními prvky. V našem obchodě si vyberte z těchto barev:

Rozteč sprchové baterie

Rozteč sprchové baterie je vzdálenost mezi centry dvou vývodů pro teplou a studenou vodu. Toto měření je důležité při výměně nebo instalaci nové sprchové baterie, abyste zajistili, že nová baterie bude odpovídat existující rozteči vodovodního potrubí. Nejběžnější rozteče jsou 100 mm a 150 mm, ale mohou existovat i jiné velikosti.

U nás si vyberete z těchto roztečí:

Design sprchové baterie

Design sprchové baterie je důležitým faktorem při výběru sprchového zařízení, protože ovlivňuje estetiku a celkový vzhled koupelny. Zde je přehled několika designových prvků, které se často vyskytují u sprchových baterií:

  1. Klasický design: Klasický design sprchové baterie má čisté a jednoduché linie. Tento tradiční design je často spojen s chromovaným povrchem a klasickými ovládacími prvky, jako jsou kohoutky nebo kliky.

  2. Moderní design: Moderní sprchové baterie mají obvykle jednoduché a minimalistické tvary. Mohou mít hladké a zakřivené linie, které dodávají modernímu prostředí elegantní vzhled. Kromě chromu mohou být vyrobeny také v jiných barevných provedeních, jako je černá nebo měděná.

  3. Design s dotykovým ovládáním: Některé moderní sprchové baterie jsou vybaveny dotykovými ovládacími prvky nebo senzory, které umožňují snadné nastavení teploty a průtoku vody. Tyto designy nabízejí moderní a technologicky pokročilý vzhled.

  4. Retro design: Retro sprchové baterie mají nostalgický vzhled inspirovaný designem z minulosti. Můžou mít zdobené prvky, zaoblené tvary a vintage detaily, které dodávají koupelně rustikální a vintage atmosféru.

Design sprchové baterie je často otázkou osobních preferencí a estetického vkusu. Je důležité zvolit design, který odpovídá celkovému stylu koupelny a harmonizuje s ostatními prvky, jako jsou umyvadla, vaničky a dlaždice.

Naše nabídka obsahuje následující designy sprchových baterií:

Sprchové baterie podle ovládání

Sprchové baterie se liší i v způsobu ovládání, což ovlivňuje pohodlí a jednoduchost používání. Zde je přehled několika typů ovládání sprchových baterií:

  1. Klasické ovládání kohoutkem: Tento tradiční způsob ovládání sprchové baterie zahrnuje otáčení kohoutkem pro regulaci teploty a průtoku vody. Ovládání teploty je obvykle zajištěno otáčením kohoutku doprava nebo doleva, zatímco ovládání průtoku vody se provádí otáčením kohoutku nahoru nebo dolů.

  2. Pákové ovládání: Pákové ovládání je modernější variantou ovládání sprchové baterie. Používá se jednoduchá páčka, kterou lze pohybovat do různých směrů pro nastavení teploty a průtoku vody. Tento typ ovládání je obvykle intuitivní a snadno ovladatelný.

  3. Termostatické ovládání: Termostatické ovládání sprchové baterie umožňuje přesné nastavení požadované teploty vody a udržuje ji konstantní během sprchování. Termostatická baterie je vybavena termostatickým ventilem, který reaguje na změny teploty vody a automaticky upravuje míchání teplé a studené vody.

  4. Elektronické ovládání: Některé moderní sprchové baterie mají elektronické ovládání, které umožňuje digitální nastavení teploty, průtoku vody a dalších funkcí. Tato baterie má obvykle dotykový panel nebo tlačítka pro snadné ovládání. Některé elektronické baterie mohou nabízet i další funkce, jako jsou paměťové nastavení nebo časovač.

Při výběru sprchové baterie je důležité zvážit preferovaný způsob ovládání a pohodlí při používání. Různé typy ovládání mají své výhody a vhodnost pro různé uživatele a jejich potřeby.

V našem obchodě vybírejte z těchto způsobů ovládání:

Sprchové baterie podle výbavy

Sprchové baterie mohou být vybaveny různými funkcemi a vlastnostmi, které přidávají pohodlí a komfort při sprchování. Zde je seznam některých možností výbavy sprchových baterií:

  1. Sprchová hlavice: Sprchová baterie může obsahovat různé typy sprchových hlavic, jako jsou dešťové sprchy, masážní hlavice nebo sprchy s nastavitelným vzorem postřiku. Tyto různé typy hlavic nabízejí různé způsoby a intenzitu sprchování.

  2. Výsuvná hadice: Některé sprchové baterie mají výsuvnou hadici, kterou lze vytáhnout a prodloužit. Tato funkce umožňuje snadnější smývání vlasů nebo cílené mytí určitých částí těla.

  3. Regulace teploty: Mnoho moderních sprchových baterií je vybaveno termostatickými ventily, které umožňují přesné nastavení a udržování požadované teploty vody během celého sprchování. To je užitečné pro zachování stálé teploty a prevenci neočekávaných změn, například při používání vody jinde v domácnosti.

  4. Energeticky úsporné funkce: Některé sprchové baterie mají funkce, které pomáhají snižovat spotřebu vody a energie. Například mohou mít omezovač průtoku vody, který omezuje množství vody, která protéká baterií, nebo automatické vypnutí vody po určité době používání.

  5. LED osvětlení: Některé moderní sprchové baterie mají integrované LED osvětlení, které mění barvu v závislosti na teplotě vody. To nejenže přidává estetický prvek do koupelny, ale také slouží jako vizuální ukazatel teploty vody.

  6. Dálkové ovládání: Některé pokročilé sprchové baterie mohou být vybaveny dálkovým ovládáním, které umožňuje předem nastavit teplotu a průtok vody před vstupem do sprchy. Tato funkce je užitečná pro předehřátí sprchy nebo připravení sprchy přesně podle vašich preferencí.

Při výběru sprchové baterie je důležité zvážit, jaké funkce a výbavu preferujete a jak odpovídají vašim potřebám a preferencím.

U nás si vyberete sprchové baterie s tímto vybavením:

Sprchové baterie podle ceny

Cena sprchové baterie se může výrazně lišit v závislosti na jejím designu a funkčnostech. V obecném přehledu lze vodovodní baterie rozdělit do následujících cenových rozptylů:

Sprchové baterie podle místa určení

Sprchové baterie se liší také podle místa určení, kde budou instalovány. Zde je seznam některých typů sprchových baterií podle místa určení:

  1. Standardní sprchové baterie: Tyto baterie jsou určeny pro běžné sprchování a jsou často instalovány ve sprchových kabinách nebo vanách. Mohou být umístěny na stěně nebo na sprchovém panelu.

  2. Vany s přídavným sprchovým zařízením: Některé vany mají přídavné sprchové zařízení, které se připojuje ke stěně nebo ke stropu. Tyto baterie mají obvykle delší hadici a speciální přívod vody pro sprchování ve vaně.

  3. Sprchové sestavy: Sprchové sestavy zahrnují samostatnou sprchovou hlavici, hadici a sprchovou baterii. Tyto sestavy se často instalují v prostorách, kde není přítomna klasická sprchová kabina, například venkovní sprchy nebo sprchy v saunách.

  4. Sprchové sloupy: Sprchové sloupy jsou vertikální konstrukce, které zahrnují sprchovou hlavici, hadici a baterii. Tyto sloupy jsou často instalovány v moderních koupelnách a nabízejí flexibilitu při nastavování výšky a směru sprchování.

  5. Sprchové panely: Sprchové panely jsou kompletní jednotky, které zahrnují sprchovou hlavici, ovládací prvky, masážní trysky a další funkce. Tyto panely jsou obvykle instalovány přímo na stěnu a poskytují luxusní a komplexní sprchovací zážitek.

Při výběru sprchové baterie podle místa určení je důležité zvážit konkrétní prostor, ve kterém bude baterie instalována, a zvážit také vaše preference ohledně vzhledu, funkčnosti a pohodlí při sprchování v daném prostoru.

Nabízíme sprchové baterie s následujícími místy určení:

Sprchové baterie podle instalace

Sprchové baterie se také liší podle způsobu jejich instalace. Zde je seznam několika typů sprchových baterií podle způsobu instalace:

  1. Nástěnné sprchové baterie: Tyto baterie jsou instalovány přímo na stěnu a mají ovládací prvky umístěné na baterii. Nástěnné sprchové baterie jsou nejčastější volbou a snadno se instalují na stávající vodovodní přívody.

  2. Podlahové sprchové baterie: Podlahové baterie jsou umístěny na podlaze a mají stojan nebo sloupek, který podpírá sprchovou hlavici. Tyto baterie jsou vyšší než nástěnné baterie a poskytují větší volnost při nastavování výšky a polohy sprchové hlavice.

  3. Výstup ze stěny: Výstup ze stěny je typ baterie, která je umístěna ve stěně a vyčnívá ven. Tento typ baterie umožňuje minimalizaci viditelných komponentů, čímž vytváří čistý a minimalistický vzhled.

  4. Sprchové panely: Sprchové panely jsou kompletní jednotky, které obsahují sprchovou hlavici, ovládací prvky a masážní trysky. Tyto panely jsou často instalovány přímo na stěnu a vyžadují přípravu sprchového prostoru s vhodnými přívody.

  5. Výstup ze stropu: Výstup ze stropu je způsob instalace, kdy je sprchová hlavice umístěna ve stropě, čímž vytváří efekt deště. Tento typ instalace je stále populárnější díky modernímu vzhledu a příjemnému sprchovacímu zážitku.

Při výběru sprchové baterie podle způsobu instalace je důležité zvážit dostupnost potřebných přívodů a vyhovující konstrukci vašeho sprchového prostoru. Dále je třeba zvážit estetické preference a požadovaný vzhled sprchového prostoru.

Náš obchod nabízí sprchové baterie s následujícími způsoby instalace:

Tyto faktory mohou pomoci vybrat sprchovou baterii, která bude vyhovovat vašim potřebám a požadavkům.