Velký průvodce nákupem pákových baterií

Proč bychom měli zvážit nákup pákové baterie?

Existuje několik důvodů, proč bychom měli zvážit nákup pákových baterií:

  1. Úspora vody - Pákové baterie umožňují snadnější ovládání vodního proudu, což může vést k úspoře vody. Díky možnosti rychlého uzavření proudu vody, když ji nepotřebujete, lze snížit množství vody, které během mytí nádobí nebo rukou plýtve.
  2. Snadnější ovládání teploty vody - Pákové baterie umožňují přesnější nastavení teploty vody. Můžete rychle změnit teplotu vody během mytí rukou nebo v průběhu mytí nádobí.
  3. Snadné použití - Pákové baterie jsou snadno ovladatelné i pro děti a starší osoby. Páčka, kterou ovládáte průtok vody, je mnohem snazší použít než klasický vodovodní ventil.
  4. Design - Pákové baterie jsou k dispozici v různých designech, což umožňuje, aby vaše koupelna nebo kuchyně vypadala moderně a stylově.
  5. Odolnost a spolehlivost - Pákové baterie jsou obecně vyrobeny z kvalitních materiálů, což zajišťuje jejich odolnost a spolehlivost. Navíc, díky jednoduché konstrukci, mají tendenci vydržet déle než běžné kohoutky.

Z těchto důvodů je nákup pákové baterie rozumnou volbou pro mnoho domácností, které hledají snadnější, účinnější a spolehlivější způsob, jak regulovat průtok vody v koupelně nebo kuchyni.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat pákové baterie?

Při výběru pákových baterií můžeme zvažovat několik parametrů:

  1. Typ baterie - existuje mnoho typů pákových baterií, včetně baterií na umyvadlo, vanu, sprchu, bidet a kuchyňských baterií. Je důležité vybrat správný typ baterie pro konkrétní použití.
  2. Konstrukce - můžete vybírat mezi jednojádrovými a dvoujádrovými pákovými bateriemi. Dvoujádrové baterie mají oddělené vodovodní ventily pro horkou a studenou vodu a jsou obecně spolehlivější než jednojádrové baterie.
  3. Velikost a umístění - Při výběru baterie je důležité zvážit velikost a umístění, kde bude baterie instalována. Například, pokud je koupelna nebo kuchyň malá, zvolte menší velikost baterie, aby se vešla na místo, kde ji potřebujete.
  4. Materiál - Materiál baterie může být důležitý faktor při výběru, protože se může lišit v trvanlivosti, estetickém vzhledu a ceně. Nejčastější materiály používané pro výrobu pákových baterií jsou nerezová ocel, chrom, mosaz, měď, hliník a plast.
  5. Funkce - Některé pákové baterie mohou mít funkce, jako jsou sprškové hlavice, filtry, automatické vypnutí nebo senzory pohybu. Při výběru baterie můžete zvážit, zda jsou tyto funkce pro vás důležité.
  6. Cena - Cena pákových baterií se může lišit v závislosti na výrobci, materiálu, funkci a dalších faktorech. Je důležité zvážit, kolik jste ochotni utratit za kvalitní baterii, která bude sloužit mnoho let.

Tyto faktory lze vzít v úvahu při výběru pákové baterie, abyste si vybrali ten nejlepší produkt pro své potřeby a požadavky.

Typy pákových baterií

Existuje několik typů pákových baterií, zahrnující:

  1. Bezdotykové pákové baterie - fungují bez fyzického kontaktu s pákou nebo vodovodním kohoutkem. Místo toho mají senzor, který detekuje pohyb rukou a spouští tok vody. Tyto baterie jsou velmi hygienické, protože eliminují potřebu fyzického kontaktu s kohoutkem, což znamená, že se méně přenáší bakterie a viry. Tyto baterie také umožňují úsporu vody, protože voda teče pouze tehdy, když je potřeba, což znamená, že se snižuje riziko neúmyslného plýtvání vodou.
  2. Pákové dřezové baterie - jsou určeny pro instalaci na dřez a slouží k ovládání průtoku teplé a studené vody při mytí nádobí nebo při jiné práci v kuchyni. Tyto baterie mají obvykle dva kohoutky nebo páky pro ovládání teploty a průtoku vody. Pákové dřezové baterie jsou k dispozici v různých materiálech, jako jsou nerezová ocel, chrom, mosaz nebo měď. 
  3. Podomítkové pákové baterie - jsou umístěny za stěnou a mají pouze viditelnou část, jako je výpusťová hlavice nebo páka, což dává koupelně nebo sprchovému prostoru elegantní a moderní vzhled. Podomítkové baterie šetří prostor v koupelně nebo sprchovém prostoru a její údržba a čištění je snadnější.
  4. Sprchové sety s pákovou baterii - jsou sestavy, které se skládají z vodovodní pákové baterie a sprchové hlavice, které jsou navzájem propojeny pomocí hadice. Jsou k dispozici s různými druhy sprchových hlavic, včetně dešťových sprchových hlavic, masážních sprchových hlavic a klasických sprchových hlavic.
  5. Termostatické pákové baterie - umožňují uživatelům nastavit přesnou teplotu vody pomocí termostatického ventilu. Tyto baterie mají dva oddělené ventilové mechanismy, které umožňují uživatelům nastavit teplotu vody a také ovládat průtok vody. Jejich hlavní výhodou je, že umožňují uživatelům dosáhnout přesné teploty vody a udržovat ji po celou dobu sprchování nebo mytí.
  6. Umyvadlové pákové baterie - jsou typem baterií určených pro instalaci na umyvadlo v koupelně nebo toaletě. Tyto baterie jsou obvykle menší a mají kratší výtok než pákové baterie dřezové. Umožňují snadnou a pohodlnou regulaci vodního proudu a teploty pomocí jediné páky. 

Každý typ pákové baterie má své vlastní specifické vlastnosti a funkce, které jsou určeny pro specifické použití. Při výběru baterie je důležité zvážit, kde bude baterie instalována a jak bude používána, aby se zvolil správný typ baterie pro konkrétní účel.

V našem e-shopu můžete najít následující typy vodovodních baterií:

Vyberte si pákovou baterii podle značky

Vybírejte z různých značek pákových baterií podle Vašich preferencí. Náš obchod nabízí jak pákové baterie českých značek, tak pákové baterie německých značek. V naší nabídce můžete vybírat tyto značky:

Materiál pákových baterií

Pákové baterie jsou vyrobeny z různých materiálů, v závislosti na jejich účelu, stylu a cenové kategorii. Mezi nejčastější materiály patří:

  1. Mosaz - mosazné baterie jsou velmi populární kvůli své odolnosti, snadné údržbě a atraktivnímu vzhledu. Mosazné baterie jsou také dobře odolné vůči korozi a mají dlouhou životnost.
  2. Nerezová ocel - pákové baterie vyrobené z nerezové oceli jsou velmi odolné vůči korozi a mají moderní vzhled. Tyto baterie jsou také snadné na údržbu.
  3. Plast - levnější pákové baterie jsou často vyrobeny z plastu. Tyto baterie jsou sice levnější, ale také méně odolné a mají kratší životnost.
  4. Chrom - chromované pákové baterie jsou velmi populární díky svému lesklému vzhledu. Tyto baterie jsou snadné na čištění a mají dlouhou životnost.
  5. Zlato - pákové baterie zlacené zlato jsou obvykle dražší, ale mají luxusní vzhled a jsou velmi odolné. Tyto baterie jsou ideální pro koupelny s vysokým standardem.

Každý materiál má své výhody a nevýhody, a záleží na vašich potřebách a estetických preferencích, který materiál si vyberete.

V naší nabídce naleznete pákové baterie těchto materiálů:

Pákové baterie podle barvy

Kromě funkčnosti materiálu baterie je důležitý i její vzhled či barevné provedení. V naší nabídce naleznete širokou paletu barev pákových baterií

Rozteč pákových baterií

Rozteč pákových baterií je vzdálenost mezi centrem dvou otvorů, které jsou určeny pro montáž baterie na umyvadlo, vanu nebo sprchový panel. Správná rozmístění děr pro montáž baterie je klíčové, aby baterie správně seděla a byla funkční.

Nejčastější rozteče pro pákové baterie jsou 150 mm a 100 mm, ale existují i další rozteče, jako například 110 mm, 130 mm, 160 mm a 180 mm. Proto je důležité před nákupem baterie zkontrolovat správnou rozteč pro konkrétní umyvadlo, vanu nebo sprchový panel, na kterém bude baterie instalována.

Design pákových baterií

Designy pákových baterií jsou velmi různorodé a záleží na vkusu a požadavcích zákazníka. Některé z nejčastějších designů zahrnují:

  1. Klasický design - jednoduchý a čistý design s rovnými liniemi, který se hodí do většiny koupelen a kuchyní.
  2. Moderní design - design s futuristickým vzhledem a inovativními prvky, který dodává koupelně nebo kuchyni moderní vzhled.
  3. Retro design - design inspirovaný minulostí, s křivkami a zakulacenými tvary, které dodávají koupelně nebo kuchyni retro vzhled.
  4. Design ve stylu industriálního designu - design s kovovým vzhledem, který evokuje průmyslový styl a používá syrové, nezpracované materiály, jako je například ocel nebo mosaz.
  5. Designové baterie - unikátní a originální designové prvky, které se stávají samy o sobě uměleckým dílem, a které vyniknou jako dominantní prvek v koupelně nebo kuchyni.

Dále lze designy pákových baterií kombinovat s různými materiály, jako je například chrom, nerezová ocel, měď, zlato nebo stříbro, aby byly esteticky přitažlivé a dokonale zapadly do interiéru koupelny nebo kuchyně. Každý z těchto designů má své výhody a nevýhody, a výběr závisí na vašich osobních preferencích, stejně jako na celkovém designu vaší koupelny nebo kuchyně.

Nabízíme následující designy pákových baterií:

Pákové baterie podle ovládání

  1. Bezdotykové pákové baterie jsou ovládány pomocí senzoru, což zajišťuje vysokou hygienu a pohodlnost při používání.
  2. Kohoutkové pákové baterie mají klasický tvar kohoutku, kterým se ovládá průtok a teplota vody.
  3. Pákové baterie mají jednu nebo dvě páky pro ovládání průtoku a teploty vody a jsou snadno ovladatelné.
  4. Termostatické pákové baterie umožňují udržovat konstantní teplotu vody a jsou ideální pro použití ve sprchách.
  5. Tlačítkové pákové baterie mají tlačítka namísto tradičních pák a umožňují snadné ovládání vody a různé funkce, jako například sprchy s různými režimy.

Při výběru pákové baterie je důležité zvážit několik faktorů:

  1. Kde bude baterie použita (např. koupelna, kuchyně, sprcha).
  2. Komfort - jaký typ ovládání je pro vás nejpohodlnější a nejvhodnější (např. klasická páková baterie, bezdotyková baterie, tlačítková baterie).
  3. Funkce - jaké funkce chcete, aby vaše páková baterie měla (např. termostatický ventil pro udržování konstantní teploty vody, digitální displej pro přesné nastavení teploty, automatické vypnutí pro úsporu vody).
  4. Design - jaký design baterie nejlépe zapadne do prostoru, kde bude použita (např. moderní, klasický, minimalistický).
  5. Cena - jakou cenu jste ochotni zaplatit za pákovou baterii a vyberte baterii s nejlepším poměrem cena/výkon.

Naše nabídka obsahuje následující druhy ovládání:

Pákové baterie podle výbavy

Pákové baterie se mohou lišit podle své výbavy, která zahrnuje různé funkce a prvky. Některé z možných výbav pákových baterií zahrnují:

  1. Pákové baterie bez výpusti - jsou navrženy tak, aby voda vytékala přímo z vodovodního potrubí, což vytváří minimalistický design a usnadňuje údržbu.
  2. Dvoucestné pákové baterie - mají dva oddělené ovládací prvky pro teplou a studenou vodu, což umožňuje přesné nastavení teploty vody.
  3. Jednocestné pákové baterie - mají pouze jeden ovládací prvek, který ovládá směr a intenzitu průtoku vody.
  4. Otočné ramínko - je umístěno na vrcholu pákové baterie a umožňuje snadné ovládání směru vodního výstupu.
  5. Pákové baterie s chladícím zařízením - jsou určeny pro použití v kuchyni a umožňují rychlé ochlazení vody pomocí speciálního zařízení.
  6. Pákové baterie s ramenem - mají delší výtokovou trubici, která umožňuje ovládání vodního výstupu na větší vzdálenosti od baterie.
  7. Pákové baterie s výpustí - mají výtokovou trubici s výpustí, která umožňuje snadné napouštění vody do nádob.
  8. Vysoké umyvadlové pákové baterie - jsou navrženy tak, aby umožňovaly snadné mytí rukou pod tekoucí vodou i při větším umyvadle.
  9. Pákové baterie se sprchou - mají hadici pro sprchování, což umožňuje snadné mytí vlasů a těla při použití sprchy.

Zvažováním těchto různých funkcí můžete najít pákovou baterii, která nejlépe odpovídá vašim potřebám a přání.

Naše nabídka obsahuje následující druhy výbavy: 

Pákové baterie podle ceny

Cena pákové baterie se může výrazně lišit v závislosti na jejím designu a funkčnostech. V obecném přehledu lze vodovodní baterie rozdělit do následujících cenových rozptylů: 

Pákové baterie podle místa určení

Existují různé pákové baterie, které jsou buď k vaně, sprchovému koutu, umyvadlu, to jsou baterie do koupelny, nebo existují dřezové baterie - to jsou baterie do kuchyně:

Pákové baterie podle instalace

Pákové baterie se liší podle způsobu instalace:

  • Do zdi - umístění na stěnu, baterie je vidět pouze její výstup, zbytek je skryt v zdi.
  • Do podlahy - umístění na podlahu, baterie se vyskytuje v blízkosti umyvadla nebo vany.
  • Na okraj vany - umístění na vanu, baterie je instalována na vanu nebo na její okraj.
  • Nástěnné - umístění na stěnu, baterie je vidět kompletně, včetně vodovodních trubek.
  • Podomítkové - umístění v představě, baterie je umístěna uvnitř zdi, pouze ovládací prvky jsou viditelné.
  • Stojákové - umístění na podlaze s vlastní konstrukcí, baterie se nachází vedle vany nebo umyvadla a zpravidla obsahuje sprchu.

Pákové baterie se liší také podle počtu otvorů pro instalaci:

  • 2-otvorové - mají dva otvory, jeden pro teplou vodu a druhý pro studenou vodu.
  • 3-otvorové - mají tři otvory, jeden pro výtok vody, jeden pro teplou vodu a druhý pro studenou vodu.
  • 4-otvorové - mají čtyři otvory, dva pro ovládání teploty a průtoku vody, jeden pro výtok vody a jeden pro sprchu.
  • 5-otvorové - mají pět otvorů, dva pro ovládání teploty a průtoku vody, dva pro výtok vody a jeden pro sprchu.

Všechny tyto faktory mohou pomoci při výběru vaší nové pákové baterie.