Velký průvodce nákupem vodovodních baterií

Proč bychom měli zvážit nákup vodovodní baterie?

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit nákup kvalitní vodovodní baterie:

  1. Úspora vody: Vodovodní baterie umožňují úsporu vody díky možnosti regulace průtoku vody.
  2. Estetika: Vodovodní baterie mohou být zajímavým designovým prvkem vaší koupelny nebo kuchyně. Mnoho výrobců nabízí širokou škálu stylů a materiálů, od tradičních kovových baterií až po moderní baterie z nerezové oceli nebo skla.
  3. Kvalita: Kvalita baterie je důležitá pro dlouhodobé používání. Zvažte výrobní značku a získání recenzí od ostatních zákazníků. Kvalitní vodovodní baterie jsou vyrobeny z odolných materiálů, které odolávají opotřebení a korozi, a proto mají delší životnost. Také mají kvalitní keramické ventily, které zajišťují plynulý a spolehlivý chod.
  4. Funkčnost: Vodovodní baterie jsou vyráběny s různými funkcemi, jako jsou termostatické regulátory, které udržují konstantní teplotu vody, nebo dotykové baterie, které umožňují ovládání proudu vody bez potřeby fyzického kontaktu.
  5. Hygiena: Vodovodní baterie s antikalkovou úpravou nebo s přídavnými filtry na vodu pomáhají udržovat čistotu a hygienu vody, což je důležité zejména v případě dětí a osob s oslabeným imunitním systémem.

Z těchto důvodů může být koupě kvalitní vodovodní baterie výhodná investice do vašeho domova.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat vodovodní baterie?

Při výběru vodovodní baterie je třeba brát v úvahu několik parametrů:

  1. Typ baterie: Existují dvě základní kategorie vodovodních baterií - jednootvorové a dvouotvorové. Jednootvorové baterie mají jediný otvor pro vodu a regulaci teploty a průtoku vody zajišťuje jediná páčka nebo knoflík. Dvouotvorové baterie mají oddělené ovládací prvky pro horkou a studenou vodu.
  2. Materiál: Vodovodní baterie jsou k dispozici v různých materiálech, včetně mědi, mosazi, nerezové oceli, chromu, niklu a dalších. Každý materiál má své výhody a nevýhody vzhledem ke kvalitě, vzhledu a odolnosti vůči korozi.
  3. Velikost: Vodovodní baterie jsou k dispozici v různých velikostech a tvarech, včetně malých kuchyňských baterií, velkých vanových baterií a středně velkých baterií pro umyvadla.
  4. Design: Vodovodní baterie jsou k dispozici v široké škále stylů, od tradičních klasických baterií až po moderní a minimalistické modely. Můžete si vybrat baterii, která se hodí k interiéru vaší koupelny nebo kuchyně.
  5. Funkce: Existuje mnoho funkcí, které mohou být u vodovodních baterií dostupné, jako jsou antikalkové systémy, termostatické regulátory, dotykové ovládání a další.
  6. Cena: Cena vodovodní baterie může být významným faktorem při výběru. Je důležité stanovit si rozpočet, aby se vám podařilo najít kvalitní baterii za přijatelnou cenu.

Typy vodovodních baterií

Existují dva hlavní typy vodovodních baterií: jednootvorové a dvouotvorové.

Jednootvorové baterie mají jediný otvor pro vodu a regulaci teploty a průtoku vody zajišťuje jediná páčka nebo knoflík. Tento typ baterie se obvykle používá pro umyvadla, ale existují i další variace, jako jsou například baterie pro kuchyňské linky.

Dvouotvorové baterie mají oddělené ovládací prvky pro horkou a studenou vodu. Tyto baterie se používají v koupelnách, zejména pro vanu nebo sprchu, kde je potřeba regulovat teplotu horké a studené vody zvlášť. Existují také dvouotvorové baterie pro kuchyně, které mají oddělené ovládací prvky pro horkou a studenou vodu a mohou mít delší výtok než jednootvorové baterie.

Kromě hlavních typů existují i další typy vodovodních baterií:

  1. Termostatické baterie: Tyto baterie mají termostatický ventil, který umožňuje přesné nastavení teploty vody a udržuje ji stabilní bez ohledu na tlak a teplotu vody v potrubí. Tyto baterie jsou vhodné pro sprchy, kde se mění teplota vody během sprchování.
  2. Dotykové baterie: Tyto baterie umožňují ovládání vody dotykem místo ovládacích prvků, jako jsou páčky nebo knoflíky. Tyto baterie jsou pohodlné pro použití, protože nevyžadují silné stisknutí a jsou snadno čistitelné.
  3. Nástěnné baterie: Tyto baterie jsou namontovány na stěně a mají vlastní výtok, což znamená, že nevyžadují instalaci na umyvadle nebo vaně. Tyto baterie jsou vhodné pro minimalistické koupelny nebo koupelny s omezeným prostorem.
  4. Podlahové baterie: Tyto baterie jsou instalovány podlahou a mají vlastní výtok. Tyto baterie jsou vhodné pro velké luxusní koupelny nebo pro vanu umístěnou uprostřed místnosti.
  5. Výsuvné baterie: Tyto baterie mají výsuvný výtok, který se dá vyndat a použít jako sprchu. Tyto baterie jsou vhodné pro kuchyně nebo pro umyvadla, kde je potřeba větší flexibilita.
  6. Ventilové baterie: Tyto baterie jsou jednoduché a mají jen ventil, který ovládá tok vody. Tyto baterie jsou vhodné pro zahradní vodovody nebo pro použití v garáži nebo na dílně.

Každý typ vodovodní baterie má své výhody a nevýhody a záleží na vašich potřebách a preferencích, který typ baterie si vyberete.

V našem e-shopu můžete najít následující typy vodovodních baterií:

Vyberte si vodovodní baterii podle značky

Vybírejte z různých značek vodovodních baterií podle Vašich preferencí. Náš obchod nabízí jak vodovodní baterie českých značek, tak vodovodní baterie německých nebo italských značek. V naší nabídce můžete vybírat tyto značky:

Materiál vodovodních baterií

Vodovodní baterie jsou k dispozici v mnoha materiálech, z nichž každý má své výhody a nevýhody.

  1. Mosazné baterie: Mosazné baterie jsou tradičním materiálem pro vodovodní baterie. Jsou odolné a dlouhotrvající, ale jsou také náchylné k poškození a mohou vyžadovat pravidelné čištění.
  2. Nerezové oceli: Baterie z nerezové oceli jsou odolné proti korozi a snadno se čistí. Jsou také velmi moderní a stylové.
  3. Chromované baterie: Chromované baterie jsou oblíbené díky svému lesklému vzhledu a jednoduchosti čištění. Jsou také dostupné v široké škále designů a velikostí.
  4. Měděné baterie: Měděné baterie jsou velmi stylové a nabízejí tradiční vzhled. Jsou také odolné proti korozi a mohou být snadno čištěny.
  5. Keramické baterie: Keramické baterie jsou velmi moderní a nabízejí jedinečný vzhled. Jsou odolné a snadno se čistí, ale jsou také náchylné k poškození.
  6. Plastové baterie: Plastové baterie jsou cenově dostupné a snadno se instalují. Jsou odolné proti poškození a snadno se čistí, ale nejsou tak trvanlivé jako jiné materiály.

Každý materiál má své výhody a nevýhody, a záleží na vašich potřebách a estetických preferencích, který materiál si vyberete.

V naší nabídce naleznete vodovodní baterie těchto materiálů:

Vodovodní baterie podle barvy

Aby vodovodní baterie ladila s Vaší koupelnou, je potřeba vybrat vhodnou barvu. V naší nabídce naleznete následující barvy vodovodních baterií:

Velikosti vodovodních baterií

Vodovodní baterie jsou k dispozici v různých velikostech, aby vyhovovaly různým potřebám a velikostem dřezů nebo umyvadel. Standardní velikosti vodovodních baterií jsou:

  1. Kuchyňské baterie: Kuchyňské baterie jsou obvykle větší a mají delší výpusť, aby mohly snadno naplnit hrnce a pánve. Standardní délka výpusťe kuchyňské baterie je 20 až 30 cm.
  2. Umyvadlové baterie: Umyvadlové baterie jsou menší a mají kratší výpusť než kuchyňské baterie. Standardní délka výpusťe umyvadlové baterie je 10 až 15 cm.
  3. Vanové a sprchové baterie: Vanové a sprchové baterie jsou obvykle větší než umyvadlové baterie a mají také delší výpusť. Jejich délka se liší podle typu, ale obvykle se pohybuje od 15 do 25 cm.
  4. Bidetové baterie: Bidetové baterie jsou menší než umývadlové baterie a mají kratší výpusť. Jejich délka se obvykle pohybuje od 5 do 15 cm.

Je důležité vzít v úvahu velikost a styl vašeho dřezu, umyvadla, vany nebo bidetu při výběru správné velikosti vodovodní baterie.

Rozteč vodovodních baterií

Rozteč vodovodní baterie je vzdálenost mezi vývody na stěně nebo na umyvadle, kde je baterie umístěna. Jedná se o vzdálenost mezi centry obou vývodů. Rozteč vodovodní baterie se běžně uvádí v milimetrech a může se lišit v závislosti na typu baterie a konstrukci. Správná volba rozteče baterie je důležitá pro správnou instalaci a zajištění, že bude baterie správně umístěna a funkční. Proto je důležité zkontrolovat správnou rozteč před nákupem a instalací baterie. Vyberte si proto z následujících roztečí:

Design vodovodní baterie

Design vodovodních baterií se může velmi lišit, od tradičních a klasických až po moderní. V současné době jsou velmi populární minimalistické a jednoduché designy.

Zde jsou některé z nejčastějších typů designu vodovodních baterií:

Tradiční design: Tradiční design vodovodní baterie je inspirován starými tradičními kohouty a bývá zdobený elegantními křivkami a zdobnými detaily.

Moderní design: Moderní design baterie bývá jednoduchý a minimalistický. Často se jedná o hladké, čisté linie a geometrické tvary, které vypadají velmi jednoduše a elegantně.

Klasický design: Klasický design baterie se často inspirován klasickými uměleckými styly a architekturou. Vychází z tradičních forem a detailů a může být zdobený složitými ornamenty.

Industriální design: Industriální design vodovodních baterií se často používá v moderních loftových bytových interiérech. Jeho charakteristickými rysy jsou drsné a strojní vzhledy, jako jsou například baterie vyrobené z černého kovu nebo s viditelnými trubkami.

Každý z těchto designů má své výhody a nevýhody, a výběr závisí na vašich osobních preferencích, stejně jako na celkovém designu vaší koupelny nebo kuchyně.

Nabízíme následující designy vodovodních baterií:

Vodovodní baterie podle ovládání

Vodovodní baterie se mohou lišit také podle způsobu ovládání vody. Existují tři základní typy ovládání:

  1. Pákové baterie: Tento typ baterie má jednu páku, kterou lze otáčet do stran pro ovládání teploty a množství vody. Tyto baterie jsou snadno ovladatelné a mohou být vhodné pro koupelny s menším prostorem.

  2. Kohoutkové baterie: Tento typ baterie má dva kohoutky pro ovládání teploty a množství vody zvlášť pro teplou a studenou vodu. Tyto baterie umožňují uživateli přesnější ovládání teploty a množství vody, ale zabírají více prostoru než pákové baterie.

  3. Sensorické baterie: Tento typ baterie má senzor, který reaguje na pohyb ruky nebo těla a ovládá množství a teplotu vody automaticky. Tyto baterie jsou velmi hygienické a mohou být vhodné pro veřejné prostory, jako jsou restaurace, hotely nebo nemocnice.

Kromě těchto základních typů ovládání existují také pokročilejší technologie, jako jsou dotykové baterie s displejem nebo hlasově ovládané baterie.

Naše nabídka obsahuje následující druhy ovládání:

Vodovodní baterie podle výbavy

Vodovodní baterie se mohou lišit podle své výbavy, což zahrnuje různé prvky a funkce, které mohou být součástí baterie. Některé baterie mohou mít pouze základní výbavu, zatímco jiné mohou mít rozšířenou výbavu a další pokročilé funkce. Mezi nejčastější prvky výbavy patří:

Vodovodní baterie podle ceny

Cena vodovodní baterie se může výrazně lišit v závislosti na jejím designu a funkčnostech. V obecném přehledu lze vodovodní baterie rozdělit do následujících cenových rozptylů:

Vodovodní baterie podle místa určení

Existují různé vodovodní baterie, které jsou buď k vaně, sprchovému koutu, umyvadlu, to jsou baterie do koupelny, nebo jsou dřezové baterie to jsou vodovodní baterie do kuchyně:

Vodovodní baterie podle instalace

Vodovodní baterie se také liší podle způsobu instalace. V obecném přehledu lze vodovodní baterie rozdělit do následujících typů podle způsobu instalace:

  1. Stojací baterie: Tento typ baterie je nejčastější a je určen pro umístění na pult nebo umyvadlo. Bývá vybavena flexibilními přípojkami a montážním setem pro snadnou instalaci.

  2. Nástěnná baterie: Tento typ baterie je určen pro instalaci přímo na stěnu a může být umístěn nad umyvadlem nebo vanou. Tento typ baterie umožňuje snadné čištění prostoru pod umyvadlem a může být vhodný pro menší koupelny, kde je prostor omezený.

  3. Podlahová baterie: Tento typ baterie je instalován na podlaze a je vhodný pro volně stojící vany nebo umyvadla. Tyto baterie mají obvykle velké rozměry a jsou vybaveny flexibilními hadicemi pro snadnou instalaci.

  4. Výsuvná baterie: Tento typ baterie je instalován na strop nebo stěnu a umožňuje vytažení vodovodního kohoutu z podlahy nebo ze stěny. Tyto baterie jsou vhodné pro velké koupelny a mohou být použity ve spojení s volně stojící vanou nebo umyvadlem.

Můžete si vybrat z následujících způsobů instalace vodovodních baterií:

Tyto faktory mohou pomoci vybrat vodovodní baterii, která bude vyhovovat vašim potřebám a požadavkům.