Velký průvodce nákupem vanových baterií

Proč bychom měli zvážit nákup vanové baterie?

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit nákup vanových baterií:

  1. Větší pohodlí – Pokud si rádi užíváte relaxaci ve vaně, může být pro vás mnohem pohodlnější mít namísto klasických kohoutků na stěně vanové baterie. S vanovými bateriemi můžete rychle a snadno nastavit teplotu nebo výšku vody, což vám umožní dokonalou relaxaci.
  2. Estetický vzhled – Vanové baterie mohou být velmi elegantní a dekorativní. Kromě toho si můžete zakoupit různé styly nebo vzory, takže si můžete vybrat takové, které vám budou dokonale ladit s vaší koupelnou.
  3. Více možností s instalací – S vanovými bateriemi máte více možností, jak je instalovat. Mohou být instalovány na vanu nebo na stěnu nad vanou. Díky tomu dokážete maximalizovat prostor v koupelně a zároveň zajistit pohodlnější a funkčnější použití.
  4. Délka životnosti – Vanové baterie jsou většinou vyrobeny z kvalitních materiálů, které vám zaručí, že budou odolné a mohou vám vydržet několik let. Tento faktor může hrát důležitou roli pro výběr vanových baterií namísto levnějších alternativ.
  5. Snadná údržba – Vanové baterie jsou obecně lehké na údržbu a čištění. Stačí použít běžné čistící prostředky na koupelnu a pravidelně odstraňovat usazeniny a jiné nečistoty, které se mohou hromadit v bakteriích.
  6. Lepší regulace teploty – Vanové baterie často umožňují mnohem lepší regulaci teploty vody než klasické kohoutky na stěně. To znamená, že si můžete snadno nastavit přesnou teplotu vody podle svých preferencí, a to může být velmi důležité zejména při relaxaci v horké vaně.
  7. Lepší ovládání vodního proudu – S vanovými bateriemi můžete snadno ovládat proud a tlak vody. To vám umožní snadněji si vodu přizpůsobit tak, aby byla ideální pro vaši koupel.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat vanové baterie?

Při výběru vanových baterií můžete zvážit několik následujících parametrů:

  1. Typ baterie – Existuje několik typů vanových baterií, které se liší především způsobem instalace. Můžete si vybrat mezi vanovými bateriemi, které se instalují na stěnu, na vanu nebo i do podlahy.
  2. Design – Vanové baterie jsou k dispozici v mnoha různých designech, variantách, provedeních a materiálech. Měli byste zvážit, jaký styl by odpovídal vašemu vkusu a interiéru vaší koupelny. Zvažte, zda hledáte minimalistický nebo moderní design.
  3. Materiál – Vanové baterie mohou být vyrobeny z různých materiálu, jako je nerezová ocel, mosaz, měď, granit a chrom. Každý materiál má svoje vlastnosti a vzhled.
  4. Funkce – Některé vanové baterie mají různé funkce, jako jsou sprchy nebo termostatické regulátory. Zvažte, zda by vám tyto funkce při užívání koupelny přišly vhod a zda by vám byly užitečné.
  5. Regulace teploty a tlaku – Vanové baterie mohou mít různé mechanismy pro regulaci teploty a tlaku vody. Zvažte, jakou úroveň kontroly nad teplotou a tlakem vody potřebujete, aby byla vaše koupel příjemná.
  6. Velikost – Zvažte velikost vanové baterie, aby se hodila k velikosti vaší vany. Velikost vanových baterií se může lišit a některé baterie mohou být vhodné pouze pro určité typy van.
  7. Cena – především cena u vanových baterií může být velmi různorodá. Je důležité zvážit, kolik jste ochotni utratit za kvalitní a funkční vanovou baterii. Cena vanové baterie může být ovlivněna materiálem, velikostí, designem nebo funkcemi.

Typy vanových baterií

Existuje několik druhů vanových baterií, zahrnující:

  1. Čtyřprvková vanová baterie – je jedna z typů vanových baterií, která obsahuje čtyři hlavní prvky. Dva ovládací prvky pro regulaci teploty a tlaku vody a zároveň dva výtoky, jeden pro studenou a jeden pro teplou vodu. Jsou vyrobené z odolných materiálů, které zajišťují dlouhou životnost.
  2. Koupelnové vanové baterie – jedná se o speciální typ baterie, která je určená pro instalaci na vanu v koupelně. Je v podstatě navržena tak, aby dokázala řídit tok vody z horké a studené vodovodní přípojky. Zaujme vás lehkým ovládáním a snadnou regulací teploty.
  3. Podomítkové vanové baterie – jsou instalované do zdi a její ovládací prvky jsou umístěny v panelu na stěně. To znamená, že tato baterie není vidět a její vzhled nenarušuje celkový design koupelny.
  4. Nástěnné vanové baterie – je typ baterie, která je určená pro instalaci na stěnu nad vanou. Tento typ baterie může být buď jednootvorový, kdy se reguluje tok vody z jedné dírky, nebo dvouotvorový, kdy se regulují toky z obou dírek. Některé nástěnné vanové baterie mohou být buď s výpustí nebo i bez výpusti.
  5. Sprchové vanové baterie – je speciální typ baterie, která je určená pro použití jak pro vanu, tak i pro sprchu. Nejčastěji se skládá z výpusti pro vanu a sprchové hlavice. Výběr sprchové vanové baterie zahrnuje celou řadu faktorů, včetně materiálu, designu a funkčnosti.

Každý typ vanové baterie má své vlastní specifické vlastnosti a funkce. Při výběru vanové baterie je důležité zvážit, kde bude baterie instalována a také jak bude používána, abyste zvolili správný typ baterie pro konkrétní účel.

V našem e-shopu můžete najít následující typy vanových baterií: 

Vyberte si vanovou baterii podle značky

Vybírejte si z různých značek vanových baterií podle vašich preferencí.

Náš obchod nabízí jak vanové baterie českých značek, tak i vanové baterie zahraničních značek. V naší nabídce si můžete vybrat mezi těmito značkami:

Materiál vanových baterií

Vanové baterie jsou vyrobeny z různých materiálů v závislosti na jejich účelu, designu a cenové kategorii. Mezi nejběžnější materiály patří:

  1. Chrom – vanové baterie z chromu jsou velmi častou volbou pro mnoho domácností, a to zejména díky svému modernímu vzhledu a údržbě. Pokud hledáte kvalitu, snadnou údržbu a estetický vzhled, tak chrom je ta správná volba.
  2. Mosaz – mosazná vanová baterie je populární díky jejímu elegantnímu vzhledu a vysoké kvalitě. Tyto baterie vám nabídnou vysokou odolnost a minimální údržbu.
  3. Nerez – tato vanová baterie se stává čím dál populárnější díky své mimořádné odolnosti, vysoké kvalitě a estetickému vzhledu. Nerezová baterie se vyrábí z kvalitního nerezového materiálu, což jí zajišťuje dlouhou životnost a odolnost vůči poškození.
  4. Nikl – můžete si zakoupit vanovou baterii i z niklu. Tento materiál je odolný vůči korozi a vypadá moderně a elegantně.
  5. Plast – pokud si chcete zakoupit vanovou baterii z plastu, tak musíte vzít v úvahu nejen vzhled, ale také její životnost a vlastnost. Oproti ostatním bateriím nabízejí nízkou cenu, ale kvalita a délka životnosti je mnohem horší.

Každý materiál vanových baterií má své výhody a nevýhody, a záleží na potřebách a estetických preferencích, který materiál si vyberete.

V naší nabídce vanových baterií si můžete vybrat z těchto materiálů:

Vanové baterie podle barvy

Kromě funkčnosti materiálu baterie je důležitý i její vzhled či barevné provedení. V naší nabídce naleznete širokou platu barev vanových baterií:

Rozteč vanových baterií

Rozteč vanových baterií je vzdálenost mezi centrem dvou otvorů, které jsou určeny pro montáž baterie na umyvadlo, vanu nebo sprchový panel. Správné rozmístění děr pro montáž baterie je klíčové, aby baterie správně seděla a byla funkční.

Nejčastější rozteče pro vanové baterie jsou 100 mm, 120 mm a 150 mm. Ale můžete se také setkat i s dalšími roztečemi, jako je například 110 mm, 130 mm, 160 mm a 180 mm. Proto je důležité před nákupem baterie zkontrolovat správnou rozteč pro konkrétní umyvadlo, vanu nebo sprchový panel, na kterém bude baterie instalována.

Design vanových baterií

Designy vanových baterií jsou velmi různorodé a záleží na vkusu a požadavcích zákazníka. Mezi nejoblíbenější designy patří:

  1. Klasický – jednoduchý a čistý design s rovnými liniemi, který se hodí do většiny koupelen a kuchyní.
  2. Moderní – díky svým futuristickým vzhledem a inovativními prvky nabízí moderní vzhled.
  3. Retro – design inspirovaný minulostí, s křivkami a zakulacenými tvary, které dodávají koupelně nebo kuchyni retro vzhled. 

Design vanových baterií můžete kombinovat s různými materiály, jako je například chrom, nerezová ocel, mosaz, nikl nebo i z plastu.

V našem e-shopu nabízíme následující design vanových baterií:

Vanové baterie podle ovládání

  1. Bezdotykové vanové baterie – umožňují ovládání vody bez nutnosti fyzického kontaktu s baterií. Fungují na základě senzoru, který detekuje pohyb.
  2. Kohoutkové vanové baterie – jedná se o „tradiční“ typ baterie, která se používá jak v kuchyni, tak v koupelně a obvykle je umístěna na umyvadle nebo na vaně.
  3. Pákové vanové baterie – jsou jedny z nejrozšířenějších typů vanových baterií. Jsou navrženy tak, aby umožnily snadné ovládání vody pomocí jednoduchých páček.
  4. Termostatické vanové baterie – jsou speciálním typem baterie, která umožňuje nastavit konstantní teplotu vody při použití vanové nebo sprchové hlavice.

Při výběru vanové baterie je důležité zvážit několik faktorů:

  1. Umístění – bude použita v koupelně, kuchyni nebo ve sprše?
  2. Komfort – jaké ovládání bude pro vás nejlepší (bezdotyková baterie, tlačítková baterie, klasická vanová baterie)?
  3. Funkce – jaké funkce chcete, aby vaše páková baterie měla (udržení teploty vody, nastavení teploty, automatické vypnutí pro úsporu vody)?
  4. Cena – jakou cenu jste ochotni zaplatit za vanovou baterii?

Naše nabídka obsahuje následující druhy ovládání:

Vanové baterie podle výbavy

Vanové baterie se mohou lišit podle své výbavy, která zahrnuje různé funkce a prvky. Některé z možných výbav vanových baterií zahrnují:

  1. Dvoucestné vanové baterie – speciální typ baterie, která má dva ovládací ventily jak pro přívod teplé, tak i studené vody.
  2. Vanové baterie s otočným ramínkem – oblíbená volba pro mnoho lidí, protože může nabídnout flexibilitu, jednoduchost použití, stylový vzhled a snadnou instalaci.
  3. Vanové baterie s výpustí – speciální typ baterie, která umožňuje regulovat přívod vody do vany, ale také umožňuje odtékání vody z vany pomocí integrované výpusťové hadice nebo ventilu.
  4. Vanové baterie se sprchou – určené pro použití v koupelnách s vanou.
  5. Vanové baterie s úspornou kartuší – moderní a efektivní řešení pro udržení vody v optimální teplotě a průtoku.

Zvažování těchto různých funkcí můžete najít vanovou baterii, která nejlépe odpovídá vašim potřebám a přání.

V našem e-shopu můžete najít následující druhy výbavy:

Vanové baterie podle ceny

Cena vanové baterie se může výrazně lišit v závislosti na její funkčnosti, určení, designu nebo materiálu zpracování.

V obecné přehledu lze vanové baterie rozdělit do následujících cenových rozptylů:

    Vanové baterie podle místa určení

    Na trhu existují různé druhy baterie, které jsou vhodné k umyvadlu, sprchovému koutu, k vaně, to jsou baterie do koupelny, nebo také existují dřezové baterie (baterie do kuchyně).

    Vanové baterie podle instalace

    Vanové baterie se liší podle způsobu instalace:

    1. Do zdi – baterie je instalovaná uvnitř zdi nad vanou. Poskytuje moderní a elegantní vzhled.
    2. Na okraj vany – instaluje se na okraj vany a díky tomu umožňuje jednoduché napuštění vany bez nutnosti instalace dalšího zařízení.
    3. Nástěnné – montuje se přímo do stěny nad vanou. Velmi populární, jelikož umožňuje úsporu prostoru.
    4. Nástěnné i rohové – mohou být instalovány v různých typech provedení, včetně nástěnných a rohových vanových baterií.
    5. Podomítkové – baterie je umístěna uvnitř zdi, pouze ovládací prvky jsou viditelné.
    6. Stojánkové – tento typ baterie má samostatný stojan, který je umístěn na zemi vedle vany a je připojen k vodovodnímu řadu pomocí hadice.
    7. S vodopádem – vyznačuje se speciálním designem, který umožňuje proudění vody připomínající vodopád.

    Vanové baterie se liší podle počtu otvorů pro instalaci:

    1. Dvoucestné – používané pro regulaci teploty a průtoku vody v koupelně nebo kuchyni.
    2. 3otvorové – skládají se ze třech oddělených dílů (vodovodní kohoutek, výpusťový ventil a sprchová hlavice).
    3. 4otvorové – mají čtyři oddělené ventily pro regulaci teploty a průtoku vody.
    4. 5otvorové – určené pro montáž na vanu s pěti otvory pro instalaci. Většinou jsou vyrobeny z mosazi nebo nerezové oceli, aby dokázaly zajistit dlouhou životnost a odolnost.
    5. Do podlahy – moderní a stylové řešení pro instalaci vanové baterie do podlahy. Baterie do podlahy jsou vhodné pro moderní a luxusní koupelnu.

    Všechny tyto faktory mohou pomoci při výběru vaší nové vanové baterie.