Velký průvodce nákupem umyvadel

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit nákup umyvadla. Zde je několik hlavních přínosů:

  1. Funkčnost a estetika: První důvod je kombinace funkčnosti a estetiky. Umyvadlo je jedním z nejčastěji používaných prvků koupelny, ať už pro osobní hygienu, mytí rukou nebo úklid. Správně vybrané umyvadlo nejen splňuje svou funkčnost, ale také přidává estetickou hodnotu celkovému designu koupelny.
  2. Moderní technologie: Druhým důvodem je technologický pokrok. Moderní umyvadla jsou nyní vybavena řadou pokročilých funkcí, jako je například vestavěná LED osvětlení, dotykové ovládání, nebo dokonce i s ukazatelem toku vody.
  3. Komfort: Čtvrtým důvodem je komfort. Zvýšený komfort může být dosažen nákupem umyvadla, které je správné velikosti a výšky pro vaše potřeby. Správně vybrané umyvadlo může výrazně zlepšit vaše celkové zkušenosti s používáním koupelny.

Celkově lze říci, že nákup umyvadla přináší mnoho výhod v podobě komfortu, úspory vody, designu a funkčnosti. Je důležité vybrat správný typ a model, který vyhovuje vašim potřebám a preferencím.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat umyvadla?

Při výběru koupelnové baterie je dobré zvážit několik důležitých parametrů. Zde jsou hlavní faktory, na které byste se měli zaměřit:

  1. Materiál: Materiál, ze kterého je umyvadlo vyrobeno, ovlivňuje jeho vzhled a údržbu. Umyvadla můžete najít v různých materiálech, jako je keramika, sklo, nerezová ocel, přírodní kámen nebo dokonce i dřevo.
  2. Velikost a tvar: Velikost a tvar umyvadla jsou dalšími důležitými faktory. Musíte zvážit velikost vaší koupelny a i to, kolik místa můžete pro umyvadlo vyhradit. Kromě toho byste měli vzít v úvahu, zda preferujete kruhový, obdélníkový, oválný nebo nějaký unikátní tvar umyvadla.
  3. Typ instalace: Existuje několik typů instalací umyvadla, včetně nástěnných, vestavných, polozápustných nebo samostatně stojících. Typ umyvadla, který zvolíte, bude záležet na vašem vkusu a dostupném prostoru.
  4. Funkce a technologie: Některá moderní umyvadla nabízí různé pokročilé funkce a technologie, jako jsou integrované osvětlení, senzorové kohoutky, vodotěsnost a antibakteriální povrchy.
  5. Styl: Vaše umyvadlo by mělo odpovídat stylu vaší koupelny. Ať už preferujete moderní, minimalistický, tradiční nebo venkovský styl, určitě najdete umyvadlo, které se hodí do vašeho designu.
  6. Cena: Cena je vždy důležitým faktorem při rozhodování o nákupu. Měli byste mít jasnou představu o svém rozpočtu a snažit se najít umyvadlo, které vyhovuje vašim potřebám a zároveň je cenově dostupné.

Typy umyvadel

Existuje několik různých typů umyvadel, které se liší v ovládání a funkcích. Zde je přehled několika hlavních typů umyvadel:

  1. Nástěnná umyvadla: Nástěnná umyvadla, jak název napovídá, jsou připevněna přímo na stěnu, což eliminuje potřebu skříňky nebo konzole. Tyto typy umyvadel jsou skvělé pro malé prostory, protože nezabírají mnoho místa.
  2. Vestavná umyvadla: Vestavná umyvadla jsou instalována tak, že se snižují do otvoru v desce. Horní část umyvadla je na stejné úrovni jako deska, zatímco spodní část je skryta pod deskou. Vestavná umyvadla jsou oblíbená pro jejich snadnou údržbu a čistý vzhled.
  3. Polozápustná umyvadla: Polozápustná umyvadla se instalují do otvoru v desce, ale na rozdíl od plně vestavných umyvadel, část umyvadla se vypíná nad deskou. Tento styl je známý pro svůj moderní a elegantní vzhled.
  4. Stojící umyvadla: Samostatně stojící umyvadla, někdy označovaná jako umyvadla na sloupu, jsou jednoduchá a elegantní. Tato umyvadla jsou podpírána sloupem, který také skrývá odpadní potrubí.
  5. Dvojumyvadlo: Dvojumyvadlo je skvělou volbou pro páry nebo pro rodiny s více lidmi, kteří sdílejí jednu koupelnu. Dva samostatné dřezy umožňují dvěma lidem používat umyvadlo najednou, což může značně usnadnit ranní nebo večerní rutinu. Dvojumyvadla mohou být instalována jako dvě samostatné jednotky nebo jako jedna velká jednotka s dvěma dřezy.
  6. Nábytkové umyvadlo: Nábytkové umyvadlo je umyvadlo, které je instalováno na vrcholu koupelnového nábytku, jako je komoda nebo skříňka. Tento typ umyvadla je velmi populární pro svou flexibilitu a skladovací možnosti. Navíc, nábytek pod umyvadlem může poskytnout skrytý prostor pro uložení toaletních potřeb a dalších předmětů.
  7. Rohové umyvadlo: Rohové umyvadlo je ideální pro malé koupelny nebo pro koupelny, kde je prostor omezen. Jak název napovídá, rohové umyvadlo je navrženo tak, aby se vešlo do rohu místnosti, což ušetří hodně místa. Přestože jsou menší než standardní umyvadla, rohová umyvadla jsou stále funkční a esteticky přitažlivé.
  8. Umyvadlo na desku: Umyvadlo na desku je umyvadlo, které je instalováno přímo na desku. Tyto typy umyvadel mohou být vestavěné, polozápustné nebo umístěné na vrcholu desky. Umyvadla na desku jsou oblíbené pro svůj čistý a moderní vzhled, a mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako je keramika, sklo nebo nerezová ocel.

Vyberte si z následujícíh typů umyvadel:

Vyberte si umyvadla podle značky

Existuje mnoho renomovaných značek, které nabízejí kvalitní umyvadla od českých i německých výrobců.

Z naší nabídky si vyberete tyto značky:

Materiál umyvadel

Umyvadla jsou obvykle vyrobeny z několika různých materiálů, které mohou ovlivnit jejich trvanlivost, vzhled a cenu. Jaké jsou nejčastější používané materiály umyvadel?

  1. Betonová umyvadla: Betonová umyvadla jsou v poslední době stále oblíbenější díky svému modernímu a industriálnímu vzhledu. Beton je velmi odolný a může být odlit do téměř jakéhokoli tvaru a velikosti. Povrch betonových umyvadel může být také upraven různými barvami a texturami.
  2. Kamenná umyvadla: Kamenná umyvadla, která mohou být vyrobena z různých druhů kamene, včetně granitu, mramoru nebo žuly, přinášejí luxusní a elegantní vzhled do jakékoliv koupelny. Kamenná umyvadla jsou extrémně trvanlivá a odolná vůči poškrábání a poškození, ale mohou vyžadovat trochu více údržby než některé jiné materiály.
  3. Keramická umyvadla: Keramická umyvadla jsou jedním z nejběžnějších typů umyvadel, které najdete v koupelnách po celém světě. Keramika je vysoce odolná, snadno se čistí a je dostupná v mnoha stylech a barvách. Navíc, keramická umyvadla jsou obecně cenově dostupná, což je činí populární volbou pro mnoho lidí.
  4. Umyvadla z litého mramoru: Litý mramor je typ syntetického materiálu, který imituje vzhled přírodního mramoru. Litá mramorová umyvadla jsou oblíbená pro jejich krásný a luxusní vzhled, ale jsou často cenově dostupnější než umyvadla vyrobená z přírodního kamene. Jsou také odolné vůči poškrábání a skvrnám.
  5. Nerezová umyvadla: Nerezová umyvadla jsou oblíbená hlavně v kuchyni, ale mohou být také použity v koupelnách. Nerezová ocel je velmi odolná, snadno se čistí a má moderní vzhled. Nerezová umyvadla jsou také odolná vůči skvrnám a korozivním materiálům.
  6. Skleněná umyvadla: Skleněná umyvadla nabízí jedinečný a moderní vzhled, který může přinést nádech elegance do jakékoliv koupelny. Sklo je dostupné v široké škále barev a vzorů a může být odlito do mnoha různých tvarů. Skleněná umyvadla jsou také snadná na čistitění a odolná vůči skvrnám.

V našem e-shopu můžete vybírat z těchto materiálů umyvadel:

Umyvadla podle barvy

Umyvadla jsou k dispozici v různých barevných provedeních, které mohou přizpůsobit vzhled koupelny a harmonizovat s ostatními prvky. V našem obchodě si vyberte z těchto barev: 

Umyvadla podle rozměru

Velikost umyvadla je jedním z nejdůležitějších faktorů, které je třeba zvážit při výběru nového umyvadla pro vaši koupelnu.

Nesprávně zvolený rozměr umyvadla může negativně ovlivnit funkčnost vaší koupelny a také narušit celkový vzhled místnosti. Zde jsou některé tipy, jak si vybrat správnou velikost umyvadla.

U nás si vyberete z těchto rozměrů:

Umyvadla podle šířky

Šířka umyvadla je jednou z klíčových proměnných, kterou je třeba zohlednit při výběru toho správného umyvadla pro vaši koupelnu.

Nejenže šířka ovlivňuje celkový vzhled koupelny, ale také může mít vliv na praktičnost a pohodlí při používání umyvadla.

Vyberte si umyvadla podle šířky:

Umyvadla podle instalace

Při výběru nového umyvadla je důležité zohlednit nejen jeho velikost a materiál, ale také způsob instalace umyvadla. Způsob instalace ovlivňuje nejen vzhled umyvadla, ale také jeho funkčnost a využití prostoru v koupelně.

Zde je přehled několika různých typů instalace umyvadel, které můžete zvážit.

  1. Nástěnná umyvadla: Nástěnná umyvadla jsou připevněna přímo na stěnu a obvykle nevyžadují podporu zespodu ve formě skříňky nebo podstavce. Tento typ instalace je skvělý pro malé prostory, protože maximálně využívá dostupný prostor. Nástěnná umyvadla také poskytují více prostoru pro nohy a usnadňují úklid podlahy.
  2. Umyvadla pod desku: Umyvadla pod desku se instalují tak, že jejich okraj je umístěn pod úrovní pracovní desky. Tato instalace vytváří plynulý a čistý vzhled a také usnadňuje úklid, protože neexistuje žádný přechod mezi umyvadlem a pracovní deskou, kde by se mohl hromadit špína.
  3. Polozápustná umyvadla: Polozápustná umyvadla, jsou částečně zabudovaná do skříňky nebo pracovní desky, zatímco část umyvadla je nad úrovní pracovní desky. Tento styl může přinést zajímavý designový prvek do koupelny a je obzvláště užitečný v situacích, kdy je dostatek místa na desce, ale omezený prostor pro skříňku pod umyvadlem.
  4. Zápustná umyvadla: Zápustná umyvadla, někdy také nazývaná drop-in umyvadla, jsou instalována tak, že se jejich okraj nachází na úrovni pracovní desky, zatímco zbytek umyvadla se nachází pod pracovní deskou. Tento typ instalace je poměrně jednoduchý na instalaci a poskytuje tradiční vzhled, který se hodí do mnoha různých stylů koupelen.

V našem obchodě vybírejte z těchto způsobů instalace:

Umyvadla podle stylu

Při výběru umyvadla pro vaši koupelnu je důležité zvážit jeho design a jak se hodí k celkovému stylu vaší koupelny. Umyvadla přicházejí v různých stylech, od klasických po moderní a designové.

Zde je průvodce, jak si vybrat umyvadlo podle stylu

  1. Designová umyvadla: Na druhé straně spektra jsou designová umyvadla, která jsou známa svými jedinečnými a inovativními designy. Tato umyvadla jsou často zvolena pro moderní nebo minimalistické styly koupelen, kde dominuje čistá linie a jednoduchost. Designová umyvadla mohou být v podobě nábytkových umyvadel, umyvadel pod desku, nebo dokonce rohových umyvadel, a mohou přijít v mnoha různých tvarech a velikostech. Co se týče materiálů, můžete se setkat s designovými umyvadly vyrobenými z různých druhů kamene, betonu, skla, nebo dokonce kovu.
  2. Klasická umyvadla: Klasická umyvadla jsou charakteristická svou jednoduchostí, funkčností a designem. Tyto typy umyvadel se často setkáváme v tradičních nebo rustikálních stylech koupelen, kde převažuje dřevo a přírodní materiály. Klasická umyvadla mohou být zápustná, nástěnná, nebo polo-zápustná a často se vyznačují kulatými nebo oválnými tvary. Keramika a porcelán jsou často používanými materiály pro klasická umyvadla, ačkoli se mohou vyskytovat i v mramoru nebo litém železe.

Umyvadla podle tvaru

Tvar umyvadla je jedním z klíčových aspektů, které je třeba zvážit při výběru nového umyvadla pro vaši koupelnu. Tvar nejen ovlivňuje vzhled a styl koupelny, ale také může ovlivnit funkčnost a využití prostoru.

Zde je průvodce, jak si vybrat umyvadlo podle tvaru.

  1. Hranatá umyvadla: Hranatá umyvadla jsou oblíbeným stylem, zejména v moderních a minimalistických koupelnách. Charakterizují jsou rovné linie a ostře definované hrany, což vytváří čistý a elegantní vzhled. Hranatá umyvadla mohou být vytvořena z řady materiálů, včetně keramiky, skla, kamení a litého mramoru. Mohou být instalována jako nástěnná umyvadla, pod desku, nebo jako nábytková umyvadla.
  2. Rohová umyvadla: Rohová umyvadla jsou skvělým řešením pro menší koupelny nebo koupelny s neobvyklým rozvržením. Jsou navrženy tak, aby se vešly do rohu místnosti, čímž optimalizují využití prostoru. Rohová umyvadla mohou být hranatá, oválná nebo kulatá, v závislosti na vašich preferencích a stylu koupelny. Mohou být také vyrobena z různých materiálů, jako je keramika, sklo, nebo kámen.

V našem obchodě vybírejte z těchto tvarů:

Umyvadla podle ceny

Cena umyvadel se může výrazně lišit v závislosti na jejím designu a funkčnostech. V obecném přehledu lze vodovodní baterie rozdělit do následujících cenových rozptylů: