Velký průvodce nákupem dřezových baterií

Proč bychom měli zvážit nákup dřezových baterií?

Dřezové baterie jsou klíčovým prvkem každé kuchyně nebo koupelny. Níže jsou uvedeny některé důvody, proč byste měli zvážit jejich nákup:

  1. Zlepšení funkčnosti: Kvalitní dřezová baterie může významně zlepšit funkcionalitu vaší kuchyně nebo koupelny. Pokud jde o kuchyně, může mít správná baterie významný vliv na to, jak snadno můžete umývat nádobí nebo připravovat jídlo.

  2. Úspora vody: Mnoho moderních dřezových baterií je navrženo tak, aby šetřilo vodu. Mohou obsahovat funkce jako senzorové kohoutky, které automaticky vypnou vodu, když nejsou používány.

  3. Estetický dopad: Dřezová baterie může mít také velký vliv na vzhled vaší kuchyně nebo koupelny. Moderní baterie přicházejí v řadě stylů a povrchů, takže můžete vybrat ten, který nejlépe odpovídá vašemu dekoru.

  4. Zvýšení hodnoty domu: Ačkoli to nemusí být první věc, na kterou byste pomysleli, kvalitní kuchyňské a koupelnové vybavení může skutečně zvýšit hodnotu vašeho domu. Pokud plánujete prodat svůj dům v budoucnu, může být investice do nových dřezových baterií moudrým rozhodnutím.

  5. Snadná údržba: Moderní dřezové baterie jsou navrženy tak, aby byly snadno udržovatelné. Mnoho z nich má funkce, které zabraňují tvorbě vodního kamene, což může prodloužit jejich životnost a udržet je jako nové i po mnoha letech používání.

Při výběru dřezové baterie je důležité zvážit vaše specifické potřeby a preference. Ujistěte se, že zohledníte jak funkčnost, tak estetiku.

Podle jakých parametrů můžeme vybírat dřezové baterie?

Při výběru dřezové baterie je třeba zvážit několik parametrů:

  1. Typ baterie: Existují dva základní typy dřezových baterií: stojánkové a nástěnné. Stojánkové baterie jsou umístěny na dřezové desce, zatímco nástěnné baterie jsou připevněny ke zdi.
  2. Povrchová úprava: Dřezové baterie jsou k dispozici v různých povrchových úpravách, včetně chromu, niklu, zlata, mědi a nerezové oceli. Vyberte si povrchovou úpravu, která ladí s ostatními doplňky ve vaší kuchyni.
  3. Funkce: Některé dřezové baterie jsou vybaveny funkcemi, jako je sprcha na nádobí, omezení průtoku vody a ohřev vody. Zvažte, které funkce jsou pro vás důležité.
  4. Cena: Dřezové baterie se pohybují v široké cenové škále. Vyberte si baterii, která vyhovuje vašemu rozpočtu.

Zde je několik dalších tipů pro výběr dřezové baterie:

  • Ujistěte se, že baterie je kompatibilní s vaším dřezem.
  • Změřte si otvory v dřezu, abyste se ujistili, že baterie bude pasovat.
  • Vyzkoušejte si baterii před nákupem, abyste se ujistili, že je pohodlná na použití.
  • Doporučujeme zakoupit dřezovou baterii od renomovaného výrobce.

Typy dřezových baterií

Existují různé typy dřezových baterií, které se liší podle designu, funkčnosti a způsobu instalace. Zde jsou některé z nejčastějších typů:

  1. Jednootvorové baterie: Tyto baterie mají jediný otvor pro montáž a jsou často kombinovány s jednopákovým ovládáním, což umožňuje snadné ovládání teploty a průtoku vody.

  2. Dvouotvorové baterie: Tyto baterie mají dva otvory pro montáž - jeden pro studenou vodu a druhý pro teplou vodu. Každý z nich je ovládán vlastní pákou.

  3. Tříotvorové baterie: Tyto baterie mají tři otvory pro montáž - jeden pro výtok vody a dva pro ovládání teplé a studené vody. Mohou mít jednopákové nebo dvoupákové ovládání.

  4. Nástěnné baterie: Tyto baterie jsou namontovány přímo na stěnu, což uvolňuje prostor na pracovní ploše nebo v dřezu. Mohou být jedno-, dvou- nebo tříotvorové.

  5. Senzorové baterie: Tyto baterie jsou ovládány bezdotykově pomocí infračerveného senzoru, který detekuje pohyb rukou. Jsou ideální pro místa, kde je důležitá hygiena, a také pro šetření vody.

  6. Výsuvné nebo otočné baterie: Tyto baterie mají výsuvnou nebo otočnou hlavici, což umožňuje snadnější plnění nádob nebo umývání dřezu.

  7. Termostatické baterie: Tyto baterie mají vestavěný termostat, který automaticky reguluje teplotu vody a zabrání jejímu náhlému zvýšení nebo snížení.

  8. Vysokotlaké a nízkotlaké baterie: Vysokotlaké baterie jsou navrženy pro domácnosti s vysokým tlakem vody, zatímco nízkotlaké baterie jsou určeny pro domácnosti s nízkým tlakem vody.

Při výběru typu dřezové baterie je důležité vzít v úvahu konkrétní potřeby a omezení vaší kuchyně nebo koupelny, včetně dostupnosti prostoru, požadavků na instalaci a osobních preferencí.

Z nabídky našeho e-shopu si vyberte z těchto typů dřezových baterií:

Vyberte si dřezové baterie podle značky

Existuje mnoho značek dřezových baterií, které nabízejí širokou škálu stylů a funkcí v různých cenových kategoriích. Při výběru dřezové baterie podle značky je důležité vzít v úvahu kvalitu výrobků značky, záruky a zákaznickou podporu. Zde jsou některé z nejznámějších značek:

  1. Grohe: Tato německá značka je známá svými vysoce kvalitními a inovativními produkty. Grohe nabízí širokou škálu dřezových baterií pro kuchyně a koupelny, které kombinují moderní design s technologickými inovacemi pro výkon a udržitelnost.

  2. Hansgrohe: Další německá značka, Hansgrohe, je také známá svými kvalitními produkty. Nabízí řadu dřezových baterií, které se hodí k různým stylům.

  3. Moen: Americká značka Moen je oblíbená pro svůj široký výběr dřezových baterií. Moen nabízí produkty, které se hodí k různým stylům, od tradičních po moderní, a má silný důraz na zákaznickou spokojenost.

  4. Kohler: Další americká značka Kohler je známá svou kvalitou a inovací. Nabízí řadu dřezových baterií, které kombinují elegantní design s moderními technologiemi.

  5. Delta: Delta je také populární značka, která nabízí širokou škálu dřezových baterií. Delta je známá svými inovativními funkcemi, jako je Touch2O technologie, která umožňuje ovládat baterii jednoduchým dotykem.

Při výběru značky je také důležité vzít v úvahu vaše konkrétní potřeby a preference. Například, pokud hledáte baterii s vysokou účinností a šetřením vody, můžete chtít zvážit značky, které se specializují na tyto typy produktů.

U nás si vyberete z dřezových baterií podle těchto značek:

Materiál dřezových baterií

Materiál dřezových baterií je klíčový pro jejich výkon, trvanlivost a estetiku. Zde je několik nejběžnějších materiálů, které se používají při výrobě dřezových baterií:

  1. Nerezová ocel: Nerezová ocel je jedním z nejpopulárnějších materiálů pro dřezové baterie díky své odolnosti proti korozi a snadné údržbě. Nerezové oceli baterie jsou také dostupné v široké škále stylů a jsou obecně dostupné v broušené nebo lesklé povrchové úpravě.

  2. Mosaz: Mosaz je tradiční materiál pro dřezové baterie, který je vysoce odolný a dlouhodobě trvanlivý. Mosazné baterie mohou být dokončeny řadou povrchů, včetně chromu, niklu, bronzu a dalších, což umožňuje velkou flexibilitu v designu.

  3. Chrom: Chrom je oblíbený pro svůj lesklý a moderní vzhled. Baterie s chromovým povrchem jsou odolné proti škrábancům a snadno se čistí, ale mohou být náchylné k otiskům prstů a skvrnám od vody.

  4. Měď: Měď je další tradiční materiál, který se často používá pro dřezové baterie. Měděné baterie přinášejí teplý a rustikální vzhled a mají přirozené antibakteriální vlastnosti.

  5. Zinek: Zinek je často používán ve slitinách pro výrobu dřezových baterií, často jako levnější alternativa k mosazi. Zinek je však méně odolný než mosaz a může být náchylný ke korozi.

  6. Plast: Plast se někdy používá pro výrobu levnějších dřezových baterií. I když může být plast odolný a lehký, obecně není tak trvanlivý jako kovy a může být náchylný k poškození teplem a ostrými předměty.

Při výběru materiálu pro dřezovou baterii je důležité zvážit, jak se bude hodit k celkovému designu vaší kuchyně nebo koupelny, jaký typ údržby je požadován a jaký je váš rozpočet.

Vybírejte z naší nabídky dřezových baterií podle materiálu:

Dřezové baterie podle barvy

Výběr barvy dřezové baterie může mít velký vliv na celkový vzhled vaší kuchyně nebo koupelny. Existuje řada možností, které mohou odpovídat různým stylům a preferencím. Zde jsou některé z nejběžnějších možností:

  1. Chrom: Chromové baterie mají lesklý stříbrný vzhled, který je velmi oblíbený pro moderní kuchyně a koupelny. Jsou odolné proti škrábancům a snadno se čistí, ale mohou být náchylné k otiskům prstů a skvrnám od vody.

  2. Nerezová ocel: Nerezová ocel je často k dispozici v broušené nebo lesklé povrchové úpravě. Broušená nerezová ocel má matný vzhled, zatímco lesklá nerezová ocel se podobá chromu.

  3. Bronz: Bronzové baterie přinášejí teplý, staromódní vzhled, který se hodí do tradičních nebo rustikálních designů. Mohou být k dispozici v různých odstínech, od světlého do tmavého bronz.

  4. Zlato: Zlaté baterie jsou často používány pro luxusní nebo extravagantní designy. Mohou být vyrobeny ze skutečného zlata nebo mohou mít zlatou povrchovou úpravu.

  5. Černá: Černé baterie se stávají stále populárnějšími pro moderní a minimalistické designy. Mohou být vyrobeny z různých materiálů, včetně nerezové oceli a mosazi.

  6. Bílá: Bílé baterie mohou přinést čistý a svěží vzhled do kuchyně nebo koupelny. Mohou být vyrobeny z různých materiálů, včetně keramiky a plastu.

Při výběru barvy dřezové baterie je důležité vzít v úvahu celkový design vaší kuchyně nebo koupelny, včetně barvy dřezu, spotřebičů a dalších prvků. Také je důležité vzít v úvahu, jak snadno se daná barva čistí a jak dobře odolává otiskům prstů a skvrnám.

Náš e-shop nabízí tyto barvy dřezových baterií:

Rozteč dřezových baterií

Rozteč dřezových baterií odkazuje na vzdálenost mezi otvory, které jsou určené pro montáž baterie na dřez nebo pracovní desku. Tato specifikace je velmi důležitá při výběru nové baterie, protože musí odpovídat existující konfiguraci dřezu nebo pracovní desky.

Z nabídky našeho e-shopu si vyberte z nabídky dřezových baterií podle rozteče:

Design dřezových baterií

Design dřezové baterie je důležitým aspektem, který ovlivňuje estetiku vaší kuchyně nebo koupelny. Existují různé styly a typy designů, které se hodí k různým dekoracím. Níže jsou uvedeny některé z nejběžnějších:

  1. Tradiční design: Tradiční designy dřezových baterií jsou často zdobné a mají elegantní vzhled. Mohou mít jednu nebo dvě páky a často mají detaily jako jsou ornamentální kohoutky, mosazné nebo bronzové povrchové úpravy.

  2. Moderní design: Moderní designy dřezových baterií jsou obecně minimalistické s čistými liniemi a jednoduchými formami. Mohou mít jednu páku nebo dotykový ovládací systém a jsou často k dispozici v chromu, nerezové oceli nebo černé povrchové úpravě.

  3. Průmyslový design: Průmyslové designy dřezových baterií mají robustní vzhled, který je inspirován průmyslovými a komerčními kuchyněmi. Mohou mít vysoký výtok pro snadnou manipulaci s velkými hrnci a pánvemi a jsou často k dispozici v nerezové oceli nebo chromu.

  4. Rustikální / venkovský design: Rustikální nebo venkovské designy dřezových baterií mají teplý, přírodní vzhled, který se hodí do venkovských nebo chalupářských stylů. Mohou mít detaily jako jsou kovové zdobení nebo bronzové či měděné povrchové úpravy.

  5. Retro design: Retro designy dřezových baterií se inspirovaly staromódními styly, jako jsou designy z 50. let 20. století. Mohou mít barevné nebo chromové povrchové úpravy a mohou mít jednu nebo dvě páky.

Když vybíráte design dřezové baterie, je důležité vzít v úvahu celkový styl vaší kuchyně nebo koupelny, aby baterie dobře zapadala. Také je dobré vzít v úvahu praktické faktory, jako je výška a dosah výtokové trubice a to, jak snadno jde baterie ovládat a čistit.

Naše nabídka obsahuje následující designy dřezových baterií:

Dřezové baterie podle ovládání

Dřezové baterie mohou být ovládány různými způsoby, a každý typ ovládání má své výhody a nevýhody. Zde jsou některé z nejběžnějších typů ovládání dřezových baterií:

  1. Jednopákové baterie: Tyto baterie mají jednu páku, kterou můžete otočit nebo posunout nahoru a dolů, aby ovládaly teplotu a průtok vody. Jednopákové baterie jsou jednoduché na ovládání a snadné na údržbu, ale mohou nabídnout méně přesné nastavení teploty než dvoupákové baterie.

  2. Dvoupákové baterie: Tyto baterie mají dvě páky, jednu pro teplou vodu a jednu pro studenou vodu. Dvoupákové baterie mohou nabídnout preciznější kontrolu teploty, ale mohou být složitější na ovládání a údržbu.

  3. Dotykové baterie: Tyto baterie jsou ovládány dotykem nebo pohybem ruky blízko senzoru. Dotykové baterie mohou být velmi pohodlné a hygienické, protože nevyžadují fyzický kontakt k ovládání. Nicméně, mohou vyžadovat baterie nebo elektrické napájení a mohou být dražší než ostatní typy baterií.

  4. Termostatické baterie: Tyto baterie umožňují nastavit a udržovat konstantní teplotu vody, což může být bezpečné a energeticky účinné. Termostatické baterie mohou být složitější na instalaci a mohou být dražší než ostatní typy baterií.

  5. Otočné baterie: Tyto baterie jsou ovládány otočením páky nebo kohoutku. Jsou obecně jednoduché na ovládání a údržbu, ale mohou nabídnout méně přesné nastavení teploty.

Při výběru ovládání dřezové baterie je důležité zvážit vaše individuální potřeby a preference, jako je snadnost použití, přesnost kontroly teploty, hygiena a cena.

Náš e-shop nabízí dřezové baterie s následujícími druhy ovládání:

Dřezové baterie podle výbavy

Dřezové baterie mohou být vybaveny různými funkcemi a technologiemi, které zlepšují jejich použitelnost a funkčnost. Zde jsou některé z nejběžnějších funkcí:

  1. Vysoký výtok: Některé baterie mají vysoký výtok, což je užitečné pro naplnění velkých nádob nebo pro mytí velkých hrnců a pánví.

  2. Výsuvná hadice: Některé baterie mají výsuvnou hadici, která umožňuje snadnější a flexibilnější mytí nádobí a čištění dřezu.

  3. Senzorové ovládání: Některé moderní baterie mají senzorové ovládání, které umožňuje zapínání a vypínání vody bez dotyku, což je hygienické a pohodlné.

  4. Termostatická kontrola: Některé baterie mají termostatickou kontrolu, která udržuje teplotu vody konstantní a předchází náhlým změnám teploty.

  5. Aerátor: Aerátor je zařízení na konci výtokové trubice, které míchá vodu se vzduchem, aby vytvořilo jemnější a méně prskající proud vody.

  6. Filtr na tvrdou vodu: Některé baterie mají vestavěný filtr na tvrdou vodu, který snižuje množství vápníku a dalších minerálů v pitné vodě.

  7. LED indikátor teploty: Některé baterie mají LED indikátor teploty, který mění barvu podle teploty vody.

Při výběru dřezové baterie je důležité vzít v úvahu, které z těchto funkcí jsou pro vás důležité, a zvážit, jaké jsou vaše individuální potřeby a preference.

Vyberte si z naší nabídky dřezových baterií podle výbavy:

Dřezové baterie podle ceny

Cena dřezové baterie může výrazně kolísat v závislosti na různých faktorech, jako jsou materiál, značka, design a přídavné funkce. V našem sortimentu najdete džezové baterie v těchto cenových rozptylech:

Dřezové baterie podle místa určení

Místo určení může ovlivnit typ a styl dřezové baterie, kterou si vyberete. Zde jsou některé z nejběžnějších míst, kde se dřezové baterie používají, a některé z faktorů, které můžete zvážit:

  1. Kuchyň: Dřezové baterie pro kuchyň by měly být funkční a odolné, protože budou pravděpodobně často používané. Můžete zvážit baterii s vysokým výtokem pro snadné naplnění velkých hrnců, nebo s výsuvnou hadicí pro flexibilní mytí nádobí. Rovněž byste měli zvážit materiál a povrch, který je snadno čistitelný a odolný vůči skvrnám a poškrábání.

  2. Koupelna: Dřezové baterie pro koupelnu by měly být esteticky přitažlivé a měly by dobře ladit s ostatními prvky koupelny. Můžete zvážit baterii s nízkým výtokem pro umývání rukou a obličeje, nebo termostatickou baterii pro správnou teplotu vody.

Dřezové baterie podle instalace

Způsob instalace je další důležitý faktor při výběru dřezové baterie. Existují tři hlavní typy instalací:

  1. Nástěnná instalace: Některé dřezové baterie jsou navrženy tak, aby byly instalovány na stěnu nad dřezem. Toto může být užitečné pro úsporu místa nebo pro estetické účely. U těchto modelů je důležité mít na paměti, že jejich instalace může vyžadovat nějaké dodatečné stavební práce.

  2. Instalace na dřez: Většina dřezových baterií je navržena tak, aby byla instalována přímo na dřez. Toto je obvykle nejjednodušší způsob instalace a je kompatibilní s většinou dřezů. Při výběru tohoto typu baterie je důležité zkontrolovat, kolik otvorů má váš dřez a zda je to kompatibilní s baterií, kterou si vyberete.

  3. Instalace na pracovní desku: Některé dřezové baterie mohou být instalovány přímo na pracovní desku vedle dřezu. Toto může být vhodné pro dřezy pod úrovní pracovní desky nebo pro větší dřezy s více komorami.

Při výběru dřezové baterie je důležité zvážit, jaký typ instalace je nejvhodnější pro vaši kuchyň nebo koupelnu a zda je kompatibilní s vaším dřezem a pracovní deskou.

Náš obchod nabízí dřezové baterie s těmito způsoby instalace:

Tyto faktory mohou pomoci vybrat dřezovou baterii, která bude vyhovovat vašim potřebám a požadavkům.