Jak funguje elektrický topný žebřík?

Zařizujete nebo rekonstruujete koupelnu? Pak nezapomeňte na seznam vybavení připsat topný žebřík. Jistě znáte ten nepříjemný pocit chladu, když opouštíte příjemně vyhřátou sprchu nebo vanu. Koupelnový radiátor se postará o váš maximální tepelný komfort.

Tři způsoby vytápění: Který se hodí do vaší koupelny?

Při výběru koupelnového radiátoru hrají významnou roli možnosti vaší koupelny, co se týče způsobu připojení. Vytápění pomocí topného žebříku lze rozdělit do tří variant: elektrického, teplovodního a kombinovaného.

Čistě elektrické

Elektrické topné žebříky nejsou napojeny do centrální otopné soustavy. Zakoupíte je kompletně připravené k provozu – naplněné nemrznoucí směsí a vybavené topnou tyčí. Od příjemného tepla v koupelně vás dělí už jen dva jednoduché úkony: připevnění radiátoru na zeď a zapojení do elektrické sítě. Čistě elektrické vytápění se hodí do koupelen, kde není možné připojení k ústřednímu topení.

Čistě teplovodní

Tento typ topných žebříků v sobě nemá zabudovanou topnou tyč. Připojuje se k centrální soustavě a funguje totožně jako běžné ústřední topení v domácnosti. Teplovodní vytápění se vyplatí všude, kde lze žebřík připojit do centrální soustavy. Tento způsob je nejlevnější, ale teplo vám zajistí pouze během topné sezóny.

Kombinované

Kombinované topné žebříky vám umožňují využívat výhody elektrického i teplovodního vytápění. Radiátor připojíte k centrální soustavě a koluje v něm voda z ní, neplní se proto nemrznoucí směsí. Součástí je i topná tyč, která se připojí do zásuvky a zajišťuje vytápění mimo topnou sezónu. Kombinovaný provoz je ideální, pokud máte možnost připojení k centrální soustavě, ale současně si chcete dopřát tepelný komfort i v chladných letních dnech.

Jak funguje elektrický topný žebřík

Elektrický topný žebřík Isan E-Cult

Elektrické topné žebříky: Jak fungují?

Elektrický žebříkový radiátor funguje zcela odděleně od ústředního topení. Je naplněný směsí z nemrznoucí teplonosné kapaliny a destilované vody. Jeho součástí je elektrická topná tyč, která je připojena do zásuvky a ohřívá směs uvnitř. Tímto způsobem žebřík topí.

I z kombinovaného otopného tělesa lze vytvořit čistě elektrický žebřík. Postačí vám k tomu vhodná připojovací sada a nemrznoucí směs. V našem jednoduchém návodu si přečtete, jak napustit topný žebřík a uvidíte, že jeho instalace je opravdu snadná. Pro pohodlnou regulaci teploty vám poslouží termostat nebo se můžete poohlédnout po topném žebříku s již zabudovaným termostatem.

Dopřejte si příjemné teplo i mimo topnou sezónu

Velkou výhodou elektrického vytápění je naprostá nezávislost na ústředním topení. Můžete bez obav relaxovat v příjemně vyhřáté koupelně i mimo topnou sezónu. Elektrický topný žebřík je tak ideálním společníkem do chladných a deštivých letních dní.

Pozor na spotřebu elektřiny

Při vytápění čistě elektrickým žebříkem je třeba počítat s vyšší finanční náročností, obzvlášť s přihlédnutím k dnešním vysokým cenám energií. Máte-li možnost připojení do centrální soustavy, alternativou je již zmíněné kombinované vytápění, které vám zajistí teplo v koupelně po celý rok a současně je cenově dostupnější.

Inspirace: I design hraje roli

Při výběru žebříku je třeba zvážit mnoho dalších parametrů – výkon, výšku, šířku a samozřejmě cenu. Rozhodně se ale nemusíte držet při zemi, co se designu týče.

Topné žebříky budou dominantou vaší koupelny, dejte si proto záležet na tom, jaký tvar a barvu vyberete. Poohlédněte se třeba po jednom z netradičních designových radiátorů, které vám pomohou vybavit koupelnu podle nejnovějších módních trendů. Nechte se inspirovat našimi tipy na designové elektrické radiátory a zařiďte si koupelnu snů.

Jak funguje elektrický topný žebřík: Isan E-Cult

Elektrický topný žebřík Isan E-Cult

Jak funguje elektrický topný žebřík: Bitherm Rosendal.E

Elektrický topný žebřík Bitherm Rosendal.E

Jak funguje elektrický topný žebřík: Thermal Trend DRH-E

Elektrický topný žebřík Thermal Trend DHR-E

Vyberte si elektrický topný žebřík podle nejvyhledávanějších parametrů

Pokud potřebujete poradit s výběrem nebo máte nějaké otázky, zavolejte nám. Jsme vám k dispozici po–ne od 7.30 do 19.00.