Jak vyměnit sifon u sprchové vaničky?

Poškozený sifon zabraňuje odtoku vody ze sprchové vaničky nebo způsobuje protékání vody. Tato skutečnost rozhodně není ničím příjemným, a proto vás provedeme jeho výměnou za nový.

Krok 1: Demontování starého sifonu

Jeden konec sifonu vytáhněte z odpadní trubky a druhý konec opatrně odšroubujte z uchycení pod sprchovou vaničkou. Nezapomeňte na odšroubování odtokové mřížky. Po ruce vždy mějte kbelík, do kterého vše odložte.

Vaničkový sifon SaphoVaničkový sifon Sapho

Krok 2: Montáž sifonu

Samotná výměna sifonu bude o něco složitější. Důležitým aspektem pro výměnu je volba správných systémových dílů. Vzhledem k tomu, že odpadní potrubí není pod tlakem, nemusíte kupovat drahé tlakové spojky.

  1. Podložte odpadní kalich těsnicí šňůrou do uzavřeného kruhu.
  2. Nasaďte jej do odpadního otvoru sprchové vaničky.
  3. Tvarovaný kroužek společně s uzemněním a pojistnou maticí utáhněte, musí dojít k vytlačení tmelové hmoty.
  4. Odstraňte přebytek tmelové hmoty.
  5. Namontujte sifon a vše řádně utáhněte.

montaz-sifonu-sprchova-vanicka

Čištění jako prevence

Je důležité neopomíjet pravidelné čištění, abyste předešli brzké výměně sifonu. Pokud jsou trubky z plastu, vyvarujte se použití hydroxidu sodného. Mohlo by totiž dojít k poškození sifonu.

Pokud máte problém s odtokem vody, zkuste před výměnou celého sifonu pouze jeho vyčištění. Tím, že rozeberete sifon a vyjmete z něj veškeré nečistoty a usazeniny, si můžete usnadnit práci. Podívejte se na rady a tipy, jak postupovat, když sprchový kout neodtéká

Vyberte si sprchovou vaničku podle nejvyhledávanějších parametrů