Sprchový kout bez vaničky v paneláku: jak na to?

Bydlíte v paneláku, ale přesto toužíte po sprchovém koutě bez vaničky? Na tuto variantu lze slyšet spoustu kritiky, ale nic není nemožné. V následujících řádcích vás provedeme možnostmi tak, abyste dosáhli svého snu.

Nepodceňte přípravu

Nejčastějším problémem v panelácích bývá spádování. A to vzhledem k tomu, že je potřeba udělat vždy 2 cm spádování na každý metr dlažby (přečtěte si více o tom, jak správně vyspádovat sprchový kout). Pokud bydlíte hned nad sklepem, neměla by být sprcha bez vaničky v paneláku problém. V případě, že ale bydlíte ve vyšších patrech, budete muset zvolit jinou možnost nebo obětovat více finančních prostředků.

Nejste si jisti, zda bude ve vašich prostorách instalace sprchy bez vaničky možná? Pozvěte si statika nebo stavebního technologa, který vám s tímto dilematem pomůže. Montáž tohoto typu sprchového koutu na nevhodném místě by totiž mohla znamenat celou řadu problémů v čele s protékáním a koupelnou plnou vody po každém sprchování.

sprchovy-kout-bez-vanicky-v-panelaku-ravak

Sprchový kout bez vaničky Ravak

Jaké jsou možnosti realizace?

  • Vyvýšený sprchový kout se schodem

Vyvýšením celého sprchového koutu vznikne schod. Ten tam však musí být, aby bylo možno namontovat sifon a vše těsnilo tak, jak má. Nutností je řádná hydroizolace.

  • Zvednutí celé podlahy v koupelně

Pokud nechcete mít sprchu vyvýšenou, bude nutné zvednout celou podlahu v koupelně, což pro vás bude znamenat schod při vstupu do koupelny. Někteří lidé volí právě tuto variantu z estetičtějšího pohledu na sprchový kout. Celá realizace je ovšem velmi nákladnou záležitostí a ovlivní to veškeré aspekty v koupelně.

sprchovy-kout-bez-vanicky-v-panelaku

Ukázka instalace sprchového koutu bez vaničky v paneláku, zdroj: poradte.cz 

sprchovy-kout-bez-vanicky-v-panelaku-instalace

Ukázka instalace sprchového koutu bez vaničky v paneláku, zdroj: poradte.cz 

Více možností se bohužel v paneláku nenabízí. Vzhledem k pohledu do budoucna a možných nevýhod ve spojitosti s těsněním sprchového koutu spíše doporučujeme do panelového domu zvolit sprchový kout s vaničkou.

Vyberte si sprchový kout podle nejvyhledávanějších parametrů: