Zděné sprchové kouty: inspirujte se našimi tipy a fotogalerií

Pokud patříte k těm, kdo spíše než vaně plné pěny dávají přednost horkému proudu vody, a hledáte nové řešení své sprchy, zvažte variantu zděného sprchového koutu. Může mít celou řadu podob, takže se skvěle přizpůsobí vaší koupelně, a obložené zdi znamenají i snadnou údržbu. Podívejte se na tipy a inspiraci na vyzděné sprchové kouty!

Zděný sprchový kout nabízí tisíce možností

Obrovskou předností vyzděných sprch je jejich variabilita. Bez problémů zapadnou do atypických prostor, hodí se do koupelen v podkroví a zděný sprchový kout najde využití i v paneláku. Je jen na vás, zda zvolíte řešení v podobě tří zdí a dveří, nebo dáte přednost moderní otevřené sprše. Možností je nespočet a můžete tak vybírat podle dispozic koupelny a preferovaného stylu.

Zděné sprchové kouty nemají žádné pevně dané rozměry a záleží tak jen na vás, jaký prostor jim poskytnete. Pokud můžete, dopřejte si dostatečný komfort!

zdeny-sprchovy-kout-roth

Zděný sprchový kout Roth

Walk-in aneb obejdete se i bez dveří

Dveře, případně závěs, byly donedávna nedílnou součástí sprchových koutů. A tato varianta má stále řadu příznivců, kteří mají na výběr mezi designově poutavými otevíracími, nebo prostorově úspornými skládacími či posuvnými dveřmi.

Pokud si ale s tímto výběrem nechcete lámat hlavu, máme pro vás dobrou zprávu. Aktuální trendy přejí walk-in sprchám, k nimž nejsou dveře vůbec potřeba, a postačí vám k již existující stěně přistavit třeba i jen jednu skleněnou zástěnu. Zaujalo vás toto řešení? Podívejte se, jak sprchy walk-in vybrat!

zdeny-sprchovy-kout-walk-in-ravakSprchový kout Ravak Walk-in Free

Trendy varianta zděného koutu? Ta bez vaničky

Dalším z trendů, které velí nejen zděným sprchovým koutům, je provedení bez vaničky. To představuje bezbariérové řešení, takže se hodí třeba i pro seniory nebo osoby se zhoršenou pohyblivostí. Navíc opticky propojí prostor koupelny a sprchy a působí velmi atraktivním dojmem. Obzvlášť efektně vypadá u sprch walk-in. Je však potřeba myslet na dostatečné vyspádování podlahy směrem k odtokovému žlabu, který v těchto případech řeší odvod vody. Ne ve všech koupelnách je ale toto řešení možné. Alternativou pak může být nízká vanička. 

Bezrámové řešení zvětší prostor

A na závěr přidáme ještě jeden tip z oblasti aktuálních trendů v moderních koupelnách. Ať už jste se rozhodli pro zděný sprchový kout bez dveří a vybíráte pouze zástěnu, nebo hledáte vhodný způsob uzavírání, nepřehlédněte populární bezrámové řešení. Oceníte jej v malých i velkých koupelnách, protože opticky propojuje a zvětšuje prostor a nechá sprchu splynout s jejím okolím.

Pokud naopak chcete udělat ze sprchového koutu dominantní prvek, zvolte rám v netradičních barvách, jako je například černá.

Zděné sprchové kouty fotogalerie

Načerpejte inspiraci z ukázek různých provedení zděných sprchových koutů!

zdeny-sprchovy-kout-cerny-ravakZděný sprchový kout Ravak Nexty

zdeny-sprchovy-kout-sanswiss

Zděný sprchový kout Sanswiss Cadura

zdeny-sprchovy-kout-ravak-4

Zděný sprchový kout Ravak Chrome

zdeny-sprchovy-kout-roth-walk-in

Zděný sprchový kout Roth

zdeny-sprchovy-kout-ravak-5

Zděný sprchový kout Ravak Chrome

zdeny-sprchovy-kout-ravak

Zděný sprchový kout Ravak Blix Slim

zdeny-sprchovy-kout-gelco

Zděný sprchový kout Gelco Cure Black

ravak-zdeny-sprchovy-kout

Zděný sprchový kout Ravak Matrix

 zdeny-sprchovy-kout-nika-ravak

Zděný sprchový kout Ravak Brilliant

 zdeny-sprchovy-kout-ravak-6

Zděný sprchový kout Ravak Walk-in

zdeny-sprchovy-kout-sanswiss-annea

Zděný sprchový kout Sanswiss Annea

Vyberte si zděný sprchový kout podle nejvyhledávanějších parametrů: